Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V súťaži žien v stolnom tenise čelia proti sebe hráčky z Južnej a Severnej Kórey. Stáva sa to po prvýkrát od rozdelenia Kórejského poloostrova. O šesť mesiacov neskôr sa v Busane pripravuje Jung-hwa na 41. Majstrovstvá sveta v stolnom tenise, ktoré sa budú konať v Chiba v Japonsku. Okrem toho je pod veľkým tlakom kvôli zdraviu svojho otca. Pred odchodom jej oznámia, že Severná a Južná Kórea budú súťažiť spolu ako jeden tím. Po rôznych hádkach, sporoch, rivalite a podozrievania sa napokon hráčky spoja. Tieto dve mladé ženy nakoniec ukážu svojim ľuďom i svetu, že tímová práca môže zahnať tmavé tiene bolestných dejín. (ČSFD)

(více)

Recenze (30)

misterz 

všechny recenze uživatele

Môže šport spájať ľudí? Samozrejme, že áno... Máme tu dva nasilu rozdelené národy v spoločnom ping pongovom tíme, ktorý po očakávaných počiatočných nezhodách a doberačkách, začne spolu fungovať ako dokonale namazaný stroj. Len škoda, že väčšinou je politika a moc pár narušených jedincov nad zdravým rozumom. Emotívne a príbehovo zaujímavé. Navyše športovým scénam nechýbalo napätie a boli divácky atraktívne zvládnuté. Koniec sa mi v emotívnej rovine už zdal trochu mimo čiaru, ale nebolo to nič hrozné. Veľká spokojnosť. 75/100 ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

SPOILER (!!!) "Jak je to dlouho, co korejský hráč porazil čínského?" "Zatraceně dlouho ... (hrabání v papírech) ... asi 18 let?" Ping-pongová srdcovka. Pro Korejce znamenalo vítězství na MS družstev v roce 1991 asi tolik, co pro nás Nagano. KONEC SPOILERU. Navíc, když se kvůli tomu poprvé v historii vytvořil společný tým Severní a Jižní Koreje. Ano, je to předvídatelné (ale, jak jinak se dá udělat sportovní film založený na skutečné události?), ano, je v tom zjednodušeně černobílý pohled na protivníka. Ale. Je to výborně udělané. Film staví na výkonu Ji-won Ha (která tradičně vypadá dobře) a Du-na Bae (která velmi příjemně překvapila a její postava v tomto filmu se mi líbila - sedla jí - mnohem víc, než role Sonmi v Atlasu mraků). Plus všichni herci ve vedlejších rolích, kteří jsou nediskutovatelně výborní (líbí se mi okamžik, kdy Ye-ri Han, která hraje Yoo Soon-bok, otevře na protihráčku v rozhodujícím duelu oči - jako osobnost mě zaujal trenér severokorejských hráček, atd.). Celkem dlouho jsem přemýšlel a po analýze pocitů, které film vyvolal (a toho, co zůstalo v hlavě), dávám maximální hodnocení. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Milujem snímky so športovou tematikou. Šport v živote ako takom, ponúka jedny z najkrajších emócii, a i keď si nemyslím, že z pohľadu budovania vzájomných vzťahov v samotnom počiatku, zobrazuje skutočnú realitu vtedajšieho “nápadu za všetky drobné”, že sa v úplnom závere tvorcovia nevyhli extrémnemu zidealizovaniu, ide o nádherný príbeh, o zrode priateľstva, porozumenia, ale i lásky. Maximálne dojatý, absolútne zaslúžené “päťhviezdie”. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Ano, je pravda, že kdyby všechno bylo tak, jako v tomhle filmu, Korea by na tom teď byla asi trošku jinak. Ale takhle je to pro diváka záživnější a hlavně dojemnější. Moje drahá Ha Ji-Won nezklamala, Bae Du-Na u mě poprvé zabodovala. Ani k ostatním hercům nemám výtky. Jsem překvapená, co se dá vytěžit z docela obyčejného příběhu. Důležité momenty bych si užila ještě lépe, kdyby k nim hrála chytlavější hudba. 4* ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Film je inspirovany skutecnymi udalostmi, ktere ovsem vylepsuje tezko uveritelnymi scenami, ktere z potencionalniho dramatu delaji nacionalistikou limonadu o vseobjimajici lasce na Korejskem poloostrove. Jsem si jisty, ze pravdivejsi zobrazeni tehdejsich udalosti by na slusny film stacilo. Jinak si film v prubehu odskrtava jedno sportovni klise za druhym, ale aspon to dela s jakou takous noblesou, takze sice vas nic neprekvapi, ale porad je to slusne vyplnena sablona. Kdyz to srovnam s Take off, ktere jsem videl pred par dny, tak As one je o neco mene sovinisticke, ale taky mene vtipne. A zle Amiky a Japonce tu nahradily Cinanky. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • Myšlenka natočit snímek s takto konstruovaným dějem ve sportovním prostředí vzešla z hlavy jihokorejského režiséra Jee-woon Kim (I Saw The Devil (2010)), jemuž cennými sportovními informacemi přispěla i skutečná jihokorejská pingpongová hráčka Hyun Jung-hwa, zlatá medailistka a účastnice letních olympijských her z roku 1988 a 1992. Jee-woon se ale z blíže nespecifikovaných důvodů režie snímku nakonec nezhostil, nahradil jej Hyun-sung Moon. (Conspi)
  • Herečka Ha Ji-won, která nikdy nepohrdne žádnou z psychických či fyzických výzev, se zatěžkávající přípravě ve stolním tenise věnovala i přes zjevné poranění kotníku, které utržila během natáčení snímku Sector 7 (2010). Obsazení právě této herečky si vyžádala samotná Hyun Jung-hwa, která se zúčastnila výrobního procesu snímku. (Conspi)
  • V posledním zápase se na tabuli zobrazí v jedné chvíli skóre 17:17. Korejky však vzápětí získají dva body a skóre je 18:16. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno