Reklama

Reklama

Nová pouliční droga dokáže svého uživatele vyslat skrze čas a dimenze, ale má jednu nevýhodu: někteří konzumenti přestávají být lidskými bytostmi. Mohou dva kolegové - zkrachovalci zachránit lidstvo před plíživou invazí z jiných světů? Hlavní roli v tomto příběhu hraje droga Soy Sauce, která slibuje zážitek totálního odpoutání mysli od těla. Její uživatelé se pohybují mimo čas a dimenze. Ale někteří se již nevrátí v lidské podobě. Vypuká tichá ivaze z jiných světů a lidstvo potřebuje zachránce. Ale co když místo hrdiny mají lidské pokolení spasit dva zoufalci, kteří si sotva dokáží udržet zaměstnání? Může tato dvojice zastavit děsivou situaci a přinést záchranu? Ne, to opravdu nemůže. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (77)

verbal 

všechny recenze uživatele

Jasný důkaz toho, že by smažky neměly psát scénáře. A když už je napíšou, měly by tyto zůstat ležet na pochcané podlaze zaplivaného squatu. Přitom to při autorově nájezdu začínalo tak svižně a vtipně a prvních dvacet minut dávalo docela naději na originální kousek. Pak ale sníh zabral naplno a následovalo dalších osmdesát blábolivé pičózy Coscarelliho, patrně vydařeného, privátního výletu. Ale já to chápu a nedivím se, že se toužil podělit. Například takový já jsem jednou kdysi zkombinoval Kedlubnový Bolls s pikem, když zrovna probíhalo mistrovství světa v klasickém lyžování. Někdy uprostřed noci mě pak navštívil Ole Einar Bjørndalen! Nejdříve jen tak chvíli stál ve svých přiléhavých, rudých pitkáčích a s divným výrazem ve svém jinovatkou pokrytém, neholeném obličeji na mě s despektem zíral, jak schouleně ležím na podlaze. To bylo ještě v pohodě. Pak mě ale z ničeho nic začal píchat ostrým koncem hůlky do břicha a strašlivě na mě ječel, ať se, kurva, neválím jako pytel sraček, mažu se okamžitě vyblít a ihned táhnu do stopy. Norsky!!! Myslím, že se mě tenkrát dokonce snažil kopnout do hlavy, ale naštěstí si nesundal běžky, ty se mu šprajcly o noční stolek a svalil se vedle mě. Pak už nevím, probral jsem se s hlavou v míse, a když jsem konečně vytáhl z huby ten tenisák, oholil jazyk a dopotácel jsem se zpět do pokoje, Ole už tam nebyl. Asi vyběhl beze mě, protože chtěl být zase první, hajzl soutěživý. No řekněte sami, nestojí zato, sdílet takové esoterické zážitky s ostatními narkáči? ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Fakt přemýšlím, jestli jsem za poslední několik let viděl horší scénáristickou břečku, ale asi fakt ne. To i tornádo, co vcucne všechny žraloky dává větší smysl. Tenhle "děj" totiž nedává smysl v žádné dimenzi, scény na sebe ani logiky nenavazují, postavy jsou nesympatičtí idioti a celé je to natočené naprosto amatérským a odpudivým stylem. Chápu, že si parta kámošů chtěla asi složit poctu žánru a zároveň si z něj udělat srandu, v tomhle provedení to ale vůbec nefunguje. Nechápu, jak se na tom mohl podílet Paul Giamatti. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

"Ujetějšejší a ujetějšejší," jak by řekla Alenka a pak by si na vzpamatování přihnula z podezřelé lahvičky s autoritativním nápisem "Vypij mě". Jo, tenhle film je místy brutálně vtipná, hodně nelogická a sem tam i nechutná jízda. Akorát kdyby příběh scénárista zkontroloval i ve střízlivém stavu. Snad by mu došlo, že spoustu věcí nechal nedořečených a nevysvětlených. Divák si pak připadá, že vpadl rovnou doprostřed rozběhnutého příběhu a nikdo mu nedá žádné vodítko, co a proč se vlastně děje. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Don Coscarelli: I don´t know if John Dies is just a horror movie. It´s a psychedelic-comedy with elements of philosophy. 1) Moje první seznámení se s prací již 58letého Dona Coscarelliho (zde scénář, režie, střih) nemohlo být příjemnější. Hromada nápadů, příjemná atmosféra, nosný příběh. Nicméně pozor! Any unauthorized duplication and/or distribution (...) may result in civil liability, criminal prosecution and the wrath of Korrok._____ 2) Humorista David Wong (vlastním ménem Jason Pargin) napsal svou prvotinu v roce 2007, když mu bylo 32 let. Coscarelli popisuje, jak se o knize dozvěděl, takto: I got an email from a robot at Amazon, telling me that if I liked the zombie fiction I just read, I´d love John Dies At The End. The weird part about it was that it was right!_____ 3) Své první velké filmové role se 24letý Chase Williamson (Dave) zhostil na výbornou. I was adopted. I knew my real dad. You could be my dad for all I know. Are you my dad? Jeho protihráč, zkušenější 27letý Rob Mayes (John) okomentoval svůj přesvědčivý výkon takto: It´s a total mind trip. I´ve never had more fun in my life. It took me to a different place. It was wild._____ 4) Tento dada snímek vyžaduje od diváků poněkud ulítlý smysl pro humor. Last night you had a dream. Your mother was beating you... with a whip of knotted together dicks. Autoři kladou zásadní filosofické otázky: Do the bees know they make the honey for you, or do they work tirelessly because they think it is their own choice? Asi by to chtělo přečíst si i knížku._____ 5) Dave: [into to phone] Who is this? John: [on the phone] It's John. Can you hear me? Dave: [whispering] I can hear you and I can see you. You're sitting right here next to me. John: Well then, just talk to me in person then. Oh wait, do I look injured in any way? Dave: What? John: Shh. I'm sorry, I gotta go. Say hello to me... John: [across the table] Was that me? ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

K mému ohodnocenému filmu číslo 7000 jsem si nemohl vybrat lepší film. Na začátek říkám že jsem strašně bojoval o 5* ale díky poměrně zdlouhavému konci dávám jen 4*. Nicméně jsem se na film moc netěšil, nelákal mě a Coscarelli mě naštval zrušením Phantasma 5 takže jsem tenhle film tak trochu bojkotoval, ale nakonec si musím sám namlátit. Tohle je kulervoucí zábava. Nápady a fantasie ať zvrhlá či mírná je parádní. Herci i když třeba nehrajou nějak dobře tak jsou dostatečně sympatičtí a camea Dlouhána jen potěší. Vtipy a hlášky jsou výborné(je ze starého zákona:-)). Hudba sice nedosahuje geniality Bubba ho-tepa ale soundtrack poměrně ujde. Pro mě to byla parádní oddychovka která mě bavila a těším se na druhé kolo. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • V knihe nie je upresnené, kde sa dej odohráva, vo filme je ale situovaný do fiktívneho mesta Sherwood, Illinois. (beso74)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenné novely od Davida Wonga. (Corpsegrinder)
  • Podľa balíka, ktorý si John (Rob Mayes) poslal, je jeho celé meno John Cheese. (beso74)

Reklama

Reklama