Reklama

Reklama

Kids

Trailer

Obsahy(1)

52-tiletý režisér Larry Clark ve filmu Kids velmi přesvědčivě zachytil podle scénáře devatenáctiletého mladíka jeden den ze života newyorských teenagerů, jejichž čas takřka beze zbytku vyplňují drogy a sex. Mladíček Telly je posedlý získáváním nezletilých panenských milenek. Kromě jiných předností to pro něj znamená jistotu, že se nenakazí nějakou pohlavní chorobou. Právě on však nevědomky šíří AIDS...
Film je velmi sugestivní a znepokojivou moralitou, varující před drogami, násilím a promiskuitou. Clark obsadil do filmu výhradně neherce, jež dokázal přimět k mimořádně spontánnímu projevu. Dospělí se ve filmu až na několik výjimek neobjevují; svět osmnáctiletých "dětí" tu existuje jakoby v izolaci, takže dospělí tu nevystupují ani jako "nepřátelé". Clark bohužel nezachycuje sociální zázemí svých postav a jen sporadickými náznaky obohacuje jejich poněkud jednostrunnou charakterizaci. Snímek, v četných erotických scénách balancující na hranici měkké pornografie, je v domácích kinech přístupný (na rozdíl o některých zahraničních států) již od patnácti let. Právě mladé generaci je totiž Clarkovo dílo jako memento určeno. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

selfesteem 

všechny recenze uživatele

Larry Clark mi svým Ken Parkem značně znechutil den, Šikana ovšem nebyla vůbec špatná a Kids předčily mé očekávání. Připojuji se ke všem, kteří zde navrhovali promítání tohoto filmu na středních školách. Nerada bych, aby si většina těch roztomilých a nevinných dětí někde po x-tém probuzení z prohýřené noci plné drog, alkoholu a sexu s kdekým také neřekla: "Jesus Christ, what happened?" ()

freddy 

všechny recenze uživatele

S Larrym Clarkem jako režisérem jsem se seznámil díky filmu Ken Park, na který jsem tehdy zašel do kina a dodnes si pamatuji jak mě zaujalo, že tenhle režisér se nebojí ve filmech ukazovat věci, které v normálním kině běžně neuvidíte (především tedy sexuálního rázu). Proto jsem byl v případě filmu Kids připraven téměř na cokoliv, a tak mě dá se říci překvapilo, že zde není detailně zabrán nějaký penis, že se zde neobjevují zvrhlosti, atd. Zkrátka režisér Clark asi netočil vždy jen úchylárny (kterou Ken Park bezpochyby je), a o to více mě tedy překvapilo, jak kvalitním a zajímavým filmem snímek Kids je. Zde je totiž úžasný a dá se říci i reálný vhled do života dnešních teenagerů (a neymslím, že by těch 15 let filmu jakkoliv ubralo na aktuálnosti) a do toho, jak to mezi nimi chodí. Nechráněný sex, holky, které jsou pannami se nechají ukecat na laciné řečičky a pak jim mohou zbýt jen oči pro pláč, do toho občas nějaká ta pařba a zmlácení někoho, kdo se jim náhodou připlete do cesty, to je docela zajímavě a hlavně reálně viděný odraz reality života dnešních mladých lidí. A musím říci, že obzvláště při záběrech z té závěrečné pařby jsem si představoval, že takhle nějak v pubertě žila i moje ségra (aspoň z toho, co jsem se o ní dozvídal), a o to více na mě film dokázal zapůsobit. Tohle je hodně kvalitní film o mladých a nejen pro mladé, a proto ho hodnotím velmi vysoko, jsou to čtyři zasloužené hvězdy. ()

Reklama

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Staré dobré paravidlo: Nie všetko, čo skrsne v chlastom ošialenej hlave je dobý nápad a skončí dobre! No jasné, každý sme mali 15-sť, každý sme boli teenager. Hormóny explodovali a jediné čo v hlave frčalo bola šukačka, šukačka a šukačka. A celý svet sa točil len o tom, kde sa spácha nejaká ekšn ,aby bolo kde šukať. O tom, že chlast, sex a rock´n´roll sprevádza mládež medzinárodne niet pochýb. No môžeme byť zatiaľ radi, že nie vo všetkom sa musíme opičiť po podobne sexom posadnutým Američanoch. Nechcem sa dožiť doby, kedy moja dcéra uvedomele a s podozrením pôjde na AIDStest. Samozrejme že film je určený len veľmi ohranečenému vekovému publiku, do ktorého ešte chvalabohu patrím. Snímok síce kus mimo našu relatívne zdravú Európu, ale i tak trafil do čierneho! ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

v čase uvedenia kontroverzný, dnes už nie až tak, no stále výpovednou hodnotou aktuálny film, ktorý síce rozpráva o špecifickej nálade a atmosfére akejsi stratenosti generácie tínedžerov v polovici deväťdesiatych rokov v new yorku (alebo zovšeobecnime "vo veľkomeste"), ale s istými posunmi môžeme túto minidrámu o AIDS (všimnite si tú hračku s názvom KIDS/AIDS) preniesť aj na súčasnosť s tým, že si rôzne premenné zameníme: napríklad AIDS za rôzne iné choroby (mentálne či fyzické) alebo závislosti, neduhy . . . a subkultúru skaterov za rôzne iné, ktorých je dnes predsa len o čosi viac, než v polovici deväťdesiatych rokov. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Film v mých očích snižuje hlavně fakt, že jsou zde naprosto černobílé postavy. Co tímhle chtěl Clark říct jsem tak nějak pochopil a neříkám, že některé charaktery mladých má přečtené, bohužel se zřejmě stýkal jen s blbečky. Totiž není zde nikdo vyloženě kladný nebo někdo, kdo by se snažil o víc a to sorry, nevím, jestli takhle ztratil víru v dnešní mládež (kterou nechci obhajovat, vlastně k ní stále patřím a proto vím, jak to alespoň u nás chodí/chodilo) anebo prostě nikoho jiného z tehdejších mladých neznal, nevím. Co vím je, že tohle si už určitě nebudu chtít nikdy pustit. 40 %. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (21)

  • Harmony Korine napsal scénář v osmnácti letech. (hot_spot)
  • Leo Fitzpatrick (Telly) bol prvou osobou, resp. postavou, obsadenou do filmu. (MikaelSVK)
  • Film byl natočen během šesti týdnů léta roku 1994. (-bad-mad-wolf-)

Reklama

Reklama