Reklama

Reklama

Ztracená věc

(festivalový název)
  • Austrálie The Lost Thing
Animovaný / Krátkometrážní / Drama / Fantasy
Austrálie / Velká Británie, 2010, 15 min

Chlapec najde na pláži podivnou "věc" a rozhodne se pro ni najít domov. Žijí ve světě, kde nikdo není ochoten najít si na chlapce a "věc“ chvilku času, musejí tedy hledat sami. (KOffi)

Recenze (38)

Dever 

všechny recenze uživatele

Veľmi veľmi zaujímave, pekná animácia, dobré rozprávanie. Ale netvrdil by som, že je to hodné nominácie na oscara za najlepší krátkometrážny animovaný film, pretože lepšie natočených kraťasov bolo určite viac. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Svet, štýl animácie a dokonca aj hudba mi tak trochu pripomínali českú adventúru Machinarium. Inak dosť bizarný, ale pekný a originálny animák. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Tenhle typ melancholické a tajemné malby, kresby, animace nebo jak si to chcete nazvat je prostě úžasný a když se k tomu přidá omamující hudba... ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

netradiční zvláštnosti teď prostě frčí a čím ujetější, tím úspěšnější... ale oscara? nevim no... 70%. [6. PFF Čakovická Be(´)čka] ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Vizuálně nápaditá nuda, kterou jsem sledoval s dosti nezúčastněným výrazem ve tváři. Jsem nyní zvědav na autorovo komiksové album beze slov "Nový svět", které v těchto dnech přichází na český knižní trh - snad mě v něm Shaun Tan osloví více. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Hodně zvláštní a poměrně ponurý minisnímeček. Technicky brilantní, obsahově mě příliš nezaujal. 60% ()

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Přátelství s mimozemskou existencí jako tím nejméně problematickým vtělením jinakosti pokaždé musí dojmout. I zde se chapadélka vlní tak příbuzně a zvonky znějí tak známě… Od kýče však tento snímek vzdaluje jemná a důvtipná animace, která jako by pohlížela na svět právě takovýma pozornýma očima jako ten ústřední hrdina, sběratel kovových víček… ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

- "Look, buddy, I want make a short animation movie." > "OK, why not. And about what?" - "Thats a little problem, I don't know. About... something." > "Hmm, about something... about something... And what about some thing?!" - "Yes, thats great idea- Let's do IT!" ~~~ Přesně takový pocit mám. Někdo chtěl udělat kraťas, jen nevěděl o čem, tak ho udělal prostě o něčem. Film je tak sice s hezkou animací, celkově zajímavý, ale je to jen "něco". Někdo řekne, že právě to, že je film jen o "něčem", je úžasné a hodné nominace na Oscara, pro mě je to ale prostě jen "něco", nějaká věc v nějakém světě. Všímejte si divných věcí, jděte proti proudu.~~~ 2,5* ()

easaque 

všechny recenze uživatele

příběh o tom, jak stárnem, tak ztrácíme schopnost být překvapený a všímat si věcí kolem - teda aspoň podle mě. Tento kraťas se mi líbil od animace, přes nápaditá stvoření až po jeho "poselství". [ PŘÍBĚH: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 3 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

zette 

všechny recenze uživatele

Prislo mi to cele takove industrialni a odlisit se za kazdou cenu. Mozna tomu ale jenom nerozumim. Zpracovani neni spatne, obsahove mi ale bylo uplne jedno, co s " konvici " bude. ()

Ninkaa 

všechny recenze uživatele

Některé z prvků ve filmu dle mého názoru vycházejí z principů metafyzické malby, zvlášť pak často parafrázují díla Giorgia de Chirica - např. dlouhé ubíhající arkády, tajemnost bizarně poslepovaných předmětů nebo horkem rozpálené město plné schodů a teras, jistá tajemnost bizarních předmětů vyvolávajících a pod. ()

Související novinky

Oscar 2011 - výsledky

Oscar 2011 - výsledky

28.02.2011

Stejně jako každý rok, i letos nám akademici připravili nějaké to překvapení. Letos je ve znamení obrovského neúspěchu Opravdové kuráže, která neproměnila ani jednu z deseti nominací a podobně… (více)

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

26.01.2011

83. udělování Cen Americké filmové akademie proběhne v neděli 27. února. Do té doby můžete tipovat, kdo bude vítězem. A nebude to lehké, letos se v pomyslném pelotonu setkali velmi silní běžci.… (více)

Reklama

Reklama