Reklama

Reklama

Režiséři filmu Malá Miss Sunshine uvádí “nádhernou a okouzlující” (Marshall Fine, The Huffington Post) romantickou komedii s Paulem Danem a Zoe Kazan v hlavních rolích. Mladý, kdysi úspěšný spisovatel Calvin (Dano) nyní zápasí s tvůrčím blokem, ale i se svým milostným životem. Teprve když vytvoří půvabnou románovou postavu jménem Ruby (Kazan), získává novou inspiraci. Ruby probouzí k životu nejen jeho psaní – ale také sebe samotnou – a to doslova! Tváří v tvář opravdovému vztahu se svou původně virtuální přítelkyní stojí Calvin před zásadním rozhodnutím. Dopíše tuhle romanci sám, nebo to ponechá osudu? Ve vedlejších rolích filmu se představují Annette Bening, Antonio Banderas a Elliott Gould. Ruby Sparks je “příjemná romantická komedie, která vás dojme a má ambice stát se filmovou klasikou” (Katie Walsh, Indiewire). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (19)

Trailer

Recenze (347)

joehot 

všechny recenze uživatele

Zdaleka ne romantická komedie, ale zato slušná metafora jednoho z aspektů milostného vztahu, kdy na sebe dva vzájemně působí, vzájemně se "přepisují". (A pravda je, že jsou k tomuhle přepisování asi náchylnější ženy.) K nalezení jsou také další vztahové stereotypy - majetnický chlap, hysterická a nerozhodná ženská... Ale kromě jedné, dusivě dramatické scény, neobsahuje Ruby Sparks takřka nic, čím by se vyšvihla z vod lehkého nadprůměru. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

SPOILER! Především velmi dobře napsaná (potlesk Zoe!) netradiční love story. Moc se mi líbila základní myšlenka - můžeme si všichni vysnít ideální protějšek, který se bude pořád chovat tak, jak my si přejeme a jak nám vyhovuje, ale realita dokáže s tímto pomíjivým ideálním stavem nemilosrdně zamávat. Paul Dano je chameleon, který zvládne všechny typy postav, Zoe Kazan se ideálně hodí pro takový žánr a navíc ještě jednou potlesk za napsání takového scénáře. Za absolutní vrchol filmu považuji, když Ruby proti své vůli dělá všechno, co Calvin naťuká do psacího stroje. Krásně vymyšlená a zahraná scéna. ()

Reklama

Botič 

všechny recenze uživatele

She came to me wholly herself, I was just lucky enough to be there to catch her. Z Ruby Spark mohl být na jednu stranu celkem originální, lahůdkový, vztahový horor, což duo Dayton&Faris dokazují jednou skvěle nasvícenou a dobře mířenou scénou, ale za sebe jsem rád, že je z ní neotřepaná romantická komedie, které možná ke konci dochází dech, ale díky předchozí hodině jí leccos odpustíte. Pravdivé! Skutečné! Láska na první pohled! Little Miss Sunshine nebyla jen náhoda! ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Mno, nechtěla bych vidět to složení obyvatelstva, kdyby si muži mohli své partnerky vybájit k zhmotnění stejně, jako trouba Calvin - asi něco na způsob zhýralého Stepfordu? Originální nápad se ve vcelku úmorném provedení ne zrovna šťastně vyjádřil ke všemu, co dávno víme, a přesto se podle toho nechováme - totiž že každý vztah zevšední, když o něj přestaneme pečovat... nebo jinak, musí se na něm neustále provádět korektury, avšak natolik citlivě, aby nedošlo k manipulaci, nechat jej přirozeně plynout a přitom naslouchat, jinak se lehce může stát, že ten druhý prostě zmizí... Zajímavě vygradovaná poslední třetina už neměla sílu zachránit předchozí liknavost vztahového mudrování pod záminkou tvůrčí krize, tím míň Paul Dano jako intelektuální blbeček. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

50 % Mohl v tom být magický realismus, ale to by tvůrci nesměli mít ambice natočit v mnoha směrech typickou vztahovou komedii. Nápad s napsáním dívky svých snů sváděl k zajímavýmým dialogům a postřehům, ale dočkáme se jenom jedné poznámky o tom, že roztomile nevyrovnané mladé ženy ve skutečném světě neexistují. Větší část filmu tak Calvin svoji dívky zkouší upravovat a měnit - a chválím, že film si je dobře vědomý toho, jak je tenhle přístup problematický a že nefunguje. A konec je, pravda, jenom úlitba romantickým duším. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (11)

  • Kniha, kterou ve filmu pes roztrhá, je román „Kdo chytá v žitě“ od amerického autora J. D. Salingera. Jak autor, tak kniha jsou ve filmu několikrát zmíněni. (džanik)
  • Psík Scotty je plemeno psa Border teriéra. Toto plemeno sa vyznačuje svojimi priateľskými a spoločenskými vlastnosťami, no vo filme je spomenuté, že Scotty má strach z ľudí. (Spranger)

Reklama

Reklama