Reklama

Reklama

Německá superstar Til Schweiger napsal, zprodukoval, zrežíroval a také si zahrál v této úsměvné a dojemné komedii. Henry je nevyzpytatelný scénárista, který se vrhá z náručí jedné nešťastné aféry do druhé. Pracovně na tom není o moc lépe. Jednoho dne však dostane životní příležitost napsat filmovou adaptaci slavného románu, který samozřejmě nenapsal nikdo jiný, než jeho bývalá přítelkyně a životní láska, Catherine. Jenže všechny jeho naděje na konečně šťastný a úspěšný život se obrátí vzhůru nohama, když se u jeho dveří objeví osmiletá Magdalena. Údajně je jeho dcerou a produktem dostaveníčka na jednu noc. Byla svěřena do péče svého biologického otce, než se její matka v zámoří vypořádá se soudním procesem. Otcovství není nikdy procházka růžovou zahradou. Ale když se to stane přes noc – zrovna když se snažíte napsat své životní dílo a získat zpět lásku svého života – je to prakticky nemožné! (HBO Europe)

(více)

Recenze (92)

golfoxovox1 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení... :-) Tedy děj je předvídatelný, nápad prostý (zde nečekejte žádné překvapení), ale vše vynahrazují režie, střih, mimika a humor... Režie - je vidět, co chce režisér celkovým vyzněním říci, obzvláště když do ústředních rolích postaví sebe a svou dceru. Střih - trochu nezvyk, jedná se o opravdu rychlé svěží prostřihy statických záběrů, funguje to ale 1 (za mě rozhodně víc než pohyblivost a la italské seriály.) Mimika - k tomu už se vyjadřovali jiní. Humor - oceňuji vkusnost a nenucenost. Na německou tvorbu vysoký nadprůměr a z filmu celkově pohodový dojem... Z výše uvedených bodů nevidím důvod ke snižování 5 hvězdiček... Doporučuji pro chvíle odpočinku ;-) ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Zajímavá barevnost, po estetické stránce velmi krásné a zvláštní. Herci byli taky dobří a konflikt, nebo spíše problém dvou otců pro jednu dceru a také soužití s vaším dítětem, o kterém jste nevěděli, že ho máte, tu byl vyobrazen velmi přirozeně. Sice to není žádné nové téma pod sluncem, naopak vcelku běžné - matka nechá dítě u jeho otce, který nemá ani páru, že má dceru, ale tady se liší tím zpracováním. Kdy tu vlastně je ještě druhý otec, který dítě doposud vychovával jako vlastní. Zajímavé střety, psychologické momenty a nakonec vtipné vyústění při soužití dvou otců a nakonec dvou rodin. Jediné, proč nedávám 5* je ta dětská herečka. Né že by byla špatná, oproti dnešním např. českým dětským hercům byla skvělá. ale takové děcko bych asi zabila. Jako hodit mobil do vody, protože se jí zrovna nevěnuje, a pak mu poradit ať ho dá sušit na toustovač. Vařit si vajíčka na neskutečném množství oleje a podpálit při tom kuchyň atd...A ještě jsem zapomněla zmínit zvláštní název filmu, pojmenovat ho podle jediného jídla, co umí hrdina uvařit:) ()

kovi55 

všechny recenze uživatele

Rozporuplný film. Snímek co na jednu stranu pusobí až amatérsky, ale na tu druhou působí pěkně. Zanechává totiž na duši velice hezký dojem. Pokud od něj nebudete čekat mnoho, budete příjemně překvapeni. Výborný soundtrack od One Republic:-) 65% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Nemecka Kinematografia sa chvalabohu predviedla. Til Schweiger je zrucny reziser, a vyzera, ze asi aj schopny herec. Pribeh ma cosi do seba. a jeho priesah s realitou je viac realny nez je komu mile. Vyzdvihujem dialogy, zrucnu reziu Schweigera a aj dejova linia mala cosi do seba. Ale zase aby som to neprehanal s tym sledovanim nemeckej kinematografie, je tam iste individuum, s ktorym nechcem nic mat /Uwe Boll/. K filmu : kvalitka. 70 % ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Střeštěná německá komedie o mladém scénáristovy, kterému se jednoho dne přede dveřmi objeví dítě. Holčička tvrdí, že jí sem poslala maminka. A tak musí Henry zjistit o co tady vlastně jde?! 80% ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

1170. hodnocený film: Po snímcích "Keinohrhasen" a "Zweiohrküken" je tohle další skvělá komedie, kde exceluje zejména Til Schweiger. Tohohle herce já skutečně můžu a to nasvědčuje i jeho pořadí v mém řebříčku TOP herců. Film je vtipný, přiměřeně ujetý, s dobrým příběhem a navíc je plný dobré hudby. Nemůžu jinak, než že mu dám 5* a tak jej mohu jen doporučit. 5* ()

sulimo 

všechny recenze uživatele

Til Sweiger si umí vybrat kameramana, ale už si zřejmě neumí přečíst scénář a co už vůbec neumí je vybrat herce, a to nejen dospělé, ale hlavně ty dětské, respektive tu jednu "hvězdu", která hraje tím, že dělá otrávené ksichty tak dlouho, že postupně nepoznáte, jestli se raduje nebo je nasraná. Příběh sám o sobě je lacinej a z filmu dělá televizní záležitost, i když dobře natočenou. Chemie, která fungovala k mému, tehdy velkému překvapení a nadějím v Zajíčkovi bez oušek tu chybí, a když píšu chybí, tak tim myslim, že ústřední dvojice spolu spala jen z donucení režiséra, přejdu-li fakt, že to točil Til osobně. Nebýt toho antikoncepčního spratka s jedním otcem s mimikou Fantomase či Jirky Paroubka (Til) a s druhym otcem permanentně hysterickym (prostě ten druhej, jehož jméno je mi volný), tak tomu dám snad i dvě hvězdy, takhle ale převládla otrávenost na "pouhou" znuděností, takže tentokrát Tile za jedna, což v krajinách csfd není dobré. ()

papaJA21 

všechny recenze uživatele

Komedie pro celou rodinu jede v zajetých kolejích. Podobné kousky se točí asi všude na světě. Je to průhledné až to bolí, komické situace jsou patřičně nepřehlédnutelné, prostě zábavička až se za břicho popadáte. Asi nejslabší Schweigerův film co jsem viděl. Hodně mi to připomnělo polský film Tylko mnie kochaj, ta zápletka s dítětem a dopisem, chlap co neviděl dítě ani z rychlíku a nakonec by za něj dýchal a tak. Polský filmek je o něco sympatičtější. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Koronavírusovo karantenová oddychovka. Nemecky sladké, nemecky dramaticke, s nemeckym dobrým sentimentálnym koncom. ()

danliofer 

všechny recenze uživatele

Po několika filmových počinech Tila Schweigera docházím k závěru, že měl spíše zůstat u herectví, než si stoupnout za kameru. S výjimkou Na boso. ()

Immortal17 

všechny recenze uživatele

Vskutku nádherný snímek o lásce, přátelství a rodině. :) Ani tentokrát Til Schweiger nezklamal. :) Ani jako herec, ani jako režisér. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Moje teprve druhá Schweigerovka. A něco na způsob biologičtějšího Kolji. Téma nenadálého otcovství a problémů spojených s jeho přijetím je bohužel drceno vysokou mírou nerealisičnosti. Hlavní hrdina, tedy biologický otec dítěte, už od začátku působí uvolněným dojmem a že ho tato situace vlastně vůbec nezasáhla, což si protiřečí s jeho vlastním výrokem, že neví, co s tím. Během poloviny se film až zbytečně přehupuje v zdlouhavou, natahovanou kaši, která se zdá nemít konce. Slibný začátek tak vyplýtval veškeré zbytky potenciálu a zbyla jen snaživá, ale nudná skořápka. Líbilo se mi hudební podkreslení, snažící se navodit až emotivní atmosféru, nicméně tentokrát to nefungovalo tak dobře, jako třeba v Kuřeti s ušima. To mi připomíná... co jen přijde příště? Cvrček na stáži? Jinak Til si opět až egoisticky odkroutil jak režii, tak i hlavní roli, kde stejně tak jde v druhé řadě o psaní scénáře a lehké zasazení do filmového průmyslu. Tak si říkám... není to skoro jako boření asi už páté zdi? Film se mi tedy nezdál úplně nepovedený, ale když jsem se začal ani ne v půlce nudit, nevypovídá to ani o tom, že by dostál svého nemalého potenciálu. Milé, ale nesympatické. 50% ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Otec s dcérou si viditeľne rozumejú, film je svieži, je tam sranda, dievčatko je milé a šikovné. Ale. Ale postavy sú takými figúrkami, že ak by sa na to pozrel niekto nestranný, tak si pomyslí, že Nemecko je krajinou magorov, že by sa ani blbý a blbší nechytali. Od malej baby po jej oboch ockov a tiež nesvojprávne ženy, ktoré sa tam ocitli. Naviac je film príliš dlhý, takže tri hviezdy len tak-tak. –––– Neviem zaobchádzať s deťmi a nemám k nej žiadny vzťah... –––– Ja som v tvojom veku veril na bociany. – Lebo vtedy ešte nebol internet. ()

velkyvezir 

všechny recenze uživatele

Uf... Til je výborný herec, ale bohužel špatný režisér. Téma, z kterého mohl vytěžit více, se po první třetině mění v laciný a předvídatelný slaďák, jaké můžeme vídávat o nedělních odpolednách na barrandově nebo nově cinema... ()

Seti 

všechny recenze uživatele

Neskutečně šablonovitá, patetická a kýčovitá limonáda, jež se u mě pohybuje někde mezi dvěma a třemi, ovšem kvůli zbytečně napálené stopáži a v závěru se stupňující trapnosti musím jít na dvojku. Herce Tila Schwiegera mám rád, ovšem jako scénárista a režisér mě nijak neuchvátil, protože podobný film by napsal a natočil kdokoliv, kdo někdy podobný film viděl. Navíc do tohoto žánru mi Til sedí asi jako Clint Eastwood do Hříšného tance. Kokowaah není rozhodně žádná katastrofa a na jedno shlédnutí se v pohodě dá, ovšem jeho naprostá tuctovost zamrzí. ()

Fary 

všechny recenze uživatele

Jedno se Schweigerovi musí nechat a to fakt, že ví, jak tyhle filmy točit, aby vás dostaly. :) Po Keinohrhasen a Zweiohrkücken je i Kokowääh fajnová citová srágora na večer. :) ()

Reklama

Reklama