Reklama

Reklama

Dokument zachycující český hokejový tým na Mistrovství světa 2010 v ledním hokeji, které se konalo v Německu. Dokument je obohacen i o rozhovory s hráčí. (maroush)

Recenze (119)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Nezapomenutelné MS. Turnaj, o kterém budu vyprávět i svým vnoučatům, kterak se z podceňovaného a zprvu rozpačitě hrajícího mužstva bez posil z NHL (pouze 2) poskládaného z nováčků, stalo silné mužstvo, které svojí vůlí a touhou po úspěchu překonalo veškeré překážky a stanulo na absolutním vrcholu. V paměti musí fanouškovi zůstat historicky první prohra s Norskem, následná kritika z úst Jaromíra Jágra, k němuž se přidal i kapitán Tomáš Rolinek, na hráče, kteří odmítli reprezentovat. Nezapomenutelné jsou také herní výkony týmu, kdy měl nůž na krku a hrozil historický neúspěch. ČR - Lotyšsko 3:1; ČR - Kanada 3:2; čtvrtfinále ČR - Finsko 2:1 po samostatných nájezdech; semifinále ČR - Švédsko 3:2 po samostatných nájezdech; finále ČR - Rusko 2:1. Vyrovnávací gól Karla Rachůnka 7 sekund před koncem základní hrací doby semifinálového utkání vešel do dějin. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Pohled na nejrychlejší kolektivní hru a zejména úspěchy českých borců vždycky velmi spolehlivě zahřejí. Divák pak s nadšením a hrdostí sleduje hokejová esa, jak si vodí své soupeře nebo jak nenechají nic projít skrz. Houževnatá generace hokejistů (tady nicméně naganští hrdinové posílali trenérům jen samé omluvenky, tým se tvořil kolem neúnavného Jágra), která se honí za plochým nesmyslem z vulkanizované pryže a která se jen tak opakovat nebude!! ()

Reklama

psycholog 

všechny recenze uživatele

Pěkně zpracovaný dokument o týmu, který se už před šamionátem odepisoval a spíše se očekávalo, že nepostoupí ani do vyřazovací části. Rozhovory jsou výborné, zvláště s Jaromírem Jágrem který svýma názorama velice překvapil a já jsem jenom mohl souhlasit. Sami víme, že většina těch co odmítli reprezentovat, odmítli spíše z důvodu neúspěchu na hrách ve Vancouveru a vůbec dlouhodobých neúspěších českých hokejistů - ano brána zla ČTVRTFINÁLE!:) Ale to teď můžeme hodit za hlavu, porazili jsme všechny "těžší" týmy, lépe řečeno ty, které se řadí mezi světovou špičku. A porážka rusů ve finále, beru za opravdu úžas - co měli za hráče, ale nedokázali hrát za tým, hráli to hezky na sebe a každej chtěl střelit více branek než druhý, no tak vyhrajou ty co hrajou týmově:) JSME MISTŘI A NAZDAR! ()

Moni33 

všechny recenze uživatele

Komu by se nelíbil dokument o tom jak podceňovaný tým nakonec skončí na zlaté příčce? :) Je hezké si zase připomenout ty momenty jako třeba "Rachna kachna" nebo jak jsme se ve finále ubránili dvojnásobné přesilovce šest na tři a nakonec překonali sbornou a vyhráli. A je to sakra dobrý pocit vidět, jak si zklamaní Rusi sundávají z krku stříbrné medaile :D Skvělý šampionát ze kterého si budu pamatovat hlavně to, jak už řekl Vokoun: ,,Nikdy není konec utkání, dokud nezazní konečná siréna!" ()

boul 

všechny recenze uživatele

Rachna Kachna toto letělo, roztáhni mi nohy a já ti ho tam šoupnu jak se sluší a patří a spousta skvělých zážitků z nedávného Německa v roce 2010. Všichni tým zavrhli, hvězdy nedojely, jen ta největší nám dělala nejsilnější oporu v bráně a silný kapitán dovedl tým po spoustech haluzí a štestí až ke zlatu, nezapomenutelné chvíle! R.I.P Marek, Vašíček, Rachůnek ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama