Reklama

Reklama

Trans

Trailer 1

Historik umění Simon (James McAvoy) pracuje v aukční síni, kde se draží umělecká díla. Spolčí se zločineckým gangem a dohromady ukradnou Goyův obraz v ceně milionů dolarů. Po ráně do hlavy, kterou během loupeže utrží, však zjistí, že si nevzpomíná, kam cenné dílo ukryl. Když k nalezení odpovědi nepomůžou fyzické výhrůžky ani mučení, rozhodne se vůdce gangu (Vincent Cassel) k netradičnímu řešení. Najme hypnoterapeutku (Rosario Dawson), která se ponoří do nejtemnějších koutů Simonova podvědomí. Čím hlouběji postupuje do jeho narušené mysli, tím více je v sázce. Hranice mezi touhou, skutečností a hypnotickou sugescí se smazávají a mizí... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (33)

Trailer 1

Recenze (774)

Fr 

všechny recenze uživatele

MOŽNÁ EXISTUJÍ VĚCI, NA KTERÉ JE LEPŠÍ SI NIKDY NEVZPOMENOUT..... /// Zlodějská story, ve který se o zdroj napětí stará hypnóza, přináší stavy, kdy jeden neví, která bije, a přemejšlí, jestli vo pomoc požádat králíka, aby ale nakonec vyšlo najevo, že všechno má mnohem prozaičtější význam. Příběh co má hlavu a patu se snaží se bejt složitej a tím pádem i zajímavej. Možná, že právě tohle je film, kterej si budete chtít pamatovat! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mám rád zamotaný věci. A ani se nemusí tolik kombinovat. 2.) Rosario Dawson jako Goyova ,,Maja“? To si nechám líbit (zvlášť když nevím, co vod toho čekat). 3.) Thx za titule ,,Petr Putna“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Na filmech Dannyho Boylea je zkrátka vidět, jak moc si svojí práci užívá, skoro bych řekl, že jeho nadšení číší z každého záběru. U Transu jsem se skvěle bavil od prvních vteřin až do konce jednak kvůli skvělému scénáři, kdy jste vždy o několik kroků pozadu za vyprávěním, ale právě i díky hravé režií a téměř organickým propojením s hudbou. Trans možná nemá žádný, či poselství, ale i tak je to oslava filmu. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto v kině. Na tento film jsem se dost těšil, posledním třem snímkům od Dannyho jsem dal plný počet a podle traileru to vypadalo, že mě Trance nemůže zklamat. A taky že nezklamal. Film má tempo nadopovaného cyklisty na Tour De France, nebojí se ukázat krev či nahotu (Rosario!!!) a jede si po svém. Trochu mi to připomnělo snímek The Game od Finchera, protože až do poslední chvíle nevíte, na čem jste a pořád uvažujete, kdo koho a jak přechčije. A pro takovéhle filmy jsem měl, a patrně vždycky budu mít, velkou slabost. K tomu si připočtěte opravdu povedený casting, (McAvoy jako vždy parádní, Casselův záporák je doslova lahůdkový) skvělý soundtrack (Mobyho song The Day opravdu potěšil, do té scény se tahle písnička opravdu hodila) a dokonalou atmosféru a dostanete film, který vám dá prakticky vše a vy z kina budete odcházet s dojmem spokojenosti a otázkou "Jak to ten Boyle dělá, že mě už počtvrté za sebou dostal?!" 100 %. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

-MŮŽU TI NĚCO ŘÍCT? -RADŠI NE. Střed snímku rozdělují motivy postavy lékařky a středobodem se stává hypnóza, nakolik jste schopni ji respektovat a uvěřit, že zrovna takto by mohla být využita. Stejně mám pocit, že si Boyle a spol. hlavně dost hráli (tablet), přesto závěrečné zvraty berou dech svým nasazením. 90%. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl film hodnotit a porovnávat s ostatními Boyleovými snímky, musel bych dát pouze tři hvězdy. Ano, je to nejslabší film, který jsem od Dannyho viděl. Na druhou stranu, dát trojhvězdí inteligentní psychologické light gangsterce, mi připadá dost kruté, obzvlášť když je obsazená sice mdlým McAvoyem, ale standardně výborným drsňákem Casselem a neokoukanou hypnotizérkou Rosario Dawson, která se nebojí ukázat na kameru cecky a dokonce i vyholenej pagač. Jako nadprůměrnou hodnotím i hudbu, vyložené pak potěšily kvalitní, řídce rozeseté gore efekty. Co se děje týče, Boyle a jeho scénáristé přichází opět s originálním, tělem matoucím a značně zamotaným příběhem, který však nemá takovou údernou sílu, jakou by asi měl mít, což dávám za vinu nesympatickému závěru, kdy se Boyle musel snížit k polopatičtějšímu objasňování okolností z úst Dawson, čímž film degradoval o stupínek níže, než u něj bývá zvykem. Abych to jednoduše shrnul - kvalita zde pořád je, ale já rozmlsán jsem čekal víc. 75% ()

Galerie (41)

Zajímavosti (16)

  • Danny Boyle film natáčel i během příprav zahajovacího ceremoniálu Letních olympijských her v Londýně. První hrubý sestřih nechal poté šest měsíců ležet, aby dokončil svou práci na hrách, a následně se k filmu vrátil. (Brousitch)
  • Boyle chtěl film natočit hned po svém debutu Mělký hrob (1994), ale tvůrce původního scénáře Joe Ahearne trval na tom, že si chce náměť zfilmovat sám. Snímek nakonec vytvořil pro televizi v roce 2001. (Brousitch)
  • Rosario Dawson v rozhovoru řekla, že jí nahota ve filmu nevadila, naopak jí tato scéna přišla velmi důležitá, protože to, co její postava dělala, nemělo být sexy, ale vypočítavé a chladně logické. (TaNya_)

Související novinky

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Danny Boyle: Pro hrst „růžových panterů“?

Danny Boyle: Pro hrst „růžových panterů“?

08.10.2013

Žádný strach, neplánuje se další stupidní remake komediální klasiky s Peterem Sellersem. Jak si ale jistě vzpomenete, Růžový panter bylo původně jméno vzácného drahokamu. A o třpytivé a zatraceně… (více)

Reklama

Reklama