Reklama

Reklama

Headless Horseman, The

USA, 1922, 68 min

Předloha:

Washington Irving (kniha)

Recenze (3)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ukázať titulnú postavu doslova na pár sekúnd z celého filmu je naozaj hriech a podvod. Namiesto toho, sa tu všetko točí okolo nemotornej a nezáživnej romance okorenenej troškou trápneho humoru. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Že je Legenda o Sleepy Hollow z pera Washingtona Irvinga krapet o něčem jiném, než co ukazuje Ospalá díra Tima Burtona, to tak nějak všichni víme. Nepřekvapí proto, že jde o dost složitě zfilmovatelný kus - složitě v tom, aby se divák neunudil k smrti. A jelikož je tato adaptace dost věrná knižní předloze... modří už vědí, ano, je to dost nuda. Zlatá Disneyho animovaná muzikálová variace (a to se mi vlastně nelíbila). Je to dáno i tím, že Will Rogers v úloze Ichaboda Cranea nebyl herec, ale ve filmech se objevoval pro své schopnosti v sedle koně, což byl i tento případ. Takže tu máme nesympatické postavy (včetně Ichaboda, co bychom za Johnnyho Deppa dali - a ani jeho nemám extra rád), zdlouhavý salonní děj, spíš romantické drama než cokoli jiného, a když dojde k finální honičce s bezhlavým jezdcem, je to fakt trapas. Ono nejde o to, že je vidět "pár vteřin", jak si stěžují kolegové. Tak to i být podle knihy mělo. Ale celé je to natočeno staticky, bez života a chybí tomu sebemenší náznak atmosféry, vzrušení, čehokoli (a záběr na holou větev pokrouceného stromu se sedícím osamělým havranem to nezachrání). Nikdy víc. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak tohle zklamalo. Těšil jsem se že uvidím temné lesy a bezhlavého jezdce jak ti ho lidé v 20 letech představovaly. Místo toho jsem dostal ale ukecanou kravinu která se odehrává jenom prakticky v jednom bytě. Bezhlavý jezdec se ukáže orpavdu jen na pár sekund. a Navíc díky kvalitě filmu toho není moc vidět. Zklamání a bída. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama