Reklama

Reklama

Love

Trailer

Někdy to slovo znamená lásku, někdy peníze. Ale nikdy ne obojí najednou. Bratislavští kamarádi Maťo a Tomáš si velmi dobře vydělávají kradením a vykrádáním aut. Bydlí spolu a nemají prakticky žádné starosti, neboť pohyb za hranicí zákona je pro ně přirozeným způsobem existence. Jenže ten dostane první trhliny, když se Maťo zamiluje do půvabné studentky Veroniky a začne vážně pomýšlet na konec zločinecké kariéry. Jako svou poslední společnou akci vykradou mladíci benzinovou pumpu. Jenže akce neproběhne zdaleka tak hladce, jak by měla. Pro Maťa to znamená definitivní vystřízlivění… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (403)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Pravdu povedať, neverím, že sa mi tento slovenský film páčil. Režisér Jakub Kroner sa na nič nehral a ukázal divákom ako to chodí aj stými štiplavými dialógmi. Herecké obsadenia je na slovenský film perfektné a skutočne je to dobre zahrané ... no, ako kedy. Nemtuda a Svarinská tvoria sympatický pár, ale Jakub Gogál si tento film po hereckej stránke ukradol pre seba. Jednoduchý príbeh s Bratislavy, ale celý tento príbeh ma atmosféru, emócie a hlavne je v ňom kúsok pravdy. 70% - 3* ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Nejsem cílová skupina Love.. přesto se mi to líbilo. Ale kuš, páčilo sa mi to! Ta dokonalá kombinace kriminality a čistého citu (ano, to slovní spojení čistý cit mi taky zní divně, ale jak jinak to nazvat..), všechno je uvěřitelné a v závěru dramatu jsem si málem hryzala nehty, jak to skončí. Proto uznávám Slovákům body za zpracování a přestože bych mohla vybírat hnidy, nebudu. Hlavní dvojice mi byla sympatická, při scéně v recepci jsem se bavila a představovala si, že takto vymetu s některými svými kunčofty (och kéž by!), zkrátka kus srdce jsem tu nechala, byť moje očekávání byly někde na prvním schůdku. Jen tak dál. ()

Reklama

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Po druhom zhliadnutí musím žiaľ svoje hodnotenie zmeniť o jednu * smerom dole. Áno, má to síce v porovnaní s Bratislavafilmom súvislý dej a príbeh, ale na druhej strane, čím viac sa to snažili myslieť vážne (Svarinská, Nemtuda, režisér, scénarista, whatever), o to viac trapné klišé z toho vzniklo, na čele s úvodným a záverečným monológom hlavnej postavy. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Pokud znáte ze slovenské tvorby třeba seriály Kriminálka Staré mesto nebo Nesmrtelní, nic nového vám tento snímek nepřinese. Nervózní hnutí kamery na každém kroku, tepající Bratislava, mladí v barech a disko klubech, opilí, tancující, zfetovaní, zelené filtry, moderní hudba, špinavé byty... Řeknu vám, do Bratislavy bych na základě znalostí z podobných seriálů a filmů raději nejezdil. Pokud jde tedy konkrétně o tento snímek, z Kriminálky Staré Mesto si vzal filtry, cukající kameru a tepající Bratislavu, hlavně v noci, z Nesmrtelných velmi volnou parafrázi nějakého toho klasického díla. Máme zde holčičí trio, které bydlí na kolejích nebo nějaké svoboďárně, máme zde mladíky, kteří fetují, chlastají a přivydělávají si nečestným způsobem. Jeden z mladíků se zamiluje do jedné dívky z kolejí, a když při jedné akci dojde k tragédii, přehodnotí svůj život. Konec, tečka. Vzhledem k tomu, že vlastně o postavách víme asi tolik, jako kdybyste náhodně zavítali do Radost FX v Praze a někoho náhodně vybraného nějakou dobu pozorovali, jsou vám osudy postav nejen ukradené, ale zcela zaměnitelné, ničím zajímavé - a neosobní. A když dojde k tragédii, řeknete si jen, že si o tom celou dobu koledovali a že je s podivem, že se tak nestalo dřív. A že se dva mají rádi? Jasně, bezva, láska všechno překoná. Víc by mne ale zajímal film o těch dvou po třech letech. Začal on normálně makat? Nevyčítá ona jemu kriminálnickou minulost? Stačí jim peníze? Ale to už by musela nastoupit nějaká psychologie postav, a ne jen televizní a charakterová klišé, takže dejte pokoj. http://www.dvdextra.cz/dvd-kratke-recenze/love.html ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá žánrovka o nemožnosti spojiť lásku so zločinom, a paradoxne aj o láske prekonajúcej takmer nemožné. O prestrelenom scenári, miestami nevierohodných dialógoch, no predsa tak našské slovenské. Internátny život v Mlynskej doline zachytený vcelku ok, rovnako tak autíčkárska línia. Záver posunutý do polohy super sa vrstviacej náhody na náhodu, ústi do nádejného povstania bájneho Fénixa z popola viny a trestu. Na jednej strane, keď na Teba: Lóve kukám, jaká si Ty pičovina, na druhej strane fajn. Nič nijako extra nerušilo, odsýpalo to a absurd scéna v hoteli dovtedy tuhnúci dej odľahčila a na pravom mieste pobavila. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (15)

  • Vůz, kterým hlavní hrdinové ujíždějí před policií, je sportovní vůz K1 Attack, vyrobený v Čechách a upravený na Slovensku úpravci K1 Styling a Jk Design. Vůz má max. rychlost 250 km/hod a zrychlí z nuly na 100 km/h za necelých 5 vteřin. Policejní vozy jsou pak Volkswagen Golf V vyrobené v letech 2003-2009 v Německu. (JARDAHONDA)
  • Po veľkom úspechu v kinách bol o film záujem aj na filmových festivaloch v rôznych krajinách sveta ako Francúzsko, Poľsko, Bielorusko, Ukrajina, Turecko, Taliansko, či Česká republika. (harryy)
  • Love na internete sprevádzal fiktívny minifilm, ktorý bol uložený na webové stránky špecializujúce sa na sťahovanie filmov zdarma. Začínal úvodnými titulkami a záberom na hlavné mužské postavy, ako chcú ukradnúť auto. Nakoniec však skončil urážaním človeka, ktorý sa snímku pokúsil nelegálne stiahnuť. Nakoniec sa však objavila na internete ako uniknutý festival screener. (toi-toi)

Reklama

Reklama