Reklama

Reklama

Robot a Frank

Trailer

VOD (1)

Frank, lupič ve výslužbě žijící v blízké budoucnosti, má dvě odrostlé děti, které se bojí, že jejich otec už nemá dostatek sil na to, aby žil sám. Nejprve se ho chystají umístit do domova důchodců, Frankův syn se ale nakonec rozhodne pro jiné řešení. Navzdory staříkově přání mu pořídí chodícího a mluvícího humanoidního robota, který je naprogramován tak, aby podporoval Frankovo fyzické i duševní zdraví. Robot a Frank nabízí zábavný a dojemný příběh o hledání přátel a rodiny na těch nejméně pravděpodobných místech. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (129)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Film je to příjemný, ale mám z něj pocit, co chce pan režisér vůbec natočit - drama nebo komedii? Ono se to tady celkem pere často mezi sebou a je to dost znát, protože chvíli je to čistě drama o stárnoucím muži a bývalém zloději, co má příznaky alzheimeru a chvíli je to hlavně komedie. Celkově to je ale hlavně oddychovka, která je celkem příjemná, dokáže pobavit, hlavní hrdina je správně cynický a robot sympatický, jenom ta krimi zápletka mi zde připadala zbytečná, klidně bych celý ten film postavil na tom, že se stárnoucí muž postupně začíná přátelit s robotem, který se o něj má starat a kterého zprvu nemůže vystát. Pak mi ještě vadí režisérova neujasnějost a poslední scéna, protože celý ten film by perfektně fungoval jako oddychovka a právě ta poslední scéna to celkem slušně zabila. Za zhlédnutí to ale stojí. 3* ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době zase film, ve kterém slýchávám vcelku často české slovo robot. A je to docela i s fajn neotřelým příběhem. Frank vlastně není úplně postava, kterou byste si oblíbili, ale zároveň to není role, která je nutně zlá. Ke konci jsem se do jeho nitra dostal daleko blíž a dokonce jsem projevil nějaké ty emoce. Možná i víc, než samotný robot, který se na hodinu a půl stal Frankovým parťákem. Malý, ale příjemný film. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Robot a Frank mohla byť skvelá epizóda seriálu typu Black Mirror. Keby sa napríklad vystrihli vatové scény s dcérou, pretože jeden potomok by tu bohato stačil. Takto ide o veľmi príjemné rodinné scifíčko ako z pera Isaaca Asimova, na ktorého tu máme mimochodom odkaz v krstnom mene Langellovho vnúčaťa. Inak ten predvádza skutočne skvelý výkon a po chvíli zabudnete, že sledujete herca a máte dojem, že ide o dôchodcu s poruchou osobnosti vybratého z domovu dôchodcov na základe konkurzu. Pokiaľ budete dávať pozor, všimnete si Katherine Waterston v cameu ako usmievavú predavačku v obchode. Mimochodom ak by tu nebol robot, ale nejaký nový chlapíkov kamarát, na veci, a scenári, by sa zase tak veľa nezmenilo. 70% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Neobyčejně pomalu plynoucí nuda o jednom zapomnětlivém dědulovi a jeho budování si vztahu k umělé inteligenci. Když to člověk vezme kolem a kolem, tak se vlastně vůbec nic za těch 85 minut nestihne udát. Pokud zde měl být nějaký humor, tak mi v plném rozsahu unikl. Smát se opravdu nebylo čemu. Tohle je vyloženě snímek o stáří a o finálovém bilancování, než se člověk odebere na věčnost a na tom není opravdu vtipného vůbec nic. Rozpočet zřejmě taky nebyl z nejvyšších. Veškeří roboti působí vyloženě směšně. Co si budeme nalhávat. Je to celé hrubě nemastné a neslané. Drtivou většinu stopáže jsem se utápěl v nudě. Hodně slabá hvězdička. Viděno v rámci Filmové výzvy. Film jsem dostal od uživatelky tatanapope. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Víte, jaký je rozdíl mezi stařeckou a robotickou demencí? Ta druhá se spouští tlačítkem a může být i užitečná.. Lehce nostalgické, místy úsměvné indie o úskalích stárnutí jako jsou osamělost, nedostatek vitality či pocity nepotřebnosti a promarnění. Twist s exmanželkou působí poněkud rozpačitě, ale budiž vše odpuštěno, když interakce Franka Langelly (mrzutý a zapomínající zloděj Oceanova typu) a jednoho Krytona japonského designu (zákony robotiky bezvýhradně ctící, sebedestrukci občas simulující domácí pečovatel) působí tak milým a zároveň smutným dojmem. Jak už to tak bývá, síla se často skrývá v jednoduchosti.. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (7)

  • Tělo robota bylo navrženo tak, aby jej bylo možné ovládat člověkem skrytým uvnitř. Všechny pohybové scény tak odehrála tanečnice a herečka Rachael Ma. (Adrai)
  • Postava Franka (Frank Langell) se jmenuje stejně jako herec, který ji ztvárnil. (BabetakCZE)
  • Film s rozpočtem 2,5 milionu amerických dolarů byl natočen během 20 dní. Samotné natáčení probíhalo v severní části státu New York. (Adrai)

Reklama

Reklama