Reklama

Reklama

Berserk: Ógon džidai hen I – Haó no tamago

  • Japonsko ベルセルク 黄金時代篇Ⅰ 覇王の卵 (více)
všechny plakáty
Trailer 1

Obsahy(1)

Narodený z obesenej ženy sa sirota Guts dostáva do výchovy žoldniera. Napriek neľahkému detstvu vyrastie z tohto dieťaťa silný mladík a veľmi schopný bojovník. Jeho sila mu dovoľuje používať aj masívny meč, ktorý presahuje dĺžku dospelého človeka.
Pri jednom z mnohých vojnových ťažení spoznáva Cascu a charizmatického Griffitha, vodcu žoldnierskej Skupiny Jastraba a držiteľa záhadného prívesku - Behelit. Guts mu očividne padne do oka a stane sa jedným z nich. Medzi členmi družiny nájde skutočných priateľov a postupom času získa pozíciu ako Griffithova pravá ruka.

Toto je iba jedna kapitola príbehu z rozsiahlej manga ságy od autora menom Kentaro Miura. Veľmi temný fantasy príbeh láka stále nových fanúšikov, pretože dej nie je ani po vyše dvadsiatich rokoch od jeho uvedenia v roku 1990 stále uzavretý. V roku 1997 sa Berserk dočkal aj svojho 25 dielneho anime prevedenia, ktoré slávilo tiež veľký úspech. Po približne ďalších pätnástich rokoch sa dostávame opäť k anime, ktoré bude ale na rozdiel od svojho seriálového predchodcu rozdelené do niekoľkých dlhších filmov. Prvý z radu filmov, ktoré majú pokryť dej celej manga predlohy, bude uvedený v roku 2012. Nesie názov Berserk Golden Age Arc I: Egg of the Supreme Ruler a ako jeden z troch filmov nám zachytí časť príbehu „zlatého obdobia“. (Trip)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (65)

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Bezprostředně po dokoukání seriálu vychází tato filmová série. Zatím tedy jen první díl. A já mám fakt radost, že moje hrdiny nemusím opustit nadobro! Jde sice stejně jako u Hellsingu v podstatě o restart, ale jsem zvědavý, kam nás filmíky zavedou. Jestli odhalí víc a víc ze zakoutí a jestli otevře závěr neukončený seriál.... Na to si rád počkám. Film je graficky jinde než seriál z 97ého. Není to ani lepší ani horší, je to jiné. Ale mně se to přesto líbí. V čem ale film postoupil o míli dál, je hudba. Tento soundtrack vážně stojí za to. A jak v seriálu chybělo, tak zde každá bitva díky hudbě nabývá epických rozměrů. Moc se mi to líbilo! Tak se dočkat dalšího dílu! ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Ide v podstate o znovu vydanie staršieho geniálneho anime Berserk z roku 1997 v novšom graficky vyspelejšom kabáte čomu samozrejme dopomohli nové technológie. Pôvodný Berserk, ale aj tento sfilmovaný čerpá z mangy rovnakého názvu. Anime, ktoré je vytvorené nám predostrie príbeh len z veľmi malej časti mangy a to tej, ktorá bola u fanúšikov najpopulárnejšia a to Golden Age Arc. V mange je najskôr vyobrazená budúcnosť a potom nasleduje rozpamätávanie Gutsa a rozprávanie o predchádzajúcich udalostiach a to je presne tento príbeh (minulosť). Prvý film je dôstojným znovu vydaním pôvodného, ale jeho kvalít nedosahuje. Trpí možno kratšou dĺžkou (plus pár minút mohlo zobraziť podstatné udalosti) oproti druhému a tretiemu filmu. A tiež sa mi niektoré situácie zdali zrýchlené čo bolo na škodu veci. Preto stále odporúčam pozerať starší kúsok a potom ak sa bude páčiť siahnuť po tomto filme a po ďalších dvoch. Bez tých pár výčitiek, ktoré mám len konkrétne k prvému filmu je to plnohodnotná zábava. Baví hlavne ak prejde nejaký čas od videnia staršieho anime http://www.csfd.cz/film/139653-kenpu-denki-berserk/. Ďalší film (pokračovanie) je tu : http://www.csfd.cz/film/318810-berserk-ogon-jidai-hen-ii-doldrey-koryaku/ ()

Reklama

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Ze začátku sledování jsem byl velmi skeptický. Anime s prvky CGI ve 3D a navíc v hlavní roli drzý asiat s mečem, který je stejně velký jako on sám. Působilo to na mě, že půjde o další megalomanské a bezduché vyprávění o tvrdohlavém náctiletém pro náctileté publikum. Navíc je zde ve vedlejší roli homosexuální středověký rytíř, který vypadá a chová se jako holka. To mě zaskočilo a chvílemi i vadilo, ale nakonec jsem si zvykl. Naštěstí se ale můj pohled obrátil jako vítr, díky promyšlené zápletce, krvavým středověkým soubojům bez cenzury (lítají střeva, hlavy, nohy, neidentifikovatelné kusy, cáry atp.) a vývoji postav. Nejdříve to působí prázdně, ale pak se vše změní a příběh se dostane do správných obrátek. Místy je to hodně na efekt, ale konec naznačuje intriky a složitější vývoj, než se může na první pohled zdát. Animace je sice podivná (ne však odpudivá, je prostě jiná, než na co jsem zvyklý), ale očarovalo mě hlavně výtečné ozvučení u japonské audio stopy - realistické zvuky kopyt, údery ocelových mečů o sebe, zvuky pohybů. Po trpkém začátku se velmi těším na další díl. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Pro fanoušky Berserka, tudíž i pro mě, je tenhle projekt více než vítaný. Rozepisovat se o ději tady nebudu... řeknu jen, co mi vadilo. Animace a kresba je opravdu na vysoké úrovni a je to pastva pro oči.... ovšem jen do té doby, než převezme veškeré otěže CGI. Nevadí mi, když se v anime objevují "full-cgi" prvky.... ale tady to vyloženě bije do očí. Upoutávka na druhý díl ovšem vypadá, že by mohla být, co se CGI týče, ochuzena. Nicméně i tak je první film vynikající a určitě nahlodá Berserk-panice k tomu, aby zkoukli i naprosto excelentní původní anime z roku 97, nebo se pustili do šíleně rozsáhlé (a těžce detailní) mangy. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Najväčšie nedostatky vo filmovej trilógie Berserka spočívajú v nie veľmi konzistentnom deji. Sedemdesiat minút na adaptovanie prvej tretiny seriálu je jednoducho málo, preto bolo mnoho vecí urýchlených, mnoho dôležitých informácií bolo podaných veľmi skratkovito, na niektoré sa dokonca aj vykašľalo. Stret s Griffithom a jeho kumpánmi nebol až tak silný, sympatie postáv sa tiež budujú celkom ťažko, spočiatku môže mierne odradiť vizuálna podoba a zamrzí tiež absencia podmanivej hudobnej stránky od majstra Hirasawy, ktorá hrala nemalú úlohu vo verzii z roku 1997. Dramaturgia bola v porovnaní so seriálovou verziou slabšia. Ale stále veľmi dobrá. Aj napriek všetkým nedostatkom (jediný nedostatok je v podstate ten, že verzia z roku 1997 je ešte lepšia, takže v podstate to žiadny nedostatok ani nie je) sa jedná o vynikajúcu záležitosť, ktorú som si neskutočne užil a prial som si toho dostať ešte viac. Berserk je jednoducho úžasný. ()

Galerie (75)

Reklama

Reklama