Reklama

Reklama

Jeepers Creepers

  • USA Jeepers Creepers (více)
Trailer

Obsahy(1)

Trish a její bratr Darry se vrací z univerzity domů. Jejich trasa vede přes jeden zapadákov za druhým. Už jsou na cestě pěkně dlouho, když si Darry všimne podezřelého pohybu v okolí starého opuštěného kostela. Jakoby se někdo něčeho ve spěchu zbavoval. O kus dál stojí stará šedá dodávka. Darry a Trish si nechtějí nic domýšlet a raději sešlápnou plyn. O chvíli později se ta zvláštní rachotina řítí za nimi. Po několika nárazech jsou vytlačeni ze silnice a se srdcem bijícím hrůzou jen sledují oblak prachu, který stoupá za mizející dodávkou. Možná to byla jen náhoda. Skutečně? Darry se rozhodne vrátit zpět na ono místo. Ze země trčí široké potrubí a Darry se přes Trishino varování spustí dolů. Jeho objev odstartuje hysterický boj o holý život, do kterého jsou nakonec zapojeni všichni obyvatelé městečka. Jen starý gramofon si vesele prozpěvuje hodně starou písničku. "Jeepers, Creepers..." (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (401)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica vynikajúca, v druhej to už pokulhávalo a samotný strašiak nebol vôbec strašidelný, hoci pár odrezaných hláv mohlo pred dvadsiatimi rokmi ešte vystrašiť. Ale chválim Ginu Philips, o ktorej som si myslel, že to je nejaká pekná pubertiačka a ona hoplá už 31 rokov mala v tomto filme. Vo filme sa vyskytne dosť veľa nelogických rozhodnutí, to sa dá odpustiť, ale aj zle natočených scén, napríklad chlapec padá dole rúrou hlavou napred a spadne na chrbát... ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Strašidelné? Ano – do chvíle něž se hlavní obludka ukáže, pak už se není čeho bát. Charakterní postavy? Ano – dvě. Ostatní jsou samoúčelné. Dobré efekty? Ano – Hezká obluda. To je ale vše – mrtvoly jsou figuríny z vitríny obchodu s textilem. Příběh plný zvratů? Ano – napínavý začátek, v polovině filmu zvrat. Tuctová a nudná druhá polovina snímku a závěr, který všechno zazdil. Verdikt: Všeho půl a ničeho dost. Průměr. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Celkem slušná první polovina filmu vás všemožně láká, aby jste skutečně věřili, že se jedná o velice dobrý film. Jenže zde jsem měl dojem – čím víc se blížil závěr filmu, tím to bylo horší a nudnější. Herci hrající sourozenecké duo byli příjemným překvapením, jejich výkony bych společně s tím starým auťákem a vyzdobeným sklepením kostela vyzdvihl asi nejvíc. To je ovšem tak vše. Těch několik laciných hlášek, gumových efektů tomu už moc nepomohlo. Navíc se tvůrcům vůbec nedařilo maskovat ty velké díry ve scénáři, kterých tam bylo požehnaně. 5/10 ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nevážně vážná crazyhorrorová lahůdka z (tehdy ještě) DVD půjčovny, na kterou bych býval asi zapomněl, kdyby se mi před pár dny nepřipomněla čtvrtým dílem. Je v ní sice několik prvků, které mi zrovna nevoní, jako třeba že je místy moc rozeřvaná, místy moc užvaněná, místy moc komediálně nadsazená, ale její pozitiva jednoznačně převažují: Skvěle se doplňující hlavní duo (navíc Gina Philips je přeukrutná kočka), děj je nabitý hláškami, gagy, akcí i překvapivými momenty, no a celkově to všechno skvěle drží pohromadě a má to nezaměnitelnou originální atmošku. Sakra, vidím že jsem Salvovy filmy neomluvitelně zanedbával, to hodlám co nejdřív napravit. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Jednou za 23 let se objeví příšera, která po dobu 23 dní musí přijímat potravu, aby mohla zase v klidu usnout. Bohužel se nacházíme v době, kdy se právě probudila a má hlad. Její výpad můžeme očekávat odkudkoliv, protože umí i létat. V přítmí a ve tmě vypadá hrozivě a velmi nebezpečně. Další její charakteristickou vlastností je, že má ráda hudbu. Pokud vám v rádiu náhodou zazní píseň se slovy jeepers creepers, tak jste nahraní a můžete očekávat jen to nejhorší. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (30)

  • Keď Creeper požiera na policajnej stanici jedného z väzňov, policajti naňho zasvietia baterkou, a na jeho chrbte je pri pravom krídle jasne vidieť veľký zips, ktorým sa zapínal tento gumený kostým. (tXtX)
  • Victor Salva sa rozhodol z hlavných hrdinov spraviť súrodeneckú dvojicu, aby úplne eliminoval možný sexuálny náboj a sústredil tak celú pozornosť na Creepera. (beso74)
  • Původní název filmu byl "Here comes the Boogeyman". (Chatterer)

Reklama

Reklama