Reklama

Reklama

Hrůza v Connecticutu 2: Duch Georgie

  • USA The Haunting in Connecticut 2: Ghosts of Georgia (více)
Trailer

Mladá rodina se přestěhuje do historického domu v Georgii, aby se následně všichni její členové bolestně přesvědčili, že nejsou jeho jedinými obyvateli. Velmi záhy se ocitají uprostřed děsivého tajemství, svědčícího o přítomnosti zla, připraveného odstranit každého, kdo se mu připlete do cesty. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer

Recenze (154)

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Jakmile se film rozjede hned "to" začíná. A vzhledem že jde o film s číslovkou "2" v názvu (kterou jsem neviděl) u mě hned zahnízdil červík pochybnosti že mi schází souvislosti z prvního dílu (no jak jsme se později dočetl nescházeli). Ale to nevadí. Tím "to" co začíná prakticky první minutou filmu je přítomnost duchů (chci vlastně říct vyobrazení halucinací). No a s ohledem na to že skoro každý třetí-čtvrtý záběr je na ducha (halucinaci), vůbec jejich přítomnost po chvilce sledování není děsivá a... film vlastně vůbec jako horor nefunguje a dokonce i nudí a to blikání a střih dokonce i otravuje. Proč sem duchové vůbec lezou (příčina halucinací) se dozvíme asi tak po hodině sledování... to je cca po dvou třetinách filmu. Takže celkem zápřah. Pak nastane konečně změna. Teda... k tomu blikání se alespoň něco děje a přichází odpovědi. Po hodině záběrů na duchy bez významu je to celkem balzám. Co ještě dodat. Snad jen důvod těch mích uvozovkových komentářů. Autoři se kasají tím, že se to jako fakt opravdu stalo. Takže buď si z nás dělají prdel, aby podpořili podprůměrnou duchařinu, nebo jde jen o příběh tři ženských s halucinacema (kdo ví po čem to měly) v chajdě u lesa na historicky zajímavém místě, kde blbne elektřina. I to může v USA splnit účel k vytvoření báchorky na které se dalo vydělat jako "skutečné události hodné zfilmování". Nebo že by za ten příběh rodinka nic nechtěla když "ty prášky tolik stojí" jak jsem se ve filmu dozvěděl? ;) ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Natočeno podle skutečného příběhu. CITÁT - Zdálo se mi o houpačce......... Klasický scénář, kterým zas tak moc diváci nevěří je tu dokonale předveden, zpracován a nabídnut k posouzení. Příběh, který zná snad každý - rodina s jedním nebo dvěma dětmi, eventuelně s nějakým domácím mazlíčkem, koupí levně, až moc levně, nějaký opuštěný dům........co, zatím klišé, že? Dům má pak skoro vždy nějakého nevítaného obyvatele, převážně ducha, buď dobrého nebo hodně nasraného a v tom horším případě obojí....zase klišé? Pak už jen čekáme, jak se výše zmíněná rodina se svým problémem vypořádá. CITÁT - Nepotřebujem vodu, když máme pivo............ Krásná maminka Lisa (Abigail Spencer), hezké spokojené dítě, pro ženy určitě přitažlivý táta a pro starší je tu jeho švagrová - no máme plno. Vlastně ne, ještě dům na samotě v krásné přírodě a jeho obyvatelé, ti nevítaní, ale s tím si poraďte sami. Ovšem okolí domu je na první pohled tak nádherné, že by každý Čech dokázal za takové místo i vraždit. Prostě idylka. Ale přijde Peklo. Konec filmu - vypněte to, dokud je ještě čas................................... Tak ne? No budete se bát, nebojte. Ano klasické klišé, ale věřte, že tento příběh je fakt síla. Už v deváté minutě musíte poznat, že lekačky nebudou jen o hudbě. Hned v úvodu jsem měl mrazení a to mi zůstalo až do konce. Začal jsem i uvažovat, že to opravdu vypnu a pustím si to až ráno, za denního světla. Udělal jsem tak, abych se večer nebál. No a co? I já mívám noční můry. A když ve filmu není hmatatelný mimozemšťan, mívám noční můry. CITÁT - Pokud ty prášky nezabíraj, měli bychom za ně přestat platit............. Prášky neprášky, tohle má sílu, je to tajemné, dramatické a má to spoustu lekaček. Jako celek to nádherně funguje. CITÁT - Je tu zakopáno ledacos, ale to neznamená, že pan Gordy existuje........Ne mě je hodný......... To je po dlouhé době horor plný napětí a zvratů, kdy jsem ke konci dokonce i brečel - síla. Ještě musím dodat, že herečka Abigail Spencer je opravdu nádherná ženská a divák má důvod jí fandit. Pana Gordyho si zahrál Grant James. CITÁT - Pan Gordy??......... V zajímavostech k filmu je jedna malá chyba. Na začátku je Lisa vidět se slzama v očích a po střihu už slzy nemá - není to chyba, jen se Lisa dostala do jiné reality a v té prostě slzy neměla. Natáčení probíhalo v Baton Rouge v americkém státě Lousiana a ve městě Winnipeg v kanadském státě Manitoba. ()

