Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Craig (Ice Cube) je obyčejný mladík, kterého propustili ve čtvrtek z práce, protože kradl krabice ze skladu. V pátek ráno se proboudí, ale to ještě neví, že ho bude čekat jeden z nejpodivnějších dnů jeho života. Se svým trhlým kamarádem a drogovým dealerem Smokeyem (Chris Tucker) se flákají na verandě Craigova domu místo toho, aby Craig hledal práci, jak mu otec nařídil. Oba posedávají a kouří marihuanu, když v tom přijede Smokeyův dodavatel zboží Velký Červ a chce po něm peníze za prodané zboží, ale Smokey mu řekne, že už to z Craigem všechno vykouřili. Velký Červ se naštve a vyhrožuje, že jestli ty peníze nebudou mít do deseti hodin, pak je oba zabije. A tak začíná honba za penězi pro záchranu života. Dokáží Craig a Smokey sehnat peníze a uniknout smrti před Velkým Červem? (Káronoš)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (51)

petrskoc 

všechny recenze uživatele

Po dvoudenní kocovině po Silvestru jsem v tupé agónii mezi stovkami filmů na disku náhodně vybral zrovna tento. Až poté jsem si uvědomil, že je pátek. Opravdu zvláštní náhoda. Přes intelektuální vyčerpanost jsem film s pauzami dokoukal a zase to tolik nebolelo. Nečekal jsem nic a nic jsem nedostal. Pár vtipných situací a jedna perla v podobě scény s parodováním jména Ice Cube pobavilo, ale celkově jde o film nicneříkající a závěrečných 20 minut, kdy se film strhne do rádoby dramatu, je úplně mimo. Moc nechápu to, proč z toho tvůrci neudělali naopak přepálenou komedii a snažili se do toho narvat i něco ze života. S podobnými herci, scénářem a vůbec námětem a postavami, které jsou těžko uvěřitelné, kdy je celá zápletka vedena kolem jakési nedůležité situace ohledně chybějících 200 dolarů za balíček trávy, jsou jakékoliv snahy o černou komedii z běžného života předem utopeny v kýči a nekoncepčnosti. ()

Marrty3 

všechny recenze uživatele

Pro mě obrovské zklamání. Vybral jsem si tohle, podle hlavních dvou hrdinů a námětu. Viděl jsem "Zkurvenej Pátek", který mě alespoň pobavil a bavil. Na rozdíl od tohoto. Černošská komedie pro sortu lidí jako jsem já, mě doslova nudila. Scény u kterých jsem se bavil, by se daly spočítat na prstech jedné ruky. Opravdu totální propadák. První plamínek velké role Chrise Tuckera a on zhasne ve všech ohledech. Jediné za co je ta hvězdička, je za ten hip hop, těch pár scén a za Tuckera s Ice Cubem. Sám se ale divím, že jsem to nevypnul a neohodnotil odpadem. ()

Reklama

Oralfabet 

všechny recenze uživatele

Celkem se mi líbil pohodový vibe tohohle filmu a ani mi zase až tak nevadilo, že to bylo o ničem. Hlavní protagonisté ale moc nezaujali, Chris Tucker umí být fakt otravný a Ice Cube prostě není moc dobrý herec, navíc jeho postava je fakt nezajímavá a v té roli prostě působí tak nějak nechtěně směšně - kdyby chtěl někdo, koho mám zafixovaného jako neschopného loosera hrát drsného gangsta rappera, nejspíš bych mu to nevěřil, no a bohužel pro Ice Cubea to funguje i opačně. Pár vtípků pobavilo, pár trochu znechutilo, celkově prostě nic extra. A vůbec mi nesedlo, jak se to na konci změní v Do the Right Thing nebo co... 5/10 ()

B4TM4N 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch horších ryze černošských komedií (ne, Eddie Murphy fakt není černej, i když tak vypadá). I když jsem velkým fanouškem tohohle pokleslého a všeobecně vysmívaného žánru, tak musím uznatm, že tady tohle "minimalistické" pojetí (i když těžko v tom hledat nějaký umělecký záměr, že, spíše nedostatek financí) sice nepropadává, ale vyčnívajících míst není mnoho. Hlavní dva homies jsou takové dva archetypy "borec plus zhulenec". Ice Cube , stejně jako většina ostatních herců rekrutovaných z rapbiz celebrit nehraje rozhodně špatně, a je jen otázkou, proč vlastně někdo považuje za herce Jima Carreyho, Nicholase Cage nebo Pavla Lišku a ne tady jednu z největších heavyweights in da game. ()

decouble 

všechny recenze uživatele

Je to inscenovaný hrozně křečovitě. Postavy jako Ice Cubův táta jsou dokonce na hraně rasový karikatury (to mlaskání a sezení na záchodě má bejt jako vtipný?). Dokonce mi ani není jasný, jestli to měla být komedie nebo drama, protože zatímco Ice Cube se většinu času tváří jakože o něco důležitýho jde, Chris Tucker a postavičky okolo působí spíš jako "comic relief". Možná je to film, kterej mimo cílovku (mladej černoch z USA) nemá šanci najít svoje diváky. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (38)

  • Drobné cameo tu mala aj Meagan Good, ktorá si zahrala malé dievča žiadajúce zmrzinu. Tiež sa jednalo o jej herecký debut. V záverečných titulkoch bola uvedená ako Kid #2. (Real Tom Hardy)
  • Film byl natočený za 20 dní. (Pumiiix)

Reklama

Reklama