Reklama

Reklama

Příběh mého syna

  • Itálie Venuto al mondo (více)
Trailer 2

VOD (1)

Svobodná matka Gemma (Penélope Cruz) přijíždí se svým dospívajícím synem Pietrem do Sarajeva, aby poznal zemi, ve které se narodil. Před 16 lety ji museli kvůli bosensko-srbské válce opustit. Gemma se tak vrací do míst, která v ní probouzejí dávné vzpomínky.Před lety se tu zamilovala do Diega (Emile Hirsch), Pietrova otce. Tehdy zoufale toužili po dítěti, Gemmě se však nedařilo otěhotnět. Společně našli řešení, kterého Gemma poté trpce litovala. Když prchala z obléhaného města, Diego se rozhodl zůstat…Nyní na Gemmu čeká minulost, která ji postaví tváří v tvář ztrátě milovaného manžela, ale také poznání síly lásky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (159)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet €13miliónovTržby Celosvetovo $9,046,000▐ strašne pasívny dej, ktorý sa chce strašne ale strašne hrať na veľkú hlbokú artovú drámu, herci tu nemajú skoro čo hrať a záver chce uhrať veľké prekvapenie, nuž ale to by 3/4 deja nemohla byť suchuprázna nuda točiaca sa okolo nezmyselnom nahánaní po nejakom adoptívnom decku /35%/ ()

Teebo 

všechny recenze uživatele

Když já mám rád filmy, kde chování postav dává smysl... Zhruba první polovina filmu je velice slušná a obsahuje řadu situací či myšlenek, které leckerého diváka skutečně osloví (za mě mnoho klíčových momentů vztahu Diega a Gemmy, focení konzervy tuňáka). Druhá polovina filmu bohužel obsahuje řadu momentů, kde příčiny chování postav buď nejsou dostatečně vysvětlené nebo jednoduše chování postav nedává žádný smysl - hádka matky se synem, fotbalový zápas a zejména závěrečná pointa filmu (kdy by hlavní postava filmu měla být v úplně opačném emočním rozpoložení). Závěr ve mně skutečně vyvolal díky své nelogičnosti kroucení hlavou míchané s apatií, což je zrovna u Příběhu mého syna ještě větší problém než obvykle (vzhledem k tomu, že divák kvůli dvěma souběžně běžícím časovým linkám zrovna na závěr vyloženě čeká, aby pochopil, jak to vlastně celé bylo). Škoda, rozjeté to bylo slušně. 3/5 ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Pre mňa to bolo rozhodne veľké sklamanie. Hoci film pôsobí celkom autenticky a scenár pôsobí dosť zaujímavo, to celé spracovanie a hlavne tá až neadekvátna dramatizácia retrospektívy tomu dosť uškodili. Ja neviem - tešil som sa na toto, veď Penelope Cruz a Emile Hirsch v hlavných úlohách a príbeh zasadený do zaujímavého prostredia vojnovej Bosny, kto by sa na toto netešil? Aj keď to vyzeralo spočiatku veľmi zaujímavo, čím ďalej tým viac mi to prišlo stále viac zvrátené. A čo ma zarazilo najviac - ako môžu dať hrať otca a syna v spoločnej roli, keď ten syn vo filme je len jeho nevlastný, a pri pohľade na Castellittovcov musí asi každého zaraziť tá nepopierateľná fyzická podoba? No neviem, neviem. Keby niet tej úžasnej kamery a krásnych precítených záberov, tak by to bolo fakt už na 2*. ()

arnybossy 

všechny recenze uživatele

Little girl, I wanna mary you..objavil som nadhernu piesen v neskutocne silnom pribehu, ktory rozplace aj najtvrdsich borcov. Pribeh lasky dvoch ludi, ktorym nie je sudene mat vlastne dieta a tak hladaju moznost na mieste, kde sa zial udeje jedno z najvacsich zverstiev v dejinach ludstva, v Sarajeve. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Sarajevo a okolí ještě nikdy nebylo tak cool a z filmařského hlediska tolik využité. Když sledujete Twice Born, všimnete si, že to Castellitto točil s nadšením a zaníceností. Chtěl do toho příběhu dát všechno. Od silných emocí, až po pastelové záběry toho nejlepšího z tamějších pláží. Funguje to však jen napůl, protože jak je to ze začátku přímé a úderné, tak se to bohužel v polovině začně zadrhávat. FIlm zpomalí, naskočí víc postav a jejich propletence a všichni včetně scénáristy se v tom zamotají. Tudíž výsledek je tak nějak průměrný, ale je to škoda. Ten evropský feeling je strašně cítit a je to dobře. Navíc palec nahoru za jazykovou autenticitu celého projektu a fantasticky hrající Penelope Cruz. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (7)

  • Vo filme je spomenuté meno slávneho svetového komika nemých grotesiek Buster Keaton a na konci je vidieť aj jeho video, ktoré si pozerá Pietro (Pietro Castellitto). (fefee)
  • Film je natočený