Reklama

Reklama

Chlastem a drogami poháněná kariéra zpěváka s chraplavým hlasem se více jak čtyři desetiletí protíná s mnoha mezníky v dějinách rockové hudby. Viděl Beatles v Cavern Club, jezdil jako roadie s Jimim Hendrixem, důvěrně radil Sidu Viciousovi a hrál v rockových kapelách Merseybeat a Psychadelic předtím, než spojením punkových a metalových prvků s kapelou MOTÖRHEAD inspiroval vznik thrash metalu. Na své cestě se stal věčnou inspirací takovým legendám, jako Dave Grohl, Slash, Metallica - ty všechny ve filmu uvidíme, spolu s Ozzym Osbournem, Alice Cooperem a mnoha dalšími... Po dobu tří let sledovala kamera tohoto neklidného rockového válečníka na cestě z jeho zaneřáděného hollywoodského bytu na evropské stadiony. Zachycuje Lemmyho při klidných, sebeodhalujících chvílích doma, při jam sessions s Davem Grohlem i jako rockového hrdinu, řidiče válečného tanku. Odhalí muže, který je osobitější, filozofující a má větší smysl pro humor, než by většina lidí očekávala... (Atlantis Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (163)

angloumene 

všechny recenze uživatele

Lemmy byl výjimečná osobnost. Bez mrknutí oka překračoval zažité konvence a přicházel s novými nápady. Nestyděl se za svůj způsob života spojený s nikdy nekončícím množstvím alkoholu a závislostí na herních automatech. Prostě pravý rocker, jak má být :) Co se ale týče dokumentu samotného, musím říct, že mě zrovna nenadchl. Nekonečné výpovědi osobností převážně z rockové branže bez hlubšího obsahu byly tak po dvaceti minutách už dost únavné. Kdyby se víc ukazoval Lemmy, bylo by to lepší... Celkově 67 %. ()

Metal Lord 

všechny recenze uživatele

Naprostá pecka, ke které není co dodat. Lemmy byla osoba, která definovala žánr a která dokázala rozproudit davy. Ať už jste hudebně spřízněni nebo ne, koukněte a nebudete litovat. Neposlouchejte názory o přestárlých a nudných rockerech. Kdo vám něco takového řekne, ví hovno o tom, co to je rocková muzika. Spíš názory takového člověka jsou nudné, než tahle hudba. Takový člověk, ať si doma poslouchá Biebera a nechá pořádnou hudbu těm, co si to umí užít. Za mě to je za plný počet. ()

Reklama

mandlova 

všechny recenze uživatele

Hodně dobrej dokument o nepopiratelně velké personě hudební scény. Překvapil mě hned začátek s úvodem do největšího soukromí Lemmyho a to první nahlédnutí do jeho bytu, fakt skromnej borec a podle všech a všeho i neuvěřitelně vřelej vůči ostatním, žádná hvězda s nosem nahoru. Maximum by ten dokument dostal, kdyby nebyl tak zatraceně dlouhej. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Jedna vě je, že Lemmy je asi opravdovej rocker. Je to pozoruhodnej týpek, nic proti němu nemám, je mi v jádru sympatickej a hlavně má za sebou poctivou práci a hitů pro spoustu celebrit a dohromady o tom nikdo neví. Takže Lemmy dobrý. Tento dokument se ale podobá "Legendě o svatém Václavovi" a to je rockera velmi nedůstojné. První čtvrthodinu posloucháme různé celebrity, které už před lety "prodaly svou kůži" a nejradši by proto Lemmymu tu jeho stáhly. Tyhle odkvétající typy nás intenzivně přesvědčujou o tom, jakej je Lemmy "Bůh" a jak ho žerou. To to tedy žeru taky....haha! Pak se tam objeví Dave Grohl, bez kterýho se dneska nikdo v Americe neuprdne a ten dokument posvětí jak arcibiskup bigbítu. Řekne, že Lemmy patří do rodiny a tím je vymalováno. Vyprávění B.B.Thorntona jak dostal šek na miliony dolarů- se divím, že mu Lemmy nerozbil hlavu kríglem....a tak dál a tak dál. Tohle fakt není známka punku...to je přesně to, proti čemu se bigbít celý ty léta bouřil. Prachy! 50% ()

Icefist 

všechny recenze uživatele

Je to stejnej nářez jako veškerá muzika Motorhead. Dostávalo mě hlavně to, kolik neuvěřitelnejch informací jsme mohli slyšet, ale i přímo vidět, z Lemmyho osobního života mimo kapelu. Ten člověk je vážně borec. Srážka v hodnocení je hlavně za to, že autoři to dle mého občas přeháněli s množstvím výpovědí naskládaných za sebe v extrémně rychlém sledu. S čímž souvisí, i přes bleskové prostřihy, zbytečně rozsáhlá stopáž. 80 % Oblíbená část- vyprávění historky o kraťasech ()

Galerie (34)

Zajímavosti (4)

  • Celosvětová premiéra proběhla 15. března 2010 na filmovém festivalu South by Southwest v USA. (ČSFD)
  • Dokument se skládá ze záběrů pořízených ve Spojených státech, Německu, Anglii, Finsku, Norsku, Švédsku, Rusku, Walesu, Skotsku a Dánsku. Natáčení probíhalo například v Moskvě, Londýně nebo v Berlíně. (Terva)

Reklama

Reklama