Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kidulthood – before adulthood comes. Tenhle podtitul nese vynikající britský film, který letos spatřil světlo světa. Na triku ho má mladý britský režisér Menhaj Huda, který vás ve svém snímku zavede do západního Londýna, kde se Trife, hlavní hrdina filmu, pere se životem plným fetu, předsudků, násilí a zbraní. (4daPeace)

Recenze (75)

Kailo 

všechny recenze uživatele

I'm Gonna Bang Dem Up. Dostalo se mi tohle na doporučení od kámoše, a vůbec nelituju. Tak nějak jsem si zavzpomínal na svoje "hip hop" mládí, ale já teda nezažil ani 5%, co hl. aktéři. No, k filmu - autenticky se tváří a zdárně jsem mu to taky "žral". Při úvodním seznamování s postavami, jsem občas ucukl, když jsem viděl co se tam děje. Šikana, lehké drogy, sex, naprostá ignorace autorit. Tenhle film jsem si zamiloval, a opět je to hlavně díky britům (ano, opakuju se, ale mam je rád :-D), jejich akcent, slang, povaha. BRILLIANT! Ani mi nevadila ta troufalá kamera, "hip hop clip" scény a občasná naivita těch mladíků... Soundtrack obsahuje UK tvorbu, od rapu až po house, jazz, etc. Je více než výborný.90% [HD] ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Zajímavé generační drama odehrávající se ve "stokách" Londýna, ale přeci jen mi to přišlo sem tam až přehnané a trochu příliš americké. Jasně - všichni jsme podobné grázlíky jako byl Sam na škole potkávali a v 15ti jsme vyváděli psí kusy, ale tohle bylo z mého hlediska trochu moc. Přesto si to čtyři hvězdičky zaslouží. ()

Reklama

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Problém gangů na okrajích velkých měst západního světa je obrovskej problém. O tom žádná. Ale tahle verze mi přijde poněkud přitažená za vlasy. Skvělý byl začátek a vlastně ústřední motiv mladý holky, která je obětí šikany. Ale ten zbytek na mě působil moc násilně. Jako by to tam nepatřilo. Kouká se na to dobře, to ano, ale je tu příliš mnoho drog, sexu a rapu na můj vkus. V malých dávkách to nevadí, ale jak říkám, tak tady to bylo na můj vkus dost přeplněný a ztrácel se v tom trochu příběh a hlavně bezvýchodnost životů všech zúčastněných. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Opravdu dost nadsazená a přemrštěně vyobrazená realita světa teenagerů ,která zkrátka nejde brát vážně. Na druhou stranu to dění ve filmu-šlapání,násilí a drogy,je dost alarmující a člověk se po shlédnutí musí ptát sám sebe,jestli k tomu naše generace nesměřují. Ale jaký si to vychováš,takový to máš :))Když pominu to, příšernou hudbu a hroznou angličtinu, ze které mi krvácely uši ,dívat se na to dalo.Ale řekla bych,že se nám tu někdo snažil jet v americkém stylu a to se moc nepovedlo.O “hercích“ nemluvě ,byli na facku..2* nedám jen kvůli silnému konci a snaze režiséra diváku něco sdělit. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí tohoto snímku jsem neskutečně rád, že jsem vyrůstal ve stylu "revoluční generace" (více zde http://www.protisedi.cz/article/lfs-zpoved-revolucni-generace). Člověk si říká, jestli je vůbec možné, aby to takto ve skutečnosti v dnešní době chodilo. Problémem je, že to tak někde nejspíše doopravdy je. Přesto si myslím, že Kidulthood je trošku přitažený za vlásek a zbytečně moc agresivní, drsný a nadsazený, ale má to určitě svoje opodstatnění - a to že bez toho všeho by nejspíše neměl tu správnou vypovídací hodnotu a nedokázal by světu, lidem a hlavně mládeži sdělit to, kam to s námi spěje. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Scénář k filmu napsal Noel Clarke, který si ve snímku zahrál roli Sama. (Terva)
  • Filmári pracovali v Londýne, a to na miestach ako Ladbroke Grove, Notting Hill, Oxford Street či Ramillies Street. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama