Reklama

Reklama

Rallye smrti: Peklo na zemi

  • USA Death Race: Inferno (více)
Trailer

Odsouzený vrah Carl Lucas alias Frankenstein je nejlepším řidičem v brutálním automobilovém závodě za zdmi věznice, známém také jako Rallye smrti, který vysílá Weylandova společnost přes internet. Cenou pro vítěze a jeho tým v boxech je propuštění z vězení – od tohoto cíle ho dělí jen jedno vítězství. Jenže R. H. Weyland je donucen prodat práva na „Rallye smrti“ miliardáři Nilesenovi Yorkovi. York, provozovatel soukromých věznic, chce uspořádat „Rallye smrti“ jako transkontinentální závod v jihoafrické poušti. Weyland zařídil, aby Lucas podstoupil operaci obličeje, a po zničující nehodě mu tak byl obnoven popálený obličej. Od operace však musí nosit masku, aby neohrozil příjem z vysílání. Je pokračovatelem závodníka, kterému se říká „Frankenstein“. Jeho tým, který tvoří technici Goldberg a Lists a navigátorka Katrina, netuší, že pod maskou je Lucas. Tomu stačí jediné vítězství, aby pro sebe a svůj tým získal svobodu. Jenže York vytvoří nová pravidla a o propuštění vítěze nechce nic slyšet... (TV Nova)

(více)

Videa (12)

Trailer

Recenze (150)

Imrwere 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem po dlouhé době uviděl dát Dannyho Treja ránu. Film se mi celkově líbil dost a nebýt závěrečného vysvětlení všech možných zápletek, určitě bych jej po jednom zkouknutí rozhodně nepochopil tak, jak bych měl. Ovšem nedělá mi problém se na film podívat znovu. Luke Goss opět zahrál skvěle, kdy jsem mu jeho roli naprosto ve všech směrech věřil. 80%. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Tak třetí tíl (chronologicky podle příběhu však druhý film) podle mě dopadl parádně. Sice mě to prostředí konání zas tak nevzalo, za to je zde vše co jsem očekával. Opět jsou zde pěkné bouračky a spousty krvavých smrtí. Soundtrack to vše žene kupředu jako pouštní bouře. Filmek je i místy komediálně laděný a nejednou jsem se u vtipných scén zasmál. Na začátku mě dostala ta bitka vězeňských buchet o místo do závodů. Škoda tý klepavý kamery, mohlo to být ještě lepší. Herecký obsazení je zde z minulého dílu, což je dobře. Celá závodní stáj spolu perfektně sedí, a člověk jim fandí. Hlavní záporák taky dobrej. Konec filmu celkem dobře navazuje na původní Death Race. (nějaký ty nesrovnatelnosti zde přece jen jsou. Pro mě pěkný akční béčko, který jsem si užil. Za mě 85% :) ()

Reklama

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

Brutalita, hodně krve, kundy a závody "vytuněnejch" aut... Tady pocaď to chápu... Ale že to má "hodinuatřičvrtě", je tam dementní příběh a režisér si myslí, že záběry proti světlu, pokud možno zpomalené, jsou strašně "kůl", to už jsem nedal... Nehledě na to, že ani samotné závody nejsou napínavé, ani zajímavé, naprosto sterilně natočené a vypadají jako jízda veteránů centrem města... No a závěrečná vysvětlovačka je snad jen pro hluché a slepé a impotentní debily... ()

darkreider 

všechny recenze uživatele

Asi nikto nečaká inteligentnú story v pozadí a tak sa dá demencia s miernym nadhľadom prežiť. Aj keď sú scény a dialógy, ktoré si punc retardácie vyslovene pýtajú. Ide hlavne o závody a tu je problém. Prvý dakar ešte baví a dokonca je aj dobre usporiadaný a natočený, žiaľ na ďalšie už nezostala sila ani nápad, tak je to len zle postrihaná kópia bez snahy. Druhú polovicu som odzýval a ani tá prvá nie je žiadne terno. Nezachránia to ani, síce luxusné, kozy navigátorky, ktorej funkciou v aute bolo len ich ukazovať svetu. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Připravit - pozor - vyrážííííme...Na startu jsou závodníci - trestanci se jmény K14, Razor, Psycho, Baby, Olga a další, ale hlavně s nimi jede Frankenstein. Zůstává po nich jen pach benzínu, zvířený prach, rozmlácená auta a vůle po vítězství. Drsná reality show má stále velkou sledovanost a šílený vizionářský milionář a provozovatel udělá všechno proto, aby jím nenáviděný Frankestein nevyhrál popáté. Byl by pak volný. Je škoda, že tvůrci se hned zkraje jali rozbít dobře vystavěný mýtus, či chcete-li legendu kolem postavy Frankesteina tím, že mu "opravili" zdecimovaný, se kterým skončil na konci předchozího dílu. Ačkoliv je Luke Goss poměrně charismatický herec, jeho postavě tohle vylepšení ubralo na zajímavosti, a do popředí se tak dostalo dmoucí poprsí jeho atraktivní spolujezdkyně Tanit Phoenix, které výrazně přehrávalo všechny herce ve filmu. Nezůstalo však jen u něj. V závodních sekvencích film nabral velmi zběsilé tempo, a mimo závodní terén, v tomto případě poušť, zbyl prostor pro drsné bitky obou pohlaví, přestřelky, pokusy o suché hlášky vrcholící balením do originálně dekadentního stylu. Režisér Roel Reiné žádnou z postav neobdařil výraznou zajímavostí, snad až na Dougray Scotta, ale absolutní zběsilá akčnost zahnala do kouta všechno, co by film mohlo případně pokazit. Na svět přišlo béčko se všemi svými neduhy, ale také s množstvím kladů, které převažovaly. Když už celý film zapomenete po pár hodinách či dnech, tak vystajlovaná Tanit Phoenix, řada zběsilých automobilových soubojů, vybuchujících futuristických aut a zajímavý konec, si říkají o nesmrtelnost v téhle smrtelné rallye, která možná definitivně nekončí poslední etapou. Mé hodnocení: 80% ()

Galerie (55)

Zajímavosti (4)

  • Ve scéně, kdy bachaři vystřelí naváděnou raketu IRIS-T podruhé i potřetí, pokaždé je na odpalovacím stojanu všech 8 raket. (Ficik)
  • Film sa natáčal v Južnej Afrike. (Laslo)
  • Když jede ve třetí etapě Frankenstein (Luke Goss) bok po boku 14K (Robin Shou) přímo do cíle, střílejí svými kulomety vojáky okolo tratě. To je ale nemožné, jelikož mají zbraně nainstalované napevno a namířeny přímo před sebe. (Ficik)

Reklama

Reklama