Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Missy (Amanda Seyfried) a Alejandro (Ben Barnes) jsou mladí, krásní a chtějí se vzít. Na tom by nebylo nic tak divného, jen kdyby se do věci nevložila Alejandrova přísně katolická biologická matka, která se nečekaně rozhodla letět přes půl světa, aby se chystané svatby zúčastnila. A právě její bigotní přístup k víře se neslučuje se skutečností, že manželé Griffinovi, kteří Alejandra vychovali jako vlastního, jsou rozvedeni. Exmanželé Don (Robert De Niro) a Ellie (Diane Keaton) Griffinovi se tedy pustí do ne zrovna šťastné taškařice a rozhodnou se, že před Alejandrovo biologickou matkou zahrají po dobu svatby spokojený manželský páreček. Což je možná zábavné pro jejich děti Lylu (Katherine Heigl) a Jareda (Topher Grace), ale už méně pro Donovu dlouholetou partnerku Bebe (Susan Sarandon). K tomu si přidejte oddávajícího kněze otce Moinighana v podání Robina Williamse a musí vám být jasné, že je všechny čeká opravdu perný víkend! (Bontonfilm)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (200)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nejsem profesionálním vymetačem svateb a vlastně mne spíše děsí svatební nadšení lidí, kteří si za pár let polezou krkem, ale na svatbu Missy a Alejandra bych se hrozně rád nechal pozvat. Velká svatba je totiž až neuvěřitelně zábavným počinem pro každého, kdo má rád pohodový humor a nepotřebuje při komedii prožívat existenciální drama. Navíc jsem měl velkou radost z toho, že jsem se za celý film ani jednou za nikoho nemusel stydět, protože všechny očekávané trapné situace byly vyřešeny s takovým nadhledem, že jsem něco podobného ještě neviděl. Pro mne prostě bylo hrozně příjemné sledovat nadrženého fackovacího panáka Dona, kterak se zkušeným klidem přijímá rány osudu a pokud se naskytne příležitost, tak neváhá zasunout. I ostatní svatebčané mě bavili, takže ve mně získal tento snímek svého diváka. Dle zdejšího hodnocení nás moc není, ale to nevadí, protože já se stejně nerad mačkám. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Na předsvatební komedie se vždy rád podívám. Mám rád ten zvyk, kdy se rodina sejde již pár dní před svatbou a potom si vychutnávám vzájemné vztahy, které z tohoto setkání logicky plynou. Navíc, pokud jsou ve filmu přítomna opravdu zvučná jména. Jenže… zklamání. Zde šlo asi fakt jen o ta jména. Celkové interakce byly trapné a opravdu jsem se přistihl, že některým situacím jsem se smál na sílu. Prostě a jednoduše, abych těch sto minut dokázal přežít ten klam, že se jedná o komedii. Předsvatebních komedií byla natočena celá řada a někdy se prostě stane, že to nevyjde. ()

Reklama

jefff 

všechny recenze uživatele

Velká svatba není moc zábavný film. Chybí tu větší vtipnost, gradace, herci, ač áčkový, předvádí svůj podprůměr. Mezi postavami to nejiskří a jsou vám šumák. Alespoň atmosféra to trochu zachraňuje a drží vás při životě až do konce filmu. De Niro zde zahrál asi svou nejhorší roli, Heigl nudná jako nikdy, Sarandon podprůměrná, Keaton nesympatická, Seyfreid bez prostoru a Williams standardní. Prostě nic moc. ()

Sufferer 

všechny recenze uživatele

Nebyť skvelého kastingu, neoprel by som o film ani pomyselný bicykel. Nechajme však bokom pripomienky, o ktorých by sme mohli napísať zoznam dlhý ako toaletný papier, pretože niekde tam na konci, až sa prehrabete celým radom ozvláštnenia, ktoré sa vo všetkých ohľadoch blíži k nule, natrafíte na epizódky, kde sa krížia postavy naprieč citovými patáliami. Síce bez naratívu, ale zásluhou hereckého zoskupenia docela úsmevne. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá a nenáročná „komédia“, ktorá síce miestami pobaví ale z celkového pohľadu nám neposkytne žiadnu novinku. Z hereckej stránky je to priemerné, z režisérskej ľahký podpriemer. Jedno však je isté: rodina a láska sú najdôležitejší!!!! Osobné hodnotenie: 68% (**) ()

Galerie (49)

Zajímavosti (3)

  • Svatba se koná v Connecticutu, kde vyrůstali Katherine Heigl a Topher Grace, kteří ve filmu ztvárnili sourozence. (jenik71)
  • Původní název filmu byl "Gently Down the Stream". (squella)

Reklama

Reklama