Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šest nezaměstnaných ocelářů sedí v čekárně na pracáku a přemýšlí, jak vydělat peníze. Jó, ti tanečníci, co se tady svlékali minulý týden do plavek, ti jsou teda za vodou. A proč bychom to nezkusili taky? Ne jen tak ledajaké představení, opravdový striptýz - Do naha! Je fakt, že v partě není nikdo moc hezkej. Někteří z nás jsou trochu při těle, máme chatrné zdraví, jeden se pokusil o sebevraždu a dalšímu manželka otloukla o hlavu sádrového trpaslíka. Vlastně tím už nemůžeme zas tak moc ztratit! (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (298)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Mám rád tuhle vlnu Britských filmů, které působí opravdu hodně ze života. Do naha! není čistokrevnou komedií, u které se budete celou dobu lámat smíchy. Mixuje totiž v sobě něco, v čem se může najít opravdu každý a to totiž každodenní problémy různých sociálních vrstev. Když se podíváte do filmu hlouběji, tak v tom uvidíte existenciální problematiku na úrovni jedince a snahu o vyřešení, což vlastně film přenáší až do žánru nějakého společenského dramatu či společenské kritiky v tom smyslu, jak je nakládano s jedincem. Britské průmyslové oblasti v tomto směru nabízejí spoustu námětů a Do naha! není jediným podobně laděným snímkem, který na toto téma vznikl. Jak bývá zvykem, tak nesmí chybět ani to správné fotbalové fandění, přecijen, Britští fans jsou proslusí, ať už pozitivně, či negativně. Carlyle, jak už bývá v tomto jeho Britském módu zvykem, je naprosto bezchybný, a i zbytek party ho velmi dobře doplňuje. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Podařilo se natočit komedii, která navzdory zvolené zápletce není trapná ani vulgární. Její humor je sympatický, lehce rozverný a přitom decentní. Trošičku ji sráží určitá povrchnost ve vyprávění a příliš stroze odseknutý závěr - docela by mě zajímalo (alespoň v hrubých rysech), jak se osudy jednotlivých protagonistů vyvíjely POTÉ. O poznání hlouběji se mi do srdce zapsala taktéž britská záležitost "Odpískáno" z roku 1996, která je opravdovější a tudíž má v sobě víc hořkosti - nepojednává sice o striptýzu, ale má stejný nosný námět: Nezaměstnanost ... 3,5* ()

Reklama

mm13 

všechny recenze uživatele

Vypilovaný scenár a chápajúca réžia, ktorá sa nikam neponáhľa a na nič netlačí, sú viac než solídnym základom pre herecké výkony, ktoré dnes tvoria asi najživotaschopnejšiu zložku celého filmu. Robert Carlyle a spol. pôsobia ako najzohratejšia kapela, v ktorej každý podáva mimoriadny (a odvážny!) individuálny výkon, nikto však nevyčnieva. Je to reťaz podnetov a reakcií, stopercentne kolektívna záležitosť, odovzdaná služba celku. Poctivo odskúšané, pred kamerou potom presné a suverénne až tak, že je priestor a čas koreniť to drobnými, takmer nepostrehnuteľnými improvizáciami, ktoré celý tento malý-veľký príbeh ešte viac poľudšťujú. V tejto rovine neopozerateľné. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Na britských filmech se mi často líbí, že ukazují běžné lidi z nižších vrstev, kteří to rozhodně nemají ve své zemi jednoduché. Jako velké plus beru to, že si z toho tvůrci jsou posléze schopní udělat slušnou srandu a celou záležitost divákovi vtipně podat. Ne, že bych se v tom vyžíval, ale vidět striptýz několika dělnických řízků je opravdu zážitek. 85% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Britský a český humor mají spoustu společného. Už scénka loupeže, kdy jedna z postav říká: ,,Proboha, my krademe!" a jiná odpovídá:,,Nekrademe, jen přenášíme..." je jak vystřižená z klasické české komedie. Myslím postarší české komedie, jelikož podobná současná by se zvrhla ještě v něco horšího než Nahota na prodej či Playgirls... Nu a Američani, ti by z toho udělali taky pěknou čuňárnu, akorát že by většinu filmu přenesli do jadrné mluvy a přidali tolik v USA oblíbený fekální humor...Tož zaplaťbůh za ty komédie anglický! ()

Galerie (26)

Zajímavosti (26)

  • Americká verze filmu musel být nadabována, protože Američáne by nerozuměli britskému slangu. (salamandrr)
  • Produkcia a natáčanie vraj bolo veľmi náročné, Robert Carlyle o tom povedal: "The Full Monty bolo ťažké natáčanie, naozaj ťažké. Hrozné." (Arsenal83)
  • Názov filmu, The Full Monty, je britský slangový výraz označujúci striptízové ​​predstavenie zahŕňajúce úplnú nahotu, najmä v podaní muža. Podľa scenáristu Simona Beaufoya to bolo pre vedúcich amerických štúdií mätúce, keďže nikto vo filme sa nevolá Monty. (Arsenal83)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Reklama

Reklama