Reklama

Reklama

The Hunter

  • Velká Británie The Hunter
Trailer 1

Obsahy(1)

Martin (Willem Dafoe) je nájemný lovec. Je najat jednou anonymní biotechnologickou společností, aby v tasmánské divočině pátral po legendárním tasmánském tygrovi. Tygr je všeobecně považován za mýtus, ale v dané oblasti byl prý viděn. Martin se ubytuje v domě osamělé Lucy (Frances O´Connor), jejíž manžel je přírodovědec a před časem záhadně zmizel. Začne klást první pasti a zápasí z pochybnostmi, zda je tygr reálný tvor nebo jen výplod představivosti. A pokud žije, jak dokáže odolávat útokům civilizace. (Terva)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (76)

POMO 

všechny recenze uživatele

The Hunter sa nesnaží o outdoor dobrodružstvo ani o thriller. Linka hľadania vzácneho a skoro určite vyhynutého zvieraťa Willemom Dafoe postupne ustúpi novej linke zbližovania sa s rodinou, ktorá je preňho v nehostinnej lokalite útočiskom a možno prísľubom novej, zmysluplnejšej životnej etapy. Film má vybornú atmosféru a je nepredvídateľný, ale tiež akoby si nebol istý, čo je pre jeho dramatický a myšlienkový oblúk podstatné. Nakoniec sa z neho stáva mierne filozofická, mierne existencionálna a mierne ekologická dráma, ktorá minie svoj cieľ. ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Určitě zajímavý počin s uhrančivým Willemem Dafoem v hlavní roli. Film je napěchovaný nádhernými záběry tasmánské přírody, což je přímo zázrak boží, a vůbec pasáže, které se odehrávají v divoké přírodě, jsou velmi sugestivní. Se samotným příběhem to již tak slavné není, protože jakmile se Dafoe začne „socializovat“, začne film napadat na jednu nohu, aby se do finiše jen tak tak dobelhal. Myslím, že kdyby zůstalo jen u bezeslovných záběrů, kterak lovec v divočině pátrá po záhadném tasmánském tygrovi, bylo by to mnohem lepší než nesmělé pokukování po ovdovělé paničce, u které tu a tam přebývá. Pak taky neustálé spory mezi ekologickými aktivisty a těžaři po čase už docela nudily, byť film v tomto ohledu nikomu zvlášť nenadbíhá. Za zmínku stojí snad ještě malá role australského herce Callana Mulveyho, kterého si pamatuju ze seriálu Heartbreak High. ()

Reklama

Ceres 

všechny recenze uživatele

Dafoe, přiroda a "The Boss" Bruce Springsteen vynikající, mohlo to být opravdu ještě více skvělý snímek, kdyby byl celý jen o Dafouovi a jeho čas strávený v přírodě. Speciální je pro mě v tom, že sem ho viděl na trase Soul-Dubai v A380, než jsem šel spát, protože mi bylo smutno a tenhle film se mi perfektně hodil do noty. 65 % a mohlo to být ještě lepší, škoda nevyužitého potenciálu. ()

Pump 

všechny recenze uživatele

Velmi zdařilý dobrodružný film se skvělým Willem Dafoe a Sam Neill! Filmový tvůrci si vypůjčili dochovaný příběh tohoto úžasného zvířete https://cs.wikipedia.org/wiki/Vakovlk_tasm%C3%A1nsk%C3%BD Je znát, že to netočil Holywood a je to rozhodně fajn, že se to tvůrcům podařilo dokončit. Neumím si představit lepšího a charismatičtějšího herce pro tuto roli než je Willem Dafoe. Pokud máte rádi dobrodružné příběhy určitě si film pusťte a můžete i se staršími dětmi. P.S.: Stupidní může tento film být leda tak pro stupida, což komentář k Willem Dafoe "strhaný dědek" mírně naznačuje ... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,HLEDÁŠ NĚCO, CO JE VĚTŠINOU POVAŽOVÁNO ZA VYHYNULÉ. TASMÁNSKÝ TYGR - NEJVZÁCNĚJŠÍ A NEJNEPOLAPITELNĚJŠÍ TVOR NA ZEMI A TY MUSÍŠ ZÍSKAT BIOLOGICKÉ VZORKY: KREV, KŮŽI, CHLUPY, ORGÁNY“..... /// Přírodopisný nadšenci budou mít rozpolcený pocity. Záběry a atmosféra tasmánský přírody kurvený amorálním posláním lovce, který nezabíjí kvůli potravě, ale pro prachy. Ovšem přírodní rezervace a její krásy a nástrahy tvoří (bohužel) jen část příběhu. Ještě tu jsou ekologičtí aktivisti, nasraní domorodci, fakt, že po lesích může běhat ,,hafo“ stejnejch lovců a ,,fenka se dvěma svištěma“, kvůli který může zase nastat jinej problém. Prostě je toho moc, co nám chtějí tvůrci říct. Celkem mě to baví (pro jednou) i když nejlepší je, když je lovec v lese. Přes všechnu tu roztříštěnost je to ale film ,,o něčem“ a na mě to, co chtěl říct, celkem zapůsobilo. 3a½! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu od autorky a režisérky ,,Šípkový Růženky“ Julie Leigh číst nebudu. 2.) Miluju přírodu, kde člověk zmizí lehce jako ....třeba hovno. 3.) Myslím si, že Tasmánskýho čerta najdu v pekle. 4.) Thx za titule ,,karis“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Galerie (23)

Zajímavosti (8)

  • Hlavní postava Martin David v podání Willema Dafoa je v novele, podle které je film natočen, známá jen pod jménem "M". (mi-ib)
  • Ochránci přírody žádali ochranu vakovlka už od roku 1901, politické obtíže ale umožnily zavedení ochrany až v roce 1936. Ta byla tasmánskou vládou oficiálně vyhlášena 10. července 1936, to jest 59 dní předtím, než poslední známý jedinec zemřel v zajetí. (Beastmaster4)
  • William Dafoe měl během natáčení v tasmánské přírodě problémy s pijavicemi. Při jednom rozhovoru žertoval, že neztratil ani kapku krve, což byla reakce na Dafoeův předešlý australský snímek Svítání (2009), kde se při natáčení jako i zde setkal se Samem Neillem. (mi-ib)

Reklama

Reklama