Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V prosinci 1994 čtyři teroristé Ozbrojené islámské skupiny (GIA) unesli letadlo společnosti Air France na letišti v Alžíru s 227 osobami na palubě. Teroristé požadovali osvobození svých spolubojovníků a okamžitý vzlet letadla. Teprve po dlouhých diplomatických vyjednáváních mezi francouzskou a alžírskou vládou a popravě 3 cestujících opustilo letadlo Alžír, muselo však přistát na letišti v Marseilles-Provence, protože nemělo dostatek paliva pro let do Paříže. Film sleduje tři postavy, Thierryho, člena GIGN, Carole Jeanton, ambiciózní technokratku z ministerstva zahraničí, a Yahia Abdallaha, odhodlaného džihádistu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (149)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Francouzi v Greengrassově stylu. Autenticky působící thriller o uneseném letadle a plánu na jeho záchranu. Vizuální stránka je slušná (nechybí ruční roztřesená kamera a záměrně tmavší barevné ladění) ale režijně film poněkud zaostává. Chybí zde jakékoliv vykreslení postav (aby bylo komu fandit) a příběhu chybí "akční" tempo, které umí právě Greengrass. Slabší pokus o "Let 93" francouzské produkce. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Film pro frantíky a členy speciálních jednotek (podle jejich reakcí). Já se jinak dost nudil a něteré věci absolutně nechápal. Sledovat příběh z pohledů tří postav mi tu přišlo strašlivě nešťastné. Ženská, o které nic nevím, co tam furt někomu něco cpe. Arabáč, co se tam furt jen modlí, až by se 270 cestujících muselo uchechat smíchy. No a potom člen speciálních jednotek, jehož většina scén má snad navodit nějaké umění v podobě gejzíru emocí. Pak už tam jsou jen plné střechy snajprů, kteří vlastně nic neudělaj, až na jednu moc zábavnou větičku a úprk ze střechy do letadla. ()

Reklama

Dadel 

všechny recenze uživatele

Film stejně mdlý a nevýrazný jako jeho název. Terorismus nikdy nebyl nudnější. Patřičného napětí nedosáhnete modrým filtrem a vyblitými barvami. Prokreslení charakterů nulové, unesení pasažéři jakoby ve filmu ani nebyli. Raději si přečtěte popis incidentu na wikipedii: http://en.wikipedia.org/wiki/Air_France_Flight_8969 Je to levnější, rychlejší, informativnější a napínavější než celý film. A United 93 je úplně jiný sport. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ze začátku poměrně rozkecaný, ale postupně přituhuje a záverečná akce je luxsní realistickej hard core. Jen mě občas přišlo chování teráčů vysloveně pitomý, ale oni nemaj mozek ani nic, to nejsou lidi, ale zmrdi, který by všude jinde mimo evropu byli odprsáknuti jak nepotřebný nic, jen v Evropě se může stát, že zmrd co naplánoval masakr v Paříži si žije spokojeně v kriminále, má právníka, odmítá vypovídat a žije a papá z daní, kteří platí mimo jiné i pozůstalí po obětech toho hnusu. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Alah Akbar vystrelí s papule teroristov častejšie ako náboje zo zbraní a to nieje moc dobre. Príbeh je jednoduchý, ale nudný. Atmosféru to sem tam má, čo je len plus, ale že by bol toto akčný film tak to ani náhodou. Celý film len čumíme na zakempených teroristov v lietadle ako vrieskajú do vysielačky a na koniec aj tak dostanú na hubu. Skratka žiadny moment prekvapenia. Úvod vás síce naladí, ale rovnako ako aj vy, tak asi aj tvorcovia čakali na koniec filmu, pretože sa v druhej tretine nič nestane. Pre mňa nuda, radšej si pustím Wesleyho a jeho prepadnutie vo vzduchu. 50% - 2* ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Unesený Airbus byl po útoku natolik poškozen, že byl vyřazen z provozu. (Caaslav)
  • Tento film je založen na skutečných událostech, ke kterým došlo na letu Air France 8969 24. prosince 1994 a sledovalo je v přímém přenosu 21 milionů diváků. [Zdroj: Film Europe] (Krouťák)

Související novinky

Nová přehlídka francouzského filmu v Praze

Nová přehlídka francouzského filmu v Praze

17.05.2014

Francouzská kinematografie oslovuje tradičně široké masy diváků, a tak se distribuční společnost Film Europe Media Company rozhodla zrealizovat festival Crème de la crème, kde slovenským divákům… (více)

Reklama

Reklama