Reklama

Reklama

Territoires

  • Kanada Territories (více)

Skupina přátel se v dobré náladě vrací ze svatby svých známých, když je na pomezí hranic amerických států zastavena dvojicí mužů. V té době ještě netuší, že ti, kteří se vydávají za celní policii, jsou ve skutečnosti psychicky narušení dozorci z nechvalně proslulého tábora v Guantanamu, a jejich jediným cílem je udělat svým obětem ze života peklo. (SICK_BREED)

(více)

Recenze (75)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Snímek, jakým jsou Territories mě přivádí občas k myšlence, od kdy že to vlastně Kanada umí točit slušné filmy. Ačkoliv filmů s námětem typu "putující mládež vs. banda zvrácených, zhovadilých vidláckých buranů ze zapadákova" se poslední dobou vyrojilo jako hub po dešti, tento film má hned několik faktorů, díky nimž pro mě nespadá "jen" do žánrového průměru. Nějaká ta drobná nelogika by se našla, ale proč se jí zabývat? Takže, především výborné herecké výkony. Zejména obou ústředních chlapíků, kteří spolu žijí v jakési špinavé chajdě na samotce, kdesi uprostřed lesů. Čas od času si vyrobí dobře stavěné železné klece, zastaví za tmy projíždějící partu mladistvých a zajistí jim (ne)pohodlné náhradní ubytování. Pro zpestření jejich pobytu mají připravený pestrý program, který se však jejich vězňům ani trochu líbit nebude. Je totiž dost nepříjemný, zasahuje do jejich soukromí a docela bolí. A to hodně. Závěr filmu možná přišel až moc "naráz", rozhodně je však i tak perfektní tečkou za celým filmem. Závěrečná skladba Vám může připomínat, že to na nás zase válí Phillip Glass, nenechte se však mýlit. Jedná se o perfektní skladbu See You All - Koudlam. Tak mám dojem, že ve Státech můžou podobní lidé klidně nerušeně fungovat. A klidně i na více místech. Na spoustě míst... Takže lidi, co se chystáte "překročit hranice", vyhoďte raději zásoby "trávy" z okna, chlast vylijte do špinavých motelových záchodů a rovnou tam raději i přihoďte veškeré zásoby případných drog. Tedy, pokud nechcete, abyste zbytek své existence strávili s ksichtem zabořeným do bahna ve stěsněných prostorách nevypolstrované venkovní cely. Nebo zvukotěsné cely. Ta by Vám možná byla příjemnější:) ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Po počátečním slibným nájezdu je z toho nakonec obrovský zklamání. Prvních 30 minut je OK. Ale nástup starýho pajdajícího šerifa dává pomalu tušit, že tohle nemůže dobře dopadnout. Po pár minutách se na scéně objeví další, v tomhle případě soukromej detektiv a příběh je úplně v jiných kolejích. Já to prostě nechápu. Scénarista je absolutně impotentní. Navíc hlavní dvojice trýznitelů je totálně bez charizmatu. Tyran a ňouma. K tomu všemu naprosto dementní, otevřenej konec. Film táhne pouze kamera Karima Hussaina a kupodivu věrohodný herectví mučených. Ve srovnání se stejně starým a tématicky podobným filmem Undocumented působí Territories jako slabej odvar a prohrává na plné čáře. ()

Reklama

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Pasáže s psychologickým terorizovaním, šikanou a nezmyselnými výsluchmi nevinných, v totálnej beznádeji sa utápajúcich mladých ľudí majú svoje mrazivé čaro, rovnako tak záver podaní svojrázneho súkromného očka ušiel, dokopy sa tu však neobjavilo nič, čo by mi ako divákovi nejak obzvlášť zdvihlo hladinu adrenalínu. Territories je síce zaujímavý exploitation, no čakal som, že tvorcovia z toho námetu vyťažia o čosi viac a nechajú dej vyhrotiť do ešte väčších extrémov. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Ze začátku film vypadá hodně dobře, leč postupem času ztrácí na své intenzitě a ke svému konci se svým dechem sotva stačí. Svojí stopáží sem se u tohoto tématu Thrilleru s prvky psychologie vyloženě nudil! Jsme svědky mučení a týrání čtveřice lidí, které zajala dvojice "úchylů" ujíždějících na "čistotě" amerického kontinentu, bez jakékoliv náplavy cizinců, její národnosti a vyznání víry. 20% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Dva magoři se vydávají za celníky, lapnou pětici mladých lidí a tu se chystají odkráglovat. Nejlepší je úvod, kdy nepoučený divák ještě neví, že celnice je na druhé straně. Pokračování je tuctové exploitation ovšem bez krve a šokujícího fyzického mučení. Násilí je natolik umírněné, že i při zabodávání jehly do žíly kamera uhne. Dobře, chybí potoky krve i střeva ven, pak očekávám dusnou atmosféru a nesnesitelné napětí. Tentokrát jsem ale dostal jen neoriginální psychologické ponižování proložené řadou nudných pasáží. Sakra, ani otisk žhavého železa neukázali naplno! K tomu místy opravdu prasácká kamera, stroboskopy na zabití a trapný feťák, co by mohl být soukromým detektivem, ale také nemusel. Francouzi se tentokrát opravdu nevyznamenali... ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

  • Číslo hotelového pokoje detektiva je "18". Stejným číslem jsou označeni i "vězni". Všichni mají na krku vypálené "Delta 18". (kery-)

Reklama

Reklama