Reklama

stration 

všechny recenze uživatele

S prvním dílem společný jen název. Jinak celkem podařenou duchařinu sráží do průměru hrozná předimenzovanost snímku. Všeho je prostě až moc. Flashbacky, různě barevné filtry, tuny duchů (a to je u duchů co říct!) a lekaček, že se všechno stane po hodině tak fádní, že rozuzlení příběhu nijak nevynikne. No ale jsou i horší. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie kvalitného duchárskeho kúsku je podľa očakávania o niečo slabšie, no stále sa našťastie jedná o dobrý horor. Mladá rodinka sa nasťahuje do starého baráku, kde postupne zisťujú, že tu s nimi prebýva ešte niečo ďalšie. Začnú sa zjavovať duchovia, diať podivnosti a je iba na nich, aby si to dali dokopy a niečo vymysleli, ak chcú prežiť. Čo samozrejme tak rýchlo nebude, veď o čom by to potom bolo. Našťastie to vôbec nenudí, je to pekne natočené a na diváka tu čakajú nejaké tie ľakačky, duchárske výjavy, kvalitné masky a efekty, tradične hlasné zvuky, ale aj porcia slušnej atmosféry a sympatickí herci. Ja som teda spokojný; duchárčinám až tak nefandím, no toto bolo fajn a určite sa pozriem aj na tretie pokračovanie, ktoré sa už pripravuje. ()

Silviaxx 

všechny recenze uživatele

Táto dvojka nenadchne, ale ani neurazí. Stopáž je trošku dlhšia, no tempo má dosť dobré, vďaka čomu sa divák nenudí. Od prvého momentu sme v kontakte s duchmi - v rámci týchto videní sa prelínajú silnejšie a slabšie momenty. Nedá sa povedať, že by film niekedy pôsobil trápnym dojmom, skôr by som povedala takým rozprávkovým - nepokladám to za extrémne výrazné negatívum. Príbeh je viac-menej priamočiary, hoci si zachováva aspoň štipku tajomstiev. Príjemné herecké obsadenie aj prostredie - na jedno pozretie to celkom ujde. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (7)

  • Chad Michael Murray řekl v rozhovoru, že pro roli se rozhodl z důvodu, že je založen na skutečné události a že si muže zahrát strážnika, který má manželku a dceru, že nikdy nehrál na tak vysoké úrovni. (ARI50)
  • Natáčení probíhalo v Baton Rouge v americkém státě Lousiana a ve městě Winnipeg v kanadské Manitobě. (Terva)
  • Na začiatku filmu sedí mama na posteli a v kúte miestnosti vidí ducha. Pri zábere na jej tvár vidno, že ma červené oči a tečú jej slzy. V ďalšej scéne, keď vojde jej dcéra do izby, má už oči normálne a suché. (DJ Rocco iNc)

Reklama

Reklama