Reklama

Reklama

Chlastem a drogami poháněná kariéra zpěváka s chraplavým hlasem se více jak čtyři desetiletí protíná s mnoha mezníky v dějinách rockové hudby. Viděl Beatles v Cavern Club, jezdil jako roadie s Jimim Hendrixem, důvěrně radil Sidu Viciousovi a hrál v rockových kapelách Merseybeat a Psychadelic předtím, než spojením punkových a metalových prvků s kapelou MOTÖRHEAD inspiroval vznik thrash metalu. Na své cestě se stal věčnou inspirací takovým legendám, jako Dave Grohl, Slash, Metallica - ty všechny ve filmu uvidíme, spolu s Ozzym Osbournem, Alice Cooperem a mnoha dalšími... Po dobu tří let sledovala kamera tohoto neklidného rockového válečníka na cestě z jeho zaneřáděného hollywoodského bytu na evropské stadiony. Zachycuje Lemmyho při klidných, sebeodhalujících chvílích doma, při jam sessions s Davem Grohlem i jako rockového hrdinu, řidiče válečného tanku. Odhalí muže, který je osobitější, filozofující a má větší smysl pro humor, než by většina lidí očekávala... (Atlantis Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (163)

movie 

všechny recenze uživatele

Kvalitní a vyvážený dokument nejen pro fans Motörhead. Lemmy Kilmister je skutečná persóna, celou dobu jsem nevěřícně zíral a jak se tenhle člověk dožil 60tky je pro mě pořád hodně velká záhada. Nedozvíte se tady o moc víc než v Lemmyho autobiografii WHITE LINE FEVER, ale je tu spoustu zajímavých záběrů, třeba Lemmyho skromný byt mě docela překvapil (a taky potetovanej Billy Bob Thorton v tílku když vede s Lemmym chlapský řeči apod.). ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem před zhlédnutím tohoto dokumentu neměl ponětí, jak moc respektovanou figurou na rockovém poli Lemmy doopravdy je. Dokument pěkně udělaný, o Lemmym se dozvíme docela dost, nicméně uvítal bych trošku odstup a nadhled, alespoň v určitých chvílích. Lemmy si mě však docela získal svými životními postoji, skromností, respektem k rockovým průkopníkům a hlavně hudbou. Pěkné 4 hvězdičky. (HD, orig.) ()

Reklama

mandlova 

všechny recenze uživatele

Hodně dobrej dokument o nepopiratelně velké personě hudební scény. Překvapil mě hned začátek s úvodem do největšího soukromí Lemmyho a to první nahlédnutí do jeho bytu, fakt skromnej borec a podle všech a všeho i neuvěřitelně vřelej vůči ostatním, žádná hvězda s nosem nahoru. Maximum by ten dokument dostal, kdyby nebyl tak zatraceně dlouhej. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Lemmy, slyšeli sme o tobě, že si měl něco kolem 2000 ženskejch? To sou kecy, měl sem jich jen něco kolem 1000 :o). Tak nějak takle začal tenhle dokument o chlapíkovi, kterej určoval chod metálu na celým Světě. Jo, byl to právě Lemmy, kterej začal hrát tvrdou muziku ještě před Black Sabbath (potvrdil to i sám Ozzy, takže to musí bejt pravda). Rozhovor 17tiletýho syny s otcem (Lemmy) - Chlapče, slib mi, že nikdy nebudeš zkoušet heroin nebo koks! Vem si rači speed, ted tě mnohem víc nakopne :o). Motorhead nejsou zrovna uplně mým šálkem kávy, ale beru je jako legendu, kterej berou jako legendu i největší hudební legendy všech dob (Metallica, Megadeth, Slayer, Ozzy, Guns n´Roses, Alice Cooper). Prostě všichni, kteří mají co dočinění s tvrdší hudbou minulého století... Lemmy je prej jeden z mála lidí, který vůbec neovlivnily prachy. Sice jich prej má dost, ale nepotřebuje je, prostě žije už od svýho mládí pořád stejně skromně a na nic si nehraje, což je obdivuhodný! Ozzy o něm tady prohlásil - Lemmyho sem nikdy neviděl, že by ho složil fet nebo chlast, ten chlap má snad kosti ze železa nebo co! Doporučuju samozřejmě všem, který chtěj nakouknout pod pokličku tohodle tvrdýho chlápka, kterej by podle statistik už měl bejt 3x po smrti :o) ()

angloumene 

všechny recenze uživatele

Lemmy byl výjimečná osobnost. Bez mrknutí oka překračoval zažité konvence a přicházel s novými nápady. Nestyděl se za svůj způsob života spojený s nikdy nekončícím množstvím alkoholu a závislostí na herních automatech. Prostě pravý rocker, jak má být :) Co se ale týče dokumentu samotného, musím říct, že mě zrovna nenadchl. Nekonečné výpovědi osobností převážně z rockové branže bez hlubšího obsahu byly tak po dvaceti minutách už dost únavné. Kdyby se víc ukazoval Lemmy, bylo by to lepší... Celkově 67 %. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (4)

  • Celosvětová premiéra proběhla 15. března 2010 na filmovém festivalu South by Southwest v USA. (ČSFD)
  • Dokument se skládá ze záběrů pořízených ve Spojených státech, Německu, Anglii, Finsku, Norsku, Švédsku, Rusku, Walesu, Skotsku a Dánsku. Natáčení probíhalo například v Moskvě, Londýně nebo v Berlíně. (Terva)

Reklama

Reklama