Reklama

Reklama

The Brain

  • Západní Německo Ein Toter sucht seinen Mörder (více)

Obsahy(1)

Po pádu soukromého letadla se vědcům zabývajícím se přenosy mozkových vzruchů podaří udržet při životě mozek milionáře Maxe Holta. Jeden z vědců navíc s mozkem naváže telepatické spojení, díky němuž zjišťuje, že pád letadla nebyl náhodou, ale dobře připravenou sabotáží. Informován a ovlivněn cizím mozkem se lékař pouští do nebezpečného pátrání v okruhu podezřelých čítajícím Holtovy nepřátele, ale i členy vlastní rodiny. (dopitak)

(více)

Recenze (2)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Zapomenutý film, navíc remake, bez jediného známějšího jména, s poměrně plytkou dějovou výstavbou a pro krimi či horor se zcela nefungující atmosférou. B&W a prý kamera ve stylu film noir. ()

Docflash

všechny recenze uživatele

''Bez jediného známějšího jména''-neřekl bych-Freddie Francis známý HAMMER režisér-Anne Heywood britská herečka známá třeba z giallka Killer is on the Phone nebo českého noiru 31 stupnů ve stínu a Peter van Eyck hrál v plno dobrých válečných filmech...Jde o již druhý remake podle novely Curta Siodmaka(bratr režiséra Roberta) Donovanův mozek-poprvé zpracované v 1944 LADY AND MONSTER dle scénáře čecha Fredericka Kohnera(bratr producenta Paula) hrála zde češka Věra Ralston Hrubá s Erich von Stroheimem ,vyrobilo Republic Pictures Herberta J.Yatese manžela Věry Hrubé.Poté následoval remake DONOVAN'S BRAIN(1953) s Lew Ayresem a budoucí ''první dámou'' USA Nancy Davis-Reaganovou. ()

Reklama

Reklama