Reklama

Reklama

The Hunter

  • Velká Británie The Hunter
Trailer 1

Obsahy(1)

Martin (Willem Dafoe) je nájemný lovec. Je najat jednou anonymní biotechnologickou společností, aby v tasmánské divočině pátral po legendárním tasmánském tygrovi. Tygr je všeobecně považován za mýtus, ale v dané oblasti byl prý viděn. Martin se ubytuje v domě osamělé Lucy (Frances O´Connor), jejíž manžel je přírodovědec a před časem záhadně zmizel. Začne klást první pasti a zápasí z pochybnostmi, zda je tygr reálný tvor nebo jen výplod představivosti. A pokud žije, jak dokáže odolávat útokům civilizace. (Terva)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (76)

VasaX 

všechny recenze uživatele

Mám rád bushcraftové věci, lovecké téma, přírodu, putování,etc... a v tomhle mě Hunter bavil, a v důsledku bych mu dal i plné čtyři hvězdičky. Ale bylo tam pár věcí, co mě nebavilo. Jak Dafoe, tak jeho postava vypadali, jako by byli už sešlí životem a jejich práce je už moc nebavila, a vzali to tak nějak jen z dynamiky (tzn hrát ve filmu a jít lovit "tygra"). Pak nějaká ta dramatická linka, něco málo z thrilleru, dramatu, vztahovky, co není tak dobře poskládané do sebe, jako by scénáristé (-tka) řekli - hele musíme tam ještě prsknout nějakou agitku o těžbě lesa a nerudných dělnících versus naivní hipíci-aktivisti. A ještě nám tam chybí nějaká spiklenecká zápletka, tak rychle tohle a tohle... a tak dál s mnoha dalšími prvky. Taky pojetí putování bylo zpracováno tak divně - nejdřív nám představí obrovskou neprozkoumanou divočinu, z dosahu lidí, a v kontextu děje to vypadá jako když si jdu odpoledne provětrat hlavu kousek za město do upravovaného lesa. Taky dojedu skoro až na místo autem, klidně tam můžu stanovat třeba týden i když prší, ale když bych náhodou zapomněl vypnout žehličku, taky jsem hned zpět... U mě to tedy selhává na Dafoeově "entuziasmu" a mizerném scénáři a režii. A pokud se podívám na jména, které za tím stojí, tak mi to mohlo být hned jasné - scénář o lovu dělá žena, co za sebou má pouze pár TV neslavností, režisér je taktéž mizérie. A tohle Hunterovi škodí tak, že chápu ty, kteří tomu dali dvě hvězdičky (nemají vztah k tématu), či zmlsané rypáčky, kterým se to nelíbilo vůbec. Je to škoda. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Čtvrtou hvězdu dávám proto, abych tomuhle filmu pomohl do červeného hodnocení. "The Hunter" má bohužel spoustu slabin - je rozvleklý až hrůza, ke konci jste z toho trajdání po pustině unavení stejně jako hlavní hrdina. Hlavní idea je naprosto dementní, postavy jsou přehlídkou scenáristických klišé a škrobených nápadů (i když třenice mezi lesními dělníky a ekologickými organizacemi jsou na Tasmánii skutečně na denním pořádku). Pak jsou tady ale také plusy: moc hezká kamera, která skládá důstojnou poklonu uhrančivé tasmánské přírodě; přesvědčivý Dafoe; nevtíravá, symfonická hudba. Subjektivně taky zvyšuju hodnocení za tasmánského tygra jako takového - tolikrát jsem o něm četl a viděl jsem tolik dokumentů, že těch několik vteřin CGI animace vydalo za jednu hvězdu navíc. Prubněte to. ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Moje najobľúbenejšie vyhynuté zviera. A možno tam furt niekde je. Thylacine je snáď jediný mýtus, na ktorý verím. V Paríži v Grande Galerie de l’Évolution majú aspoň figurínu, chystám sa jak sa bude dať. Teda už som tam bol, ale nestihol som otváracie hodiny. Kúsok odtiaľ je reštika, kde natáčali scénu s fontánou do filmu Mníchov. Majú tam najlepší šalát, čo som jedol. #horriblovetipy #saladecomplet ()

hororwatch 

všechny recenze uživatele

Samotný příběh byl o ničem, což v podstatě dokázal i konec naprosto vehnaný do slepé uličky. Ten zebro- vrk nebo co to bylo se pánům podle mě vůbec nepovedl. Je sice hezký, že nám nakonci pan Dafoe předvedl, jak špatně se jeho postava cítila, když zabila posledního tvora svýho druhu, ale nic to nemění na tom, že něž se k tomu jednomu výstřelu na konci mohl dostat, tak se člověk musel prokousat v podstatě nulovym dějem a ty prochýzky v lese snad musely bavit jen toho, kdo má W.D bezprostředně rád jako herce, což není můj případ- ne až tak. Frances O'Connor je pěkná baba když přestane fetovat a v maskérně si s ní trochu pohrajou a taky musím s politováním konstatovat, že možná tahle vedlejší dějová linie byla zajímavější, než ta hlavní. No zkrátka, tenhle film se snažil jít tou tižší cestou, která je určena spíš pro ty, co v čemkoliv rádi něco hledaj. Bohužel mám pocit, že tu žádná převratná myšlenka není a pokud je, je tak slabě podaná, že si ji nevšimnete. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Meditativní exkurze do tasmánské divočiny, krásně nasnímané klidnou kamerou. Jen škoda těch několika žánrových motivů, které stejně nepřinášejí nic moc nového - přál bych si film narativně prázdnější a o to více meditativní (tzn. jakmile je - mimochodem vynikající - Dafoe v divočině a sám, je film parádní, během zastávek v civilizaci pak už jen opisuje důvěrně známou linii a "probouzí" diváka zpět do žánrového světa). I tak jsem byl však ve výsledku spokojen a zmíněné výtky mi vykompenzovalo vynikající vyústění. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (8)

  • Hlavní postava Martin David v podání Willema Dafoa je v novele, podle které je film natočen, známá jen pod jménem "M". (mi-ib)
  • Tasmánský tygr známý také jako vakovlk, vakovlk tasmánský, nebo latinsky Thylacinus cynocephalus je všeobecně považován za vyhynulé zvíře. Tasmánským tygrem byl nazýván díky jeho pruhům na zádech. Černobílé záběry tasmánského tygra použité ve filmu jsou vůbec poslední autentické záběry živého tasmánského tygra v zajetí. (mi-ib)
  • Jedná se o první celovečerní film režiséra Daniela Nettheima po jedenácti letech, běem nichž pracoval především na televizních seriálech. (mi-ib)

Reklama

Reklama