Reklama

Reklama

Legendární parta

  • USA Rise of the Guardians (více)
Trailer 2

Před dávnými časy si kouzelný Měsíc vybral strážce, kteří bdí nad dětmi z celého světa, chrání je a naplňují je údivem, nadějí a sny. Strážci Santa Claus, Sandman, Velikonoční králík a víla Zuběnka jsou parta pohádkových stvoření, která ovládají speciální schopnosti. Musí ale rychle spojit své síly, aby porazili zlého ducha Pitche, který přebírá vládu nad světem tím, že v dětských srdcích vzbuzuje strach. Měl by se k nim přidat i Jack Frost. Ten ovšem o práci strážce nestojí, smyslem jeho života není chránit děti, ale bavit se a provádět mrazivé neplechy... (TV Nova)

(více)

Videa (44)

Trailer 2

Recenze (436)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Příběh Jacka Frosta, česky zřejmě dědy Mráze, a pár dalších postav, pro které v českých zemích ani nemáme ekvivalent. Vcelku pěkný animák se spoustou roztomilých vtipů a postav, boji dobra se zlem a dobrodružství. Bohužel ale postrádá hlubší dějovou linku a vše je tak trochu slabší. Zdá se mi, že to mohlo být lepší a je to možná i tím, že jsem čekal něco jiného, ale musím dát nižší hodnocení, ač je to animák a ty vždy hodnotím kladně.. Určitě stojí za zhlédnutí, ale myslím, že jednou to bohatě stačí. 65% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak nám móda crossoverů a propletenců komiksových postav v jednom filmu dorazila i mezi tuhle legendární partu - Mrazíka zamlada, reklamního Santu Klause, vílu Zuběnku, kterou snad v ČR nikdo nezná, nějakého písečného mužíčka, co rozdává sny, velikonočního králíčka, co je nabroušený, ale dává ta barevná velikonoční vajíčka (to je tedy taky pakárna, vám povím, ještě že u nás dětem nemusím ta vajíčka cpát někam pod lopuchy v lese), a na druhé straně strašidelného bubáka... Nechybí dokonce ani psychologický efekt (kdo vlastně jsem? jaká je moje minulost?), i když se s ní dále nepracuje (proč Jack Frost alias Mrazík nenavštíví potom svoji zachráněnou sestřičku?) Na všem je vidět, jak to mělo být hezké, barevné a hlavně pro 3D, takže nechybějí propasti, jámy, skoky do jam, průlety oblohou a mezi mraky... Až člověk skoro zapomene, jak hloupý je ten příběh, a že věřit může člověk možná v Boha, ale určitě ne v postavu vymyšlenou reklamními agenty. Mohlo by se namítnout, že mi chybí poetické a dětské cítění. Možná. Ale tuhle jsem na Kampě potkal vodníka a víly, tak to možná zase tak zlé se mnou nebude. A bubáka se přitom taky nebojím, heč. (Btw, náš šestiletý syn se u té telenovelové selanky nudil už po dvaceti minutách.) ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Mozno si Legendarna partia nezasluzi az 5 hviezdiciek, avsak ten hlavny dovod, preco som pridal aj tu piatu hviezdicku bolo 3D rozlisenie a v kine to malo skutocne svoje caro. Nie vsetky filmy, ktore su v 3D natocene maju aj nejaky zmysel, ale tento animak je pre 3D ako stvoreny. Krasny, putavy akcny pribeh a plno krasnych svetelnych vizualnych zaberov, staci to vidiet v traileri je nielen zaujimavy pre malych, ale i pre dospelych a je idealny na vysielanie rovnako pocas vianocnych ako aj velkonocnych sviatkov. Taktiez za pochvalu stoji aj hudba Alexandra Desplata. __________ Chris Pine - (Jack Frost) +++ Alec Baldwin - (Sever - Santa Claus) +++ Jude Law - (Tieň) +++ Isla Fisher - (Víla) +++ Hugh Jackman - (Zajac Bunny) +++ Dakota Goyo - (Jamie Bennett) +++ Khamani Griffin - (Caleb) +++ Kamil McFadden - (Claude) +++ Produkcia: Guillermo del Toro +++ (Videl v 3D kine 03.02.2013) +++ ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Nepříjemně umělý vzhled animace mi znepříjemnil sledování tradičního iniciačního příběhu o outsiderovi. Děj sám je pusté klišé, animace mu ještě dodává počítačový vzhled. Hlavně víla Zuběnka (či jak) vypadající jako kombinace kolibříka a zubní vrtačky byla odpudivá. Sandy, alias Písečný mužík, připomínal spíš nějakou figurku z obalu na cornflaky. A Bubák zase vzdáleného bratrance Voldemorta z větve rodiny, kterou zbytek klanu zavrhl. Vlastně mi ho bylo i líto: on přece konal dle své přirozenosti, stejně jako "kladní hrdinové". Potěšil snad jen nabušený Králík, i když byl jen převrácením svého obvyklého stereotypu roztomilého králíčka, což taky není moc novátorské. SHRNUTÍ: O postavičkách, které si hrají s dětskou psychikou. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Celkem fajn animák s pár prima nápady (Yettiové, sbírání zubů), ovšem také tak trochu promarněným potenciálem. Akčním scénám chybí drajv a z kooperace pohádkových legend se také dalo vytěžit daleko víc. Dospělé to navíc asi moc neosloví, což je škoda hlavně kvůli tomu, že zdejší děti se u některých u nás neznámých postav asi taky nebudou příliš chytat. Jako prima jednohubka s pár vtipnými momenty ale stále dostačující. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (20)

  • Sandman rozhazující uspávací prach je stejně jako ostaní známá postava. Nejpravděpodobněji se tvůrci inspirovali německou verzí Večerníčku. Sandman, jak se postavička jmenuje, vypráví německým dětem pohádky už od roku 1959 a na závěr jim háže do očí písek, po kterém si začnou mnout oči a usnou. (Margay)
  • Guillermo del Toro, rovnako ako pri predchádzajúcich filmov DreamWorks, pracoval ako výkonný producent a od začiatku pomáhal utvárať príbeh, dizajn, charaktery a štruktúru filmu. (Greenpeacak)
  • Animátoři Jacka Frosta uvedli, že ve mu je ve filmu 18 let. Herec Chris Pine, který Jacka namluvil, měl v té době 32 let. (Mrs.Blue)

Související novinky

Co chystá režisér oscarového Spider-Mana?

Co chystá režisér oscarového Spider-Mana?

07.02.2022

Režisér a ilustrátor Peter Ramsey natočil v roce 2012 svůj animovaný debut Legendární parta, pak si pár let dával pauzu, a teprve v roce 2018 poslal do kin dnes již oscarový a přelomový animák Spider… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

06.01.2013

Stejně jako v loňském roce, i letos vám přinášíme přehled nejlepších filmů uplynulého roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Nejoblíbenějším… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

Reklama

Reklama