Reklama

Reklama

Putování s dinosaury

  • Velká Británie Walking with Dinosaurs 3D (více)
Trailer 3

Zapomeňte na Jurský park! Teprve teď máte opravdu možnost stát se součástí světa, v němž vládnou dinosauři. To, co jste si mohli zatím jen představovat, se stává skutečností a vaše cesta do druhohor může začít. Zažijete putování s dinosaury v dobách, kdy vládli Zemi. Jejich cesta začíná před 70 miliony let na Aljašce, kdy je každý rok dlouhá a temná zima nutí v tisícihlavých stádech k stěhování z jejich domovů za potravou na jih. Dinosauři už dlouho představují jedinečný fenomén, který jako magnet přitahuje děti i dospělé. A není to jen jejich gigantickými rozměry a růzností druhů. Stále si klademe otázky: „Kam zmizeli? Jak žili? Jaké byly jejich vzájemné vztahy? Žijí mezi námi jejich potomci?" A na základě nejnovějších poznatků je právě vybudován příběh filmu Putování s dinosaury – film ve 3D, který je vrcholným a strhujícím zážitkem stvořeným právě pro filmové plátno. Nedávné paleontologické objevy ve spojení s průlomovými filmovými technologiemi nyní představí nové a jedinečné dinosaury, kteří jsou skutečnější než kdy předtím. V průběhu této velké podívané prožijeme životní příběh býložravého Pachyrhinosaura, který se narodil jako nejmenší mládě, a od počátku se tak musí vyrovnávat se svými soutěživými sourozenci, s drsným a nevyzpytatelným světem, se zuřivými a hladovými predátory jako je zákeřný Troodon nebo monstrózní Gorgosaurus. Náš hrdina sice nikdy nebyl tím největším a nejdrsnějším dinosaurem své doby, ale dokázal, že pro evoluci může být důležitější i něco jiného, než jen být největším a nejsilnějším. A tak díky své statečnosti a schopnosti spolupracovat s dalšími členy migrujícího stáda nejen dokáže přežít, ale stane se pro své druhy nepostradatelným vůdcem a ochráncem stáda. Přijďte zažít dobrodružství tak skutečné, že se ocitnete přímo mezi dinosaury, prožijte dobu těchto obrů v největším příběhu za posledních 100 miliónů let, který byl inspirován veleúspěšným seriálem televize BBC. (Cinemart)

(více)

Videa (22)

Trailer 3

Recenze (102)

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Asi budu přehnaně zlý a neobjektivní (protože jsem si vědom, že nejsem cílová skupina a přesto oko nepřimhouřím). Byla to pitomost. Po grafické stránce úchvatné. Jasná věc. Přes čáru ale bylo brutálně infantilní komentáře a celkové vystupování dinosaurů. Ano vím, pro děťátka to muselo být super... i když. Pro děťátka jakého věku? Můj syn (5let) jako pokusný králík u toho usnul (a co byl vzhůru musel jsem ho stále uklidňovat, že tomu malému dinosauříkovi se opravdu nic nestane). Takže asi starší? Ale ne moc! Použitý humor je opravdu vrcholem trapnosti (vysmívání se ručičkám byl snad vrchol... nebo to jak ho podělal jiný dinosaurus...? nebo... bylo toho prostě víc). A tak se obávám, že pro starší to bude příliš dětinské. Když se na to nalepí nechutný amerikanismus (totální looser všem ukáže a stane se hrdinou) tak už toto je opravdu moc. 2x to vidět rozhodně nechci. ()

Sharlis 

všechny recenze uživatele

Čo už vrátilo ma to do detských časov a Putovaním s dinosaury z 99teho :-) Bohužiaľ v porovnaní len slabý odvar, prevažne určený deťom. Ak by som mal 13, tak tomu dávam 5* okamžite. Ide o akýsi mix Dinosaurus a Putovani s dinosaury, ale druhé spomínané ostáva No.1 a to bez rečí. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Animace a grafika jsou rozhodně silné stránky, což je ale tak nějak všechno. Dokumenty od BBC - BBC se podílela i na tomhle filmu - mi přišly vizuálně mnohem zajímavější a hlavně dospělejší. Jejich informativní funkce byla velmi na úrovni. V tomhle případě je to fajn, ale příběh je strašné klišé a ani sami dinosauři to nezachrání. ()

Ripley 

všechny recenze uživatele

Jak píší ostatní,technicky bezchybné,ale zvolený způsob vyprávění ocení snad jen děti.Musím podotknou,že mám mnoho dětských filmů rád,a také zbožňuji dokumenty o dinosaurech.Film je neoriginální.Připomíná starší film Dinosaurus od studia Walt Disney,který mě však bavil mnohem více.Vzhledem k tomu,že jde o produkt BBC a tvůrců vynikajícího seriálu Putování s dinosaury,nelze nic jiného zkonstatovat než to že jde o průšvih. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Takže z pohľadu dospelého diváka. Ide v podstate o úlet, o akýsi náučný program pre tých mladších a najmenších, na svoj pôvod vizuálne dosť chudobný ( aj keď CGI triky sú na vysokej úrovni ) a príbehovo podobný stovkám iných filmov obdobného razenia. A ak chcete vedieť, aké je to z pohľadu detského diváka, zoberte na to svoje ratolesti a možno sa dočkáte kladnejšej recenzie. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (14)

  • Příběh je vyprávěn prostřednictvím vypravěče Alexe, jednoho z ptáků rodu Alexornis, kteří mají symbiotický vztah s Pachyrhinosaury. Vyprávění je chvílemi doplněno hlasovými přenosy hlavních postav, "jakoby slyšíme jejich myšlenky," říká Barry Cook. (Pod)
  • Jako vědecký poradce byl přizván Scott Sampson, paleontolog a evoluční biolog se specializací na svrchnokřídové dinosaury, který již spolupracoval např. na seriálu Planeta dinosaurů (od r. 2003). (Honzik004)
  • Na začátku závěrečných titulků je několik kreseb dinosaurů od známého malíře pravěkých tvorů Luise V. Reye, převedených do 3D formátu. V titulcích však jeho jméno uvedeno není. (Pod)

Reklama

Reklama