Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina turistov z celého sveta sa chystá preskúmať podzemie Berlína. Pravdepodobne ho postavili nacisti a tiahne sa pod celým mestom. Keď sa ich miestny sprievodca (M. Riemelt) zraní, prepadnú mladí ľudia panike. (pancakes)

Recenze (102)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Najradsej mam filmy ktore sa venuju parizskym katakombam alebo rimskym katakombam. Tuna sa skupina ludi chysta preskumat podzemie Berlina. Na cele maju maxa Riemelta /Die Welle 2008/, ktory sa im ale stratil, a tak sa skupinka musi starat sama o seba. Podzemne katakomby vyzuzerali vyborne - samy o sebe, hlavne ked sa dlho s nimi nic nerobi, tak podzemne priestory vyzeraju odpudivo. Tito Nemci evidentne sa aspon trochu filmarsky postarali o priestory - a na vysledku filmu to hned vidno . 67 % ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Standardní podzemní slasher/exploitation. Originální vůbec, natočený pěkně, bez nějakých výrazně rušivých elementů typu šíleně nelogického jednání postav atd. Zubatý záporák působí možná až moc řvavě psychopaticky, chvilkama mi připadal spíš jako nějaká parodická karikatura hororového záporáka. Urban exploring považuju za velmi zajímavou a lákavou aktivitu (hlavně proto jsem se na film velmi těšil), takže je mi trochu líto, že se tvůrci prostory opuštěné městské architektury nepokusili využít jako prostředku k budování hutné atmosféry, ale spíš vsadili na poměrně pěkný, líbivý vizuál a stvořili tak spotřební horor, který sice fanoušky neurazí, ale nadchne spíše neznalé teenagery. V daných mezích to funguje dobře, ale nejedná se nakonec o nic, na co bych měl potřebu pět ódy. A marginální stížnost na závěr: Většina filmu se odehrává v nepřístupných podzemních prostorách, ale i v momentech, kdy nikdo nesvítí baterkou, je všude světlo, jako kdyby se děj odehrával v sešeřelé místnosti, kam z povrchu proudí proudy světla. Je to sice prkotina, ale všímal jsem si toho a mírně mi to vadilo. ()

Reklama

rollman1 

všechny recenze uživatele

Katakomby, podzemí či metro jsou pro mě v hororu ty nejlepší místa, protože je zde malá šance na útěk, atmosféra je velice temná a prostě je to cool prostředí pro horor. Urban splňuje všechny tyto případy a ještě navrch dodává skvělého, oplzlého a hnusné záporáka, kterého by jste nas*at určitě nechtěli. To bylo hodně velké hovado a ta jeho držka, to teda. Výborný kousek z Německa, kde nechybí zajímavé prostředí berlinského podzemí, boj o holý život, nějaké to gore( pro mě je scéna s kůži jedna z nej, co jsem viděl) a v neposlední řádě sympatické osazenstvo. Nezbývá mi nic jiného než doporučit. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu poměrně zdařilej,ale po tý nehodě už to všechno šlo do prdele.Když se pak po konci filmu zamyslíte nad tim celym,vlastně bylo spousty nadějnejch možností,jak se film mohl ubírat(tajemno,mystično,okultní vědy,mutanti),ale rejža z toho udělal velký hovno.Sice zle charismatickej dědek,kterej měl přímo ďábelskou radost z utrpení ostatních,ale jinak obsazení slabý.Uječená,a trapně nehrající Kelley,myšlení všech postav jak po mozkový příhodě,prostě nepovedenej pokus o film.Trapas.30%. ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Většinu času jsem napětím ani nedutal a film si (až na jednu zbytečně krvavou scénu, jíž jsem přeskočil) užil, co však nelze přehlédnout, jsou (ne)logické džuzny, zejména ta, kdy se z (SPOILER) vraždícího dědka (který do té doby vykazuje toliko psychopatické, nikoli nadpřirozené sklony) stane Terminátor, prototyp nejmíň T-2000, přičemž ho minimálně nepoškodí ani postřelení a pořádná nakládačka železnou tyčí do hlavy (dokonce dojde i na výměnu charakterů: viz neskutečně absurdní scéna s revizorem). Slabších 70% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Na jedné ze zdí v podzemí je možné si všimnout německého nápisu "Wie schnell ist doch das Leben aus", což v překladu znamená "Jak rychle život uteče". (DruidKarel)
  • Kris (Max Riemelt) označí mená ďalšej dvojice hlavných predstaviteľov vo filme (Nathalie Kelley a Nicka Eversmana) podľa dvojice postáv v snímke Takí normálni zabijaci (1994). (MikaelSVK)
  • Filmovanie prebiehalo v nemeckej metropole Berlín. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama