Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Všetko sa začína v okamihu, kedy mladá žena menom Enola Penny (Virginia Newcomb) vkročí do interiérov hrôzostrašne vyzerajúceho opusteného divadla, ktorého budova ju dlhší čas fascinovala. Na pódium vzápätí vystúpi na pohľad nevinná bábka Peg Poett (Udo Kier). S ním prichádza aj zbierka šiestich príbehov s tematikou smrti, násilia, mágie, snov a závislostí, doplnená nie práve najmenším množstvom krvi. V prvom sa pár cestujúci po odľahlých končinách Pyrenejí stretáva s krásnou čarodejnicou. V druhom čelí paranoidný milenec hnevu svojej partnerky, ktorý prekonáva všetky medze. Sny neverného manžela sa pohybujú na hrane medzi nadprirodzenom a realitou v treťom príbehu. V ďalšom sú hrôzy skutočného sveta vnímané mysľou dieťaťa. Predposledný príbeh je o žene závislej na spomienkach iných ľudí. Nakoniec prichádza na scénu pár, ktorého prekliatím je posadnutosť sladkosťami. Jednotlivé príbehy oživujú podivné divadlo a spôsobia, že sa Enole začne diať čosi nevysvetliteľné a desivé... (ash99)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (20)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Dostal jsem chuť na nějakou hororovou antalogii. Do oka mi padlo právě The Theatre Bizarre. Udo Kier jako uvaděč představuje šest povídek točících se více méně kolem smrti. Jak mám u antalogií ve zvyku. Hodnotím každou povídku zvlášť. 1. THE MOTHER OF TOADS - Povídka s odkazy na H.P. Lovecrafta nebyla ze začátku vůbec zlá. Zklamáním byl až konec. Slabší 3 hvězdy. 2. I LOVE YOU - Láska je kurva. No co vám budu povídat. Romantika jako kráva, která si u mě vysloužila 4 hvězdy. 3. WET DREAMS - Režie Tom Savini. Sám si tu zahrál i " skromnou " roličku. Je to můj oblíbenec proto je pro mě tahle povídka trochu zklamáním. Čekal jsem od něho lepší gore. Je vidět, že už nemá formu jako dřív. I tak slabší 3 hvězdy. 4. THE ACCIDENT - V téhle nejkratší povídce se snaží matka zodpovědět otázky ohledně smrti na které se jí dcera ptá. Pravdou je že tohle s hororem má pramálo společnýho. Ale že by mi vadila se říct nedá. Slabší 3 hvězdy. 5. VISION STAINS - Kraťas plnej očního kontaktu ( jehlou ). Scénář, režie, kamera Karim Hussain. To hovoří za vše. Slabších 5 hvězd. Nejlepší povídka celé antalogie. 6. SWEET - Už jsem si říkal, že by to mohla být jedna z mála antalogií která by neměla vyloženě slabou ani jednu povídku. Poslední povídka ale moji předchozí domněnku vyvrátila. SWEET je za mě nejslabší povídkou, kterou zachránil před odpadem až konec. 1 hvězda. Když to shrnu jako celek tak jsem spokojenej. 3 hvězdy. ()

Mythago 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že od The Theatre Bizarre jsem čekal přeci jen o něco víc Bizarre a daleko míň nic neříkajícího a nudícího The. Teď už si ani nedokážu vybavit o čem vlastně 2 třetiny filmu byly, což asi přeci jenom není úplně dobré. Ovšem když už jsem si říkal, že mě z nudy nejspíš nic nevytrhne, tak přišly dvě závěrečné, chutné lahůdky, které naplno udržely mojí pozornost až do dobrého závěru v divadle, kterému ale mohl být dán větší prostor. Tedy ony ty 2 třetiny nebyly zas tak nudné, vlastně každá z povídek má aspoň jeden zajímavý aspekt, ale čekal jsem něco úplně jiného (lepšího), takže nejsem moc spokojený. ()

Reklama

wampire23 

všechny recenze uživatele

Dávam vyššie hodnotenie, ktoré je možno trošku neobjektívne, ale milujem hororové poviedkové filmy a keďže je ich ako šafránu, tak si musíme vážiť všetko, čo príde. Určite existujú lepšie poviedkové filmy, ale rovnako aj horšie. Tieto by som zaradil k priemeru so slabšími aj silnejšími chvíľkami. Fanúšik hororu si v nich určite nájde to svoje. Podľa traileru sa čakala megadávka bizarností, avšak je ich tam pomenej, o to je väčšia ich údernosť. A gore je tiež na vysokej úrovni. Savini sa proste nezaprie. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nemám příliš v lásce povídkové filmy. Zvlášť takový pelmely, v nichž je každej pes jiná ves, každá povídka úplně jiná ... to se pak člověku nějaká docela líbí, jiná ho sere, celkovej dojem je rozpačitej a blbě se to hodnotí :-D. The Theatre Bizzare je přesně takovej případ, na hodnotící stupnici se mi jednotlivé povídky pohybují v rozmezí 3/10 až 7/10 (mimochodem většina těch povídek je mnohem méně bizarní, než byste podle názvu filmu čekali), výsledná známka 5/10 tak vůbec o ničem nevypovídá. Celkově je to poměrně sympatickej hororovej pokus, ale zcela mě nepřesvědčil. Zkoušejte na vlastní nebezpečí. /// The Mother Of Toads: 6/10 - Hezky vizuálně zpracované, atmosférické, s "příšerou". /// I Love You: 7/10 - Pro mne nejlepší část, přestože je to jenom konverzačka v jednom bytě. /// Wet Dreams: 5/10 - Saviniho hororové Inception má svý momenty, ale celkově mi to přišlo takové příliš laciné. /// The Accident: 6/10 - Posmutnělá konverzačka o smrti, s hororem to nemá společnýho nic, ale pěkné. /// Vision Stains: 3/10 - Depresivní, ošklivý, pro mne absolutně nepřitažlivý. /// Sweets: 4/10 - Asi nejbizarnější a nejúchylnější povídka, ale mne to nějak neokouzlilo, spíš naopak. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

První povídka o čarodějnici zaujme atmosférou, ale ničím jiným. Je to prostá pohádka o ježibabě z lesa. 40% Druhý příběh je víc než zdařilá konverzačka o paranoidním žárlivém manželovi, který se nechce vzdát své milované a ta mu na to konto připraví psychické peklo. 90% Ve třetí story se sukničkář pohybuje na hraně reality a snu. V hlavní roli manželka, penis a týrání. Nic moc. 30% Čtvrtá povídka zaujme svou poetičností. Matka s dcerou se setkávají se během jízdy autem setkávají s několika podobami smrti. 70% Pětka má asi nejlepší nápad. Vypráví o feťačce vzpomínek, která si vybírá opuštěné narkomany a bezdomovce, jimž pomocí injekční stříkačky krade vzpomínky. Depresivní a špinavé. 80% Poslední část o lidech závislých na sladkostech mě absolutně nesedla. Vůbec nevím, co si mám myslet. Snad jen závěr, kladoucí důraz na gore, vzbudil částečně mojí pozornost. 10% Celkově 50%. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama