Reklama

Reklama

Chytrá, neuctivá a nadčasová komedie o tom, jak je nesnadné přežít střední školu, když vás spolužáci nechápou, rodiče jsou šílení a jediné, co máte, jsou vaše sny. Maturant Carson Phillips (Chris Colfer) byl předurčen k velkým věcem, které mu jeho omezené maloměsto nemůže nikdy poskytnout. Byl na cestě na vrchol, ale osud s ním měl jiné plány - náhle ho zabil blesk na školním parkovišti. Carson demonstruje, že život je to, co se děje, když jste příliš zaneprázdněni plánováním budoucnosti - vypráví poslední týdny svého života prostřednictvím vtipných a bystrých vzpomínek, včetně cíleného vydírání namířeného na populární studenty ve škole, které vymyslel se svou nejlepší kamarádkou (Rebel Wilsonová). Neopomíjí ani rodinný život, jenž zahrnuje matku (Allison Janney), kterou více zajímá hrdlo láhve, než synova budoucnost a odcizeného otce (Dermot Mulroney), jenž se zničehonic objeví s těhotnou snoubenkou v závěsu (Christina Hendricksová). (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (102)

freddy 

všechny recenze uživatele

Narodit se a vyrůstat na maloměstě asi není žádná velká výhra. A být outsiderem na místní střední škole asi už vůbec ne. Ale hlavnímu hrdinovi to je srdečně jedno a jde si za svým snem vypadnout ze svého rodného města a stát se novinářem prestižních novin. Bohužel jak to s ním dopadne zjistí divák už v prvních vteřinách filmu, a je to opravdu zajímavý nápad, začít vyprávět životní příběh ve chvíli, kdy divák ví, jak to dopadne. Musím říci, že film jako takový mi výborně sedl a užil jsem si ho. Zde se totiž spojilo hned několik věcí, které mám na filmech rád. Je zde prostředí amerického maloměsta, většina filmu se odehrává v prostředí střední školy, a hlavní hrdina je outsider, který se nebojí jít si za svým. Tuhle kombinaci se povedlo autorovi scénáři a zároveň představiteli hlavní role namíchat opravdu dokonale, takže film mě ani na okamžik nenudil a celý příběh jsem si dokázal perfektně užít. Chris Colfer je nejen nadějným hercem, který už má na svém kontě ocenění Zlatý Glóbus, ale je i nadějným spisovatelem a budu zvědavý na jeho další scénáristické pokusy. Tenhle nezávislý film mě prostě dokázal zaujmout a po právu ode mne získává čtyři hvězdy. ()

LiborGondek 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý a opravdu hodně dobrý film. Ač obsazení bylo pro mě velkou neznámou, byl to od tvůrců jasný tah na bránu a dobře věděli, co dělají. Naprosto originální a svým způsobem tragicky smutný příběh, který se snad nepodobá vůbec ničemu jinému, co jsem kdy viděl. Hodně lidí má své plány, hodně lidí ví co chtějí, mnoha z nim to z různých důvodů nevyjde. Někdo se s tím vyrovná, otřepe se a jde dál, z někoho se zase stane troska. Carson věděl co od života chce, pravděpodobně by toho cíle i dosáhl, i když cesta k němu by nebyla procházka růžovým sadem, bohužel tuto šanci ani nedostal. A nejsmutnější mi přijde věta z konce filmu - "Je úžasné, jak vás začnou mít rádi, když umřete...". 75% ()

Reklama

Popluh 

všechny recenze uživatele

Chris Colfer se vzmáhá seriálové škatulce co mu síly stačí, ale vzhledem k jeho osobitému excentrickému projevu se mu to ne vždy daří. Jinak hodně pohodová teenage dramedy, jejíž hlavní problém je přílišná žánrová roztříštěnost, kde komedie ani drama pořádně nevyzní ani v jednom případě. Jako minisérie, kde by bylo dost času na obojí, by to rozhodně bylo o třídu lepší, takhle ostatní postavy trpí na úkor té hlavní a řada jinak slušně napsaných a natočených scén emočně silněji nevyzní (lékárna, závěrečný záznamník) tak, jak by mohla s větším prostorem na prohlubení charakterů a jejich vztahů. Slušné, ale horší a méně divnější než podobně laděné Daydream nation. Nutno ale uznat, že Colfer je opravdu zajímavý případ talentovaného scenáristy a herce, který se, i přes velmi výrazný herecký styl "potrhlého gaye" který se s ním od Glee vleče, nikdy nepohybuje na hranici trapnosti a (sebe)parodie. Tedy zatím. 70 % ()

Standic1 

všechny recenze uživatele

Film, který se tváří být o ničem... bohužel on o ničem opravdu je... myšlenka dobrá, ale naprosto postrádá alespoň jediný opravdu jediný zajímavý moment, který by zaujal. Hlavní postava hraje na výbornou, a není to tedy ten "příběh", ale spíš herecký výkon Chrise Colfera, který vás donutí dokoukat film dokonce. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

S nápadem si nejsem úplně jistej, jestli to tvůrci vychytali přesně do puntíku. Někoho by tenhle příběh a film jako takový mohl vysloveně nasrat. Když by to ale nebyl film, tak by to mohla být třeba i hlavní postava kluka, kterej si myslí, že je prostě jinej. Je chytrej jak rádio a snaží se od všech ve škole výrazně odlišit. Klid možná přichází s první scénou, kdy člověk vidí, jak do toho kluka vpálí blesk a na místě umře. Nevím, jestli je to eticky úplně v pořádku takhle načínat film, ale na druhou stranu divák alespoň ví, na čem si u filmu stojí a minimálně dokáže odtušit, jak film bude končit. S ohledem na příběh a na hlavní postavu se mi ale film moc nelíbil. Spíš nelíbil. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (4)

  • Film bol kompletne natočený za 12 dní. (dwdb)
  • Film je natočen podle stejnojmenné knižní předlohy mladého herce a spisovatele Chrise Colfera známého především díky hlavní roli Kurta Hummela v muzikálním seriálu Glee (2009). (jakear)

Reklama

Reklama