Reklama

Reklama

Poslední kvartet

  • USA A Late Quartet (více)
Trailer

Když si oblíbený čelista jednoho renomovaného smyčcového kvarteta vyslechne osudovou lékařskou diagnózu, budoucnost souboru je najednou velice nejistá: potlačené emoce, soupeřící ega a nekontrolovatelné vášně mohou ohrozit letité přátelství a spolupráci. Když se chystají odehrát koncert k jejich pětadvacátému výročí – který podle všeho má být i jejich posledním – je to právě síla hudby, která jim pomůže zachovat jejich odkaz. Inspirací i strukturou filmu je Beethovenovův Opus 131 pro smyčcový krvartet c moll, jež vzdává hold komorní hudbě a kulturnímu dění v New Yorku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (74)

eLeR 

všechny recenze uživatele

Film zo života, o vzťahoch medzi ľuďmi, o tom, čoho všetkého sa človek musí niekedy vzdať a s nádhernou muzikou. Film, z ktorého nie je vôbec cítiť Ameriku. Hoffmana extra nevyhľadávam, ale v tomto filme klobúk dole, perfektný výkon .. ako aj ostatní herci. Nič ma na tomto filme nerušilo, všetko bolo tak, ako malo byť. Spokojnosť. http://www.youtube.com/watch?v=Gx2KlpV_ZOk ()

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Zcela strhující hudební drama s výborným hereckým obsazením a s výborným zakomponováním klasické hudby do filmu. Dokonalost ve všech směrech. Pozdní kvartet prožívá náročné období, a celý příběh graduje událostmi pro kvartet neúnosnými a takovými, díky kterým hrozí rozpad celé skupiny. Bezchybný závěrečný koncert, který mi nahnal do obýváku obrovskou atmosféru, a to nejen díky dokonalému výběru Beethovenovy hudby, ale také díky silnému příběhu. 100% DOKONALOST. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

V Posledním kvartetu hraje naprosto poctivá klasická hudba. Ta čtyřka se hudebně sešla fakt dokonale. Všechno ostatní je ale jenom jakási výplň, která připravuje hodně slušnou půdu pro samotný závěr, který je hudebně naprosto boží. Každopádně nemůžu jít vejš, jak ke třem hvězdám, protože na to, jak se mi závěr líbil, tak se mi vůbec nelíbilo, jak film k němu došel. Ta čtyřka se v tom filmu naprosto brutálně rozhádá pár dnů před posledním kvartetem, až to vypadá, že už ten koncert ani neproběhne. A pak najednou bum, a bez vysvětlení hrajou před vyprodanou halou. A takhle se příběh táhnul celým filmem. Moc nevysvětloval. Hudba ale hrála skvěle. ()

bubun 

všechny recenze uživatele

Proč se dcera P.S.Hoffmana a Keenerový chová jako běhna? Běhna na nějakym benzodiazepinu? Nudná a předvídatelná linie mezi ní tím týpkem - houslistou. Ten týpek evidentně nemá rozum, a to si hraje na vzor morálky. Christohper Walken je sice sympaťák, ale ti jeho studenti mu tedy nechutně podlejzaj, hnus, takový lidi mi byli vždycky odporní. Když to vezmu kolem a kolem, celá ta linie kolem dcery byla patetická a přebrucená. Plus je trochu klišé, když "druhý housle" už nechtěj bejt druhý! No a na konci ta scéna "unleash your passion!", to jsem se bohužel té míře patosu musela zasmát nahlas. Škoda. Jinak to nebylo špatný. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Tohle je vážně pochutnání. Komorní film zvolna a nepozorovaně na půdorysu smyčcového kvarteta podrobně prochází vším, co život přináší: manželskou krizí, problémem dospívání, životem bez rodičů, nevěrami, soupeřením, závistí, ubýváním sil, stářím a nemocemi... S jemností, vkusem, pochopením pro všechny, nic není násilné, nepravděpodobné, přitom všechno zůstává originální. Takový film se dá vidět mnohokrát za sebou. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (3)

  • Scéna s koncertom sa odohráva v Grace Rainey Hall v metropolitnom múzeu a na tom istom pódiu, kde legendárni Gauneri String Quartet hrali ich rozlúčkový koncert. (Crybaby)
  • Když Robert Gelbart (Philip Seymour Hoffman) po telefonu potvrzuje koncertní vystoupení v Číně, visí za jeho zády plákát k Janáčkově "Intimate Letters" v podání filmového kvarteta Fugu v Carnegie Hall. (Cliff Booth)
  • S filmem byl spojován Ethan Hawke. Roli z důvodů pracovního vytížení odmítl. (Conspi)

Reklama

Reklama