Reklama

Reklama

VOD (1)

Olympijský vítěz v zápase Mark Schultz (Channing Tatum) žije v chudobě a zapomnění ve Wisconsinu. Nečekaně se mu dostane pozvání od bohatého dědice Johna du Ponta (Steve Carell), aby se nastěhoval do jeho okázalého sídla, kde má sestavit a trénovat zápasnický tým pro olympiádu v Soulu v roce 1988. Schultz, který touží vykročit ze stínu svého slavného staršího bratra Davea (Mark Ruffalo), vyhlášeného zápasnického trenéra a taktéž držitele zlaté medaile. Du Pont, jenž se snaží získat respekt svých vrstevníků a zapůsobit na svou odmítavou matku (Vanessa Redgrave), se s ohledem na své rozsáhlé finanční prostředky a špičkové technické vybavení, které má na farmě Foxcatcher k dispozici, staví do pozice hlavního trenéra celého týmu. Jak Mark svého mecenáše stále silněji začíná vnímat coby otcovskou postavu, mění se i vztah mezi nimi. Du Pontova nevypočitatelná povaha a psychologické hrátky ale začínají velmi výrazně nahlodávat Markovo již tak nejisté sebevědomí a negativně ovlivňovat výkony, které je schopen na žíněnce podávat. Když začne du Pont upřednostňovat jeho bratra Davea – který má autoritu i sebevědomí, jež Mark i du Pont postrádají – je celé trio na cestě vstříc tragédii, kterou nikdo nedokázal předvídat. (Falcon)

(více)

Videa (9)

Trailer 7

Recenze (344)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: E. Max Frye, Dan Futterman | Hudba: Rob Simonsen, West Dylan Thordson | Distribúcia: Sony Pictures Classics | Štúdio: Annapurna Pictures, Likely Story | Rozpočet: 24 miliónov $ | Tržby: 14,7 milióna $ | Ocenenia: Oscar - 5 nominácií (HR Steve Carell, VR Mark Ruffalo, Réžia, Scenár, Masky), Golden Globes - 3 nominácie (Drama, HR Steve Carell, VR Mark Ruffalo). Spolu - 13 výhier a 45 nominácií || Smutný, ponurý film od začiatku do konca. V zásade nemám v obľube filmy, ktoré stavajú na polutovaniu postáv, a ani u Foxcatcheru to nebolo inak. Je to však tak natočené a zahrané, že sa na to raz pozrieť a zamyslieť dá. Je otázne, koľko podobných príbehov na svete prebieha: Koľko talentov je uškrtených kôli egu iných a koľko dobrákov je zlikvidovaných kôli moci takých, ktorý by ju mať nemali... 4 hlavne kôli finále. 76% | HD, THX, EN DTS | ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Furt se tam po sobě válej urostlí chlapi (s výjimkou Steva Carella, pak je to válení trochu divný a homo) a k tomu hraje podkresová hudba, jako když unavený pianista brnká v baru nad ránem jednou rukou utahanou melodii pro těch pár štamgastů, co ještě nešli domů. ____ Je to smutný příběh, ale atmosféra je spíš nudná než melancholická, s mnohými bezeslovnými záběry podmalovanými právě nepatřičnou muzikou. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $12,096,300Tržby Celosvetovo $15,918,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $894,320 //počet predaných kusov ?Tržby za predaj DVD v USA $1,319,627 //počet predaných kusov ?║ studený hollywoodsky kalkul, ktorý som len nezáživne odpozeral, Channing Tatum len veľký kamenný hnát a opäť potvrdil aké je to drevo bez emócii, aj keď sa možno do danej úlohy hodil ale aký význam mal tento film odnikiaľ nikam /40%/ ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Foxcatcher je presne ten typ filmu (spoločne napr. s Zero dark thirty), pri ktorom by vám nejaký letitý pedagóg na filmovej škole povedal: "No a teraz si predstavte, čo by s tým urobil Hollywood". Aha, lenže on to Hollywood aj urobil a nakoniec je asi správne, že ide skôr o výnimku potvrdzujúcu pravidlo (klasického Hollywoodu), pretože potom takéto odvážne experimenty na poli štúdiového filmu značne vyčnievajú a upútajú pozornosť. Miller sa rozhodol, že vo všetkých smeroch bude "anti" a výsledok je samozrejme antifilm. Emócie vyplávajú na povrch iba raz, v hotelovej scéne, inak je všetko správne pod povrchom. Foxcatcher sa nedá prvoplánovo precítiť, najskôr ho treba rozanalyzovať a až potom je šanca, že niečo pocítite. Ale na rozdiel od mainstreamu tie pocity budú skutočné. V súčasnosti letí nostalgia za osemdesiatkami, Miller to ale zobral z opačného konca, pričom je stále v zobrzení americkej spoločnosti výsostne nadčasový. V podstate by bol Foxcactcher v tejto podobe hardcore aj ako európsky festifalový art. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Dříve se mi to skoro nikdy nestalo, ale když jsem věděl, jak to všechno dopadne, nepodařilo se mi sblížit se ani s jednou postavou. Vlastně se mi ani příběh nedostal pod kůži. Všechno působilo strašně odměřeně, až se mě to jakoby - jako diváka - snažilo od sledování odradit. Zápasení nepatří mezi mé nejoblíbenější sporty a tak jsem si, co se samotného sportu týče, užíval jen tréninkové scény. Ze samotných olympiád tu k vidění skoro nic není a tak se veškeré dění točí kolem vztahů ústřední trojice. To je v pořádku, maskéři i herci samotní odvedli kus práce, chemii mezi bratry i mezi miliardářem jsem jim věřil, ale zbytek filmu byla odfláknutá oskarová rutina, bohužel. Věřím, že minimálně Ruffalo nominován bude a jak ho mám velice rád, tentokrát bych mu sošku nedal. "Foxfighter" by u mě v žádné z kategorií nedostal ani bronzovou medaili. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (42)

  • Mark Schultz se po skončení zápasnické kariéry začal věnovat MMA. Jeho první zápas proti tehdy nastávající hvězdě Garymu Goodridgovi Mark vyhrál technickým KO. Během zápasu si však přivodil zranění zad, a tak byl tento zápas i jeho posledním. Jeden z komentátorů ho nazval nejlepším wrestlerem v historii UFC. (Punisher)
  • Bratři Schultzové jsou jediný bratrský pár který kdy vyhrál olympíjskou zlatou medaili a zlato na mistrovství světa. (Punisher)
  • Mark i Dave Schultzovi byly oba uvedeni do wrestlingové síně slávy. Dave až po smrti. (Punisher)

Související novinky

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2015

V letošním přehledu nej filmů, které viděli naši top uživatelé v roce 2015, jsme dali prostor i filmům s jiným rokem výroby/uvedení než 2015. Anketu vyhrál postapokalyptický akčňák Šílený Max:… (více)

Tatum rodičem na plný úvazek

Tatum rodičem na plný úvazek

01.06.2015

Channing Tatum se hodně drží akčních filmů a komedií, ve Vedlejších účincích nebo Honu na lišku ale předvedl, že zvládne i dramatickou roli. Kde se bude o oscarovou nominaci rvát příště? Jeho zájem… (více)

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Reklama

Reklama