Reklama

Reklama

Podmanivý příběh dívenky, která - lapena ve víru hořké rodičovské bitvy o její opatrovnictví - prosí o milost. Titulní hrdinka Maisie, která je zároveň vypravěčkou příběhu, přechází onen narůstající zmatek s nevinností, šarmem a velkorysou duší šestiletého dítěte. Stárnoucí rocková hvězda a obchodník se současným uměním, Susanna a Beale jsou tak zahleděni do sebe, že rezignují dokonce i na svou rodičovskou roli. Jejich boj o dcerku Maisie představuje jen další bitvu v epické válce dvou osobností. Všemu nasadí korunu tím, že si oba namluví naprosto nevhodné partnery – otec bývalou chůvu Margo a matka mnohem mladšího barmana Lincolna. Necitelnost, s níž si mezi sebou Maisie přehazují jako horký brambor, tak na dívce zanechává čím dál tím znepokojivější následky. Stále ostražitá Maisie si však začíná uvědomovat, že se z marasmu dospělácké dětinskosti a sobeckého zaslepení dostane jen a pouze vlastním přičiněním. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (159)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Teda tohle budu ještě chvíli vydejchávat, protože pořád mám chuť rodiče Maisie nakopat do prdele. Některý scény mě daly nehorázně zabrat, vidět jak ego rodičů vítězí nad láskou k dítěti je fakt vrcholnej humus. Příběh byl odvyprávěn výtečně s citem pro tak křehký téma jako je dětský cit. Tady musím pochválit hlavně malou Onatu, protože stačil jeden její pohled a už mě měla. Takovýhle dětský herecký výkon v emočně velmi náročným snímku není moc často k vidění a troufnu si číct, že Onatin herecký výkon je hlavní důvod mého intezivního prožitku. ()

LoLaa 

všechny recenze uživatele

Hrozně moc teď lituji, že jsem si už před zhlédnutím přečetla obsah a pár komentářů a tím pádem jsem od začátku vlastně věděla, jak to celé dopadne. Ano, plno klišé a předvídatelnosti, ale mně se to stejně moc líbilo. Jedná se o příjemnou oddychovku, ale 99 minut uteče jako voda. Malá Maisie (Onata Aprile) byla roztomilá, uvěřitelná a úžasná, objevila se sice vedle výborných herců, ale ona byla svým výkonem z nich prostě nejlepší, věřím, že časem až vyroste bude nejednou horkou kandidátkou na Oscara! ()

Reklama

Juto 

všechny recenze uživatele

Je to príbeh o rozvádzajúcom sa páre (Julianne Moore, Steve Coogan) a dopade, ktorý má ich správanie na ich malú dcéru Maisie (Onata Aprile), ako aj na nových nevlastných rodičov (Alexander Skarsgard, Joanna Vanderham). Film neosloví masové publikum, ale určite je to zaujímavý film s veľkým srdcom. 7,5/10 ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí What Maisie Knew mě hned napadá jediné: "Chudák Maisie!" Malý človíček v bláznivém světě dospělých, ve kterém se všichni hádají. Co když se o dítě dokáží postarat mnohem lépe cizí lidé než vlastní rodiče? To už je celkem dost na pováženou. Film mě zprvu zaujal svým hereckým obsazením - zejména Julianne Moore a Alexander Skarsgard. Oba byli skvělí a přesvědčiví. Moore mi byla účelně ve své roli nesympatická a zahrála rockerku-matku velmi dobře. A Skarsgard byl "tatíček" k nezaplacení a sympaťák. Rovněž nesmím opomenout malou Onatu Aprile, která byla naprosto kouzelná a velmi dobře se zhostila své role. Zkrátka moc pěkný a milý film, který je zároveň neskutečně smutný téměř po celou dobu, ale co na tom, když to konec jistí. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Velmi silný příběh o jedné (ne)standardní rodince.. Lehce připomíná moderní zpracování klasiky "Kramerová versus Kramer" z pohledu malé holčičky.. Rodiče upřednostňují své spory, sobecké zájmy a povrchní vztahy před blahem jejich dcery.. Hlavní dětská herečka mi bohužel trošku nesedla, asi bych v její roli mnohem raději viděla Dakotu Fanning v její nejslavnější éře.. Julianne Moore neměla na můj vkus moc prostoru, ale o to víc mě bavila dvojka Alexander Skarsgård a Joanna Vanderham ;-) ()

Galerie (46)

Zajímavosti (5)

  • Film byl natočen na motivy románu "Co všechno Maisie věděla" od Henryho Jamese. (strelenaL)

Reklama

Reklama