Reklama

Reklama

Senna

  • Česko Senna: Legenda formule 1 (více)
Trailer

Dokument sleduje vývoj jeho života od roku 1984, kdy se stal jezdcem Formule 1, až do jeho předčasné smrti o dekádu později. Film Senna zkoumá život a práci trojnásobného světového šampióna, jeho fyzické a duchovní úspěchy na trati, jeho perfekcionalismus a téměř mýtické postavení, které získal po své smrti. Film byl natočen ve spolupráci s rodinou Ayrtona Senny, která dala povolení, aby se právě tento snímek stal první dokumentární sondou do jeho života. Dále spolupracoval i Management F1, který poskytnul zatím neuveřejněné záběry a také Institut Ayrtona Senny, charitativní organizace, která vznikla po jeho smrti a podporuje přístup ke vzdělání pro miliony chudých brazilských dětí. (HBO Europe)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (659)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Nie som fanúšikom športových filmov a závody Formuly 1 sledujem iba keď prechádzam okolo televízora. Napriek tomu mi bolo meno Ayrtona Sennu známe už pred zhliadnutím tohto filmu. Veď to bol po Emersonovi Fittipaldim jediný pilot z Brazílie, ktorého som poznal. Jeho život a pretekárska kariéra obsahovali množstvo dramatických momentov, ktoré bolo možné v životopisnom filme využiť tak, aby to nebolo iba o krúžení monopostov po okruhoch. Niečo sa samozrejme podarilo, inde bolo treba použiť nožničky, aby sa dominovalo "čo hovorí" pred "kto hovorí". ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Jako neznalci tohoto sportovního odvětví mi tento dokument přirostl k srdci svým vyprávěním a informacemi, o které jsem se obohatil. Zvlášť, když se pomalu jedná o část mého dětství, ktde jsem si hrál na koberci s autíčkama, ale o Sennovi jsem neměl ani páru. Není to jen o závodění, ale i o tom, co můžete znamenat pro lidi ve vaší rodné zemi a nejen tam. ()

Reklama

sheen 

všechny recenze uživatele

Famózní dokument o komplexním pilotovi a velké lidské osobnosti, jeden z nejlepších pilotů. Ne-li nejlepší pilot co kdy žil, měl toho ještě mnoho před sebou a mohl dokázat ještě větší věci, miloval to, jezdil na hranici lidských možností a to se mu pravděpodobně vymstilo? Bohužel, R.I.P. Rozhodně doporučuji sehnat si SE verzi, která je daleko lepší, jsou tam výborné komentáře, třeba od Alaina Prosta. Třeba Howard natočí další strhující drama tentokráte Senna vs Prost :) ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Vynikající pocta legendě formule 1, která ovšem není určená pouze fanouškům tohoto motorsportu. Jasně, když jste fanda, tak je to rozhodně plus a vychutnáte si tak lépe některé detaily, ovšem i na "normálního" člověka musí tento emotivní příběh udělat dojem. Je zde totiž vše od jeho nenápadných začátků, přes bitvu s Prostem a "politické" spory až do jeho obrovský dopad na Brazílii. O konci pak ani nemusí být řeč, tam už to bylo opravdu silně emotivní. Senna byl zkrátka člověk, který sahal až za hranici F1 a stejně tak je na tom i tento dokument, který ve mně až nebezpečně rezonuje.80%+ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,BOJOVAL JSEM TVRDĚ. MUSEL JSEM DOJET. DOJET PRVNÍ, PROTOŽE ON JE VĚTŠÍ NEŽ VŠICHNI. A TO ON MI DAL TENHLE ZÁVOD“....... /// Výbornej dokument o jednom z největších jezdců historie, jehož drogou bylo vítězství. Nejsem fandou dnešních formulí, nesleduju je. Ale ,,návrat“ do doby, kdy závodil Ayrton SENNA mi připomíná, že kdysi byl tenhle sport ,,o pilotech“. A tím ON byl. Připomínka jeho fantastickejch vítězství a toho, že s ním na dráze nikdy nebyla nuda (že Alaine Proste?), od počátků, až ke dni, kdy mu dal Bůh největší z darů, a tím byl Hospodin sám. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) 03.06. 1984; 21.04. 1985; 14.05. 1988; 30.10. 1988. 2.) Nevěřím, že F1 někdy byla zajímavej sport. 3.) 01.05. 1994, VC San Marina. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • Alain Prost dle svých slov film neviděl. Nesouhlasil totiž s tím, jak tvůrci některé situace zpracovali, přestože se jim během produkce snažil vysvětlit, jak tomu ve skutečnosti bylo. (šerminator)
  • Navzdory omezenému uvedení do kin se film ve Velké Británii zasloužil o rekord v sekci dokumentů, s výdělkem 375.000 liber za první promítací víkend. (HellFire)
  • Film mal premiéru na festivale Sundance v januári 2011 v sekcii "World Cinema Documentary Competition". (Macio)

Reklama

Reklama