Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Britský břitký sitcom Life‘s Too Short, jejímž hlavním hrdinou je Warwick Davis, zobrazuje hrdinův "normální" život . Warwick provozuje agenturu pro hledání práce pro lidi malého vzrůstu, jako je on sám, a nejen proto si valnou část práce přenechá. Sekundují mu Ricky Gervais a Stephen Merchant, kteří seriál zároveň režírovali. (JackieBliz)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (74)

Joe321 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem se cítil trošku podveden, protože všechno jste už viděli v The Office a Extras předtím. Nedá se ani ubránit dojmu, že Davis prostě jen napodobuje Gervaise. Tohle mi celou dobu běželo v hlavě, takže jsem si nějak nedokázal trápení Warwicka Davise pořádně užít. Zpětně jsem si ale začal uvědomovat, že jsem se vlastně celou dobu skvěle bavil. Přemýšlel jsem nad třemi, dal čtyři. -"I'm working with a great director... Tim Burton. Have you ever heard of him?" -"Of course. Yeah." -"Do you have any idea who my leading lady is on this film?" -"Erm, in the Tim Burton film? Helena Bonham Carter?" -"How'd you know?" -"Stab in the dark." ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Kdo žral Extras, bude žrát i Warwicka.... je to úplně stejnej lůzr, i když v tomhle případě ten největší lůzr z celého showbizu. Cameo role jako vždy potěší a Warwickovy ksichty nikdy neomrzí ! Přidejte k tomu dementního a neschopného účetního, který se nikdy nezapomene vysmát trpajzlíkovi přímo do obličeje za to, jak moc je v prdeli a máte klasickou komedii o cizim neštěstí, které máme všichni tak rádi :) ()

Reklama

boshke 

všechny recenze uživatele

Těžko Rickymu vyčítat, že tentokrát nechal ve své brilantní trapnosti vykoupat někoho jiného (snad jen s Johnnym se to otočilo). Kvalit Kanclu nebo Extras Life´s Too Short sice nedosahuje, je však stále dalším důkazem neoddiskutovatelné pravdy, že Merchant a Gervais jsou bohové trapnosti a vtipu za hranicí dokonalosti... 100% ()

Firebug 

všechny recenze uživatele

Vcelku příjemné pokoukání u něhož jsem se nedokázal zbavit dojmu, že jde o kopírku staršího Extras. Nejenom, že se o nejzábavnější části zase starají hostující stars (Neeson, Depp, Carter, Carell), ale najdou se i totožné postavy (nahlouplou kamarádku vystřídala tupá sekretářka) a celkový pocit ze seriálu je zkrátka podobný. Warwick Davis se nerozpakuje, dělat ze sebe nejnepříjemnější a nejnamyšlenější hvězdičku na zemi, což se za chvilku začne zajídat a místy to je až na facku. 3,3* _____p.p.č.: Byl bych pro minisérii s producenty Gervaisem a Merchantem v hlavních rolích - ti dva mají mezi sebou super chemii! ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Takže, mám za sebou další z počinů Rickyho Gervaise a... nějak nevím, co s tím. :o) První 3–4 díly si mě naplno získaly už jen nápadem realisticky pojatého filmu s liliputem v hlavní roli. Warwick Davis (a já ho neznal !) má úžasný nadhled a určitě nejen svou groteskností a gagy vyplývajícími z jeho „výšky“ mě upoutával, byť u spádů do vulgárního humoru jsme spíš trpěl. Styl pseudodokumentu přináší nenucené kouzlo, obzvlášť zábavná byla pravidelná setkání se samotnými tvůrci Gervaisem a Merchantem, obsah nabízí často atraktivní pohled do zákulisí filmové či komediální scény, skrze netuctovou hlavní osobnost. Dílčích zápletek a dalších nápadů naštěstí bylo dost na to, aby rozsáhlejší formát utáhly, v každém dílu něčím překvapily (ač ten pátý kolem náboženství, sekt a nové partnerky mě bral nejméně), dokonce snad poprvé v životě mě bavil Johnny Depp! Vedle příprav a natáčení filmu mě vysloveně nadchla originální linie vedení spolku malých lidí, přesahující až do politiky a médií. Jenže Ricky Gervais je jako tvůrce hrozný cynik, takže nechává hlavní postavu neustále přecházet z jednoho trapasu do druhého, úplně každou naději či jinak pozitivní chvilku záhy vystřídá ještě horším trapasem a ještě krutější ironií osudu. Ač se mu zde rýsuje a i v závěru částečně funguje myšlenka o potřebě se uskromnit a jít i přes různé prohry a nezdary v životě dál, samotné schéma "skvělá nová šance → nadějný rozjezd k úspěchu → zvrat a vyústění v totální trapas" je tu postupně variováno a stále s větší krutostí osudu gradováno (někdy jen od obyčejné situace k absurdnímu maléru) tolikrát, až se mi i pozitivní myšlenka v posledním dílu a půl ztrácela ve množství účelového cynismu. Stopáž přes 3 a půl hodiny je příliš na to, abych ono cynické schéma nerozpoznal a příchod dalšího trapasu často předem netipoval, aby mi některé příhody (např. s pračkou, ale i na charitativním večírku) nepřipadaly pak až neuvěřitelně gradované do extrémů, a aby mě tento tvůrčí cynismus ještě výrazně před koncem nezačal vyloženě štvát. [70%] ()

Galerie (15)

Zajímavosti (5)

  • Nápad na fiktivní dokument vznikl během natáčení seriálu Komparz (od r. 2005), ve kterém si v 9. epizodě 2. série zahrál i Warwick Davis. Davis vyprávěl Gervaisovi a Merchantovi historky ze svého života, např. jak si při nakupování v supermarketu musí pomáhat mopem nebo jak se ho lidé chtějí dotknout pro štěstí. Gervais s Merchantem v nich viděli obrovský komediální potenciál. (lehkoživka)
  • Název Life's Too Short vymyslel Warwick Davis. (lehkoživka)
  • Warwick Davis vlastní agenturu pro herce malého vzrůstu i ve svém skutečném životě. (lehkoživka)

Reklama

Reklama