Reklama

Reklama

Kříž cti

  • Norsko Into the White (více)
Trailer 1

Vysoko nad drsnou norskou divočinou se po prudkém vzdušném útoku vzájemně sestřelí angličtí a němečtí piloti. Izolovaní od okolního světa musí bojovat, aby přežili krutou zimu. Ačkoliv válka z nich učinila nepřátele, postupem dní je těžké si udržet nenávist a zlobu. Skrze společnou touhu přežít se zrodí neobvyklá přátelství. Válka je po tom všem naprosto absurdní. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (274)

emma53 

všechny recenze uživatele

Nečekala jsem mnoho, proto jsem ten film měla dlouho v šuplíku, ale nakonec jsem byla příjemně překvapená. Jak z malého, ale přitom silného příběhu pár mužů, který se skutečně odehrál, jasně zaznívá myšlenka nesmyslnosti válek jako takových. A i když první polovina byla trochu vleklejší, tak druhá to bohatě vynahradila silnějšími a emotivnějšími momenty. A za ten závan člověčiny (lidskosti, potažmo přátelství) ve válečných podmínkách díky. ()

MATADOR odpad!

všechny recenze uživatele

Zážitek popisující názor k filmu je dle skutečné události! Mám rád druhou světovou válku ve všech možných podáních. Z kladných reakcí jsem si vybral netypické norskošvédské drama o dvou skupinkách nepřátel, kterým se stane společným útočištěm jedna chatka uprostřed nicoty v Norsku. Sestřelili se navzájem, tak trpí a začíná neuvěřitelně válečné NIC! Nuda, kterou jsou už dlouho nezažil. Tupé postavy bez špetky charisma, atmosféra naprosto nezajímavá a především absolutně nicotné dialogy, které potvrzuji absurditu, celého zpracování, jinak zajímavého tématu. Největším kladem pro mě jsou závěrečné titulky, které říkají, co se stalo se skutečnými vojáky po jejich skutečném prožitku. Tak by to klidně stačilo! ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Obyčejné vojenské drámo o přežití dvou malých kupin vojáků ve vyhrocených podmínkách. Rozhodně se nekoná žádné objevení Ameriky. Bezpečné, čitelné, ve svém vyznění zcela průhledné. Řemeslná stránka v pořádku. Postavy moc charismatu a rozumu nepobraly, jejich zbytečné hádky se po pár minutách omrzí. Celkově spíš průměr. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Krásný válečný/protiválečný film se odehrává uprostřed kouzelné norské přírody. Všude jen sníh, v pustině chata, kde hledají úkryt tři Němci a dva Britové. Vzájemně se sestřelili, oba národy jsou spolu ve válce, ale tady jde o holý život. Film mi připomněl ruské válečné drama Kukuschka z roku 2002. Děj je podobný, ale Kříž cti není tak poetický ani laskavý. Přesto je to film, který stojí za to vidět. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Nic akčního, ani přehnaně válečného, jen hezky podabný příběh o soužití tří Němců a dvou Britů, kteří se vzájemně sestřelil, v dřevěné chajdě v drsné norské zimní přírodě. Nakousnuty jsou otázky (ne)důvěry, (ne)spolupráce, (ne)přátelství. Nutí k zamyšlení, že každá mince má rub a líc a ne každý je svině jen proto, že je určité národnosti. # 70 % # [viděno: monitor, 5.1] # příběh 7 | hudba 6 | humor 1 | akce 1 | napětí 1 | pustil bych si znovu 7 ()

Galerie (30)

Zajímavosti (5)

  • Film je založen na skutečných událostech ze dne 27. dubna 1940. Jména německých vojáků nebyla změněna, ale jména britských vojáků změněna byla. Skutečná jména britských vojáků byla kapitán RT Partridge (Davenport) a RS Bostok (Smith). (Dragoni)
  • Replika bombardéru Heinkel He 111 vyrobená pro film je do dnešních dnů k nalezení u silnice poblíž města Grotli. Slouží jako památník události z 27. dubna 1940. (_Irbe_)
  • Německé sestřelené letadlo je bombardér středního typu Heinkel He 111. (Adrai)

Reklama

Reklama