Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úspěšný boxer Sean Thornton (John Wayne) ukončí svoji kariéru v USA a vrací se do své irské vlasti. Tam se zamiluje do mladé Mary Kate Danaher ( Maureen O'Hara). Avšak její bratr je ostře proti tomuto spojení a podle irských zvyků má poslední slovo... Scénář je založen na románu Maurice Walshe, jenž zase vychází z Shakespearova Zkrocení zlé ženy. (Pohrobek)

(více)

Zajímavosti (12)

Brooklyn (2015)

  • První den Eilis (Saoirse Ronan) v práci ji v šatně jedna z dívek vypráví, že byla s přítelem v kině. Zmiňuje, že viděla film Tichý muž (1952), který se odehrává v Irsku, odkud Eilis pochází. (hansel97)

Oni žijí! (1988)

  • Súboj medzi Roddym Piperom a Keithom Davidom mal pôvodne trvať iba 20 sekúnd, ale Piper a David sa rozhodli bojovať naostro, pričom predstierali iba zásahy do tváre. Tento súboj nacvičovali 3 týždne a bol inšpirovaný bitkou medzi Johnom Waynom a Victorom McLaglenom z filmu Tichý muž (1952). Výsledok zapôsobil na režiséra Johna Carpentera do takej miery, že sa ho rozhodol ponechať vo filme celý, pričom trvá 5 minút a 9 sekúnd. (Nekrofil)

Reklama

Reklama