Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rundskop (v holandštině „hovězí hlava“) je thriller o mafii, která v Belgii vydělává na hovězím masu ze zvířat, kterým podává hormony. Vyšetřovatel Daems je nalezen mrtvý, zatímco jeho BMW zmizelo. Co s tím mají společného maskulinní Jacky, Vlámové a Valoni, hormony a temná atmosféra? (Pevek2)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (100)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Režisér Roskam mě dost zklamal snímkem Špinavý prachy, ale protože jsem dobrák od kosti, rozhodl jsem se mu dát druhou šanci, ehm...A nevím, jak moc velkou roli hrál fakt, že si ke svému celovečernímu debutu Býčí šíji napsal sám scénář a místo Hollywoodu se jednalo o belgicko-nizozemskou koprodukci, ale kvalitou byl film (naštěstí) úplně jinde. Pravda, kriminální line je až trošku banální, neokoukané prostředí ji ale dokázalo ozvláštnit. Víc mě však zajímal Jacky (perfektní Schoenaerts). Zpočátku je jen chodící horou svalů napíchanou všemožnými sajrajty, postupně se však publikum dozvídá o oné tragické události, jež ho poznamenala na celý život (u scény s kameny mi bylo fyzicky nepříjemně…aneb jak někdy stačí jen nechat pracovat divákovu fantazii). A ačkoliv se Jacky chová jako rapl (a jeho láska hraničí s posedlostí), člověk ho do jisté míry lituje a je si vědom marnosti jeho počínání (na rozdávání ran je už příliš pozdě). Nevyhnutelný, symbolický (jatka) a smutný konec tak asi byl paradoxně tím nejlepším možným řešením. Za mě slušné 4*. ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Když jsem projížděl páteční program, Rundskop mi padl okamžitě do oka. Proč ? Synopse slibovala mafiánské drama a jakožto milovník tohoto tématu jsem přece nemohl odolat. Nakonec jsem nedočkal žádného old school pojetí mafie, které mám tak rád, nýbrž takové dramatické "one man show" Matthiase Schoenaertse, což bylo asi jedině dobře. Skvělá atmosféra a herecký výkon zmíněného testosteroňáka jsou hlavní důvody, proč na film určitě zajít do kina - 80% [MFFKV 2011] ()

Reklama

Petrasuvicka 

všechny recenze uživatele

Jak belgické JZD obešlo "de Plánička systém" a rozhodlo se vydělávat nejenom na kravách, ale i hormonech, přičemž celou dobu kolem obchází vykastrovaný jezeďák Venca, který je pro cizí, dycinky jenom Václav. Takže se samozřejmě tváří, že každou chvilku rozkřápne lebku kdejakému kolemjdoucímu. Rádoby dechberoucí krimi zápletka s dokonale zvládnutým hlavním výkonem spočívající jen v zírání, pořvávání a předvádění Matthiasových bicáků, což bylo jediné, na co se dalo dívat a co se dalo i ocenit. Protože stejně tak se mohl snímek jmenoval Býčí žlázy. ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Najlepšia Schoenartsova rola, aj keď je výborný v každej. Citlivosť/agresia, láska/nenávisť, bezmocnosť/sila... Všetky protiklady sú tam namiešané tak akurát. Matthias Schoenaerts je veľmi tvárny herec, jeden z mojich najobľúbenejších. Ľutovať môže iba zopár rolí, s ktorými súhlasil, a ktoré dodrbali režiséri. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Vynikající Matthias v roli, kterou by mu žádný chlap nezáviděl, jen by stačila kratší stopáž i když pro psychologickou sondu je někdy zapotřebí delší ponor do hlubin Jackyho duše. Atmosféra byla jak jinak, než tmavá a ponurá a u takových typů filmu jen ještě víc umocnila Jackovu zoufalost, beznaděj a s tím spojené jeho chování. Je škoda, že jsem cítila určitou odtažitost, která byla daná zřejmě scénářem, který mě nenadchnul natolik, abych šla výš, nicméně ta trojka patří mezi ty lepší. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (5)

  • Kvůli roli Jackyho Vanmarsenilleho přibral Belgičan Matthias Schoenaerts 27 kg svalové hmoty. (Conspi)
  • Hlavný predstaviteľ filmu, M. Schoenaerts, študoval pred začatím nakrúcania limburský dialekt. Tento jazyk – limburčina – sa používa v Holandsku, Belgicku a v časti Nemecka, predovšetkým v hraničnej oblasti týchto troch štátov. V Holandsku má štatút regionálneho jazyka. (MikaelSVK)
  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo na viacerých miestach po celom Belgicku. Celkovo trvalo len 35 dní. (MikaelSVK)

Související novinky

Belgický býk míří na americký jih

Belgický býk míří na americký jih

02.03.2014

Těžko vyslovitelné jméno Matthias Schoenaerts je stále mnoha lidem neznámé, ale chlapík za ním má již několik let nakročeno k tomu stát se jedním z nejžádanějších evropských herců své generace.… (více)

Oscar 2012 - výsledky

Oscar 2012 - výsledky

27.02.2012

84. udělování zlatých sošek, ke kterým se po letech vrátil Billy Crystal jako průvodce, bylo ve znamení tradice. Jedna z nejočekávanějších a nejsledovanějších televizních show roku se vrátila ke svým… (více)

Oscarové nominace 2012

Oscarové nominace 2012

24.01.2012

84. udělování výročních cen Americké filmové akademie se blíží. Ať už se vám to líbí nebo ne, pořád jde o nejsledovanější a z jistého pohledu i nejprestižnější filmové ceny na planetě. Takže, kdo se… (více)

Reklama

Reklama