Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Barbar Ronal (Pierce Gravens) je mladý muž s nízkým sebevědomím. Je opakem všech svalovců a je to slaboch. Musí však převzít odpovědnost za osud svého kmene. Zlý pán Volcatar (Lars Mikkelsen) pořádá nájezdy na vesnici a unáší postupně všechny její obyvatele. Až na Ronala. Ten je nakonec nucen vydat se na dobrodružnou cestu, aby zachránil celou svou osadu. K výpravě se také přidávají další osoby. Alibert, Zandra nebo Elric. Všichni se pak snaží vyřešit vzniklé problémy a zachránit vesničany. (Terva)

(více)

Recenze (53)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Sakra, strýčku. Kdo by na nás asi tak útočil? Jsme zasraný barbaři! Všechno zlikvidujeme. Nikdy na nás nikdo nezaútočil.“ - „Ale stát se to může.“ A mohlo by to mít nedozírné následky…Mé první filmové setkání s trojkou dánských animátorů. Ronal je animák, který není pro děti. Krom humoru plného sexuálních narážek má i dost násilí a nechybí také smrt. Vtípky nejsou úplně mimo, navzdory jednoduchosti občas překvapivě zafungují, přímočarý děj dokázal udržet mou pozornost po celou dobu a pomohla i spousta motivů splácaných dohromady (barbaři, amazonky, levná verze světa Pána prstenů atd.). Hlavnímu hrdinovi, který se snaží napravit své fatální selhání, se dá docela v klidu fandit, film mi rychle utekl a s přihlédnutím k těm pár dobrým nápadům to vidím na čistý průměr. „Hlupáku! Ty tvoje pitomý nápady nás málem stály život.“ - „Jen jsem se pokoušel vyhnout všem problémům!“ - „Tak ty ses pokoušel?! Doufám, že ti tenhle příklad stačil, Ronale. Na misi jsou vždycky nějaký problémy. Musíš je řešit, a ne je jen obcházet!“ ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

V podstatě blbina, jejímž největším mínusem paradoxně ani není oplzlost a vulgarita (vlastně je velmi osvěžující a kouzelně absurdní pozorovat animované postavičky, které hlásí "What the fuck?!"), jako spíše nezvládnutí zcela základních věcí, kterými jsou třeba záběrování nebo střih. Díky tomu, v kombinaci s objektivně výrazně slabší animací působí Ronal neohrabaně, scéna souboje s létajícími potvorami je vyloženě nezvládnutá a podobných, více či méně do očí bijících lapsů je ve filmu vícero... Na druhou stranu výrazně lepší než Terkel má problém.... ()

Reklama

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Skvělý animák o slabém barbarovi, který zůstane na svobodě jako jediný z vesnice po útoku hordy zlého pána Volcatara. Ronald slíbí umírajícímu strýci, že se vydá na záchranu vesničanů. Cestou se k němu připojí obtloustlý a věcně nadržený bard Alibert. Dále pak drsná, Rudou Sonju připomínající Zandra, kterou může získat ken muž, který ji přemůže a takový dementní elf Elric, který jim dělá průvodce. Pohádka je hodně vtipná a paroduje některé filmy o fantasy hrdinech. Jen bych jí nepoušťel dětem, protože zde zrovna nemluví slušnou formou a taky některé scény vůbec nejsou pro prcky. Filmek sice není technicky na výši oproti dnešním animákům, ale pěkně se na něj dívá a má skvělej humor. Za mě 86% :) ()

KarKulA 

všechny recenze uživatele

Animák, ve kterém by se dalo určitě najít plno ohraných vtípků a předvídatelných scének, na druhou stranu se tam ale určitě najdou i věci originální, včetně super ouchylnejch oblečků které lze na postavičkách spatřit. Podle mě vcelku povedená parodie na všechno možné, která sice nijak extra neoslní, ale potenciál na to pobavit má. Jo a abych nezapoměla - našim nejmenším to rozhodně určeno není :-D. Slabší 4* ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně už jsem se z toho účetnictví musela zbláznit, když jsem schopná bez mučení říct, jak se mi tenhle šílený příběh líbil. Nenudila jsem ani na chvilku. Pořád se tu něco dělo. Jednoduchost a předvídatelnost příběhu považuju za jeho plus, protože tu nehrozí překombinovanost. Jen bych tenhle film nepouštěla dětem. Sprostá slova tu létají vzduchem velmi často a oblečky barbarů nejsou zrovna jako od Chanela. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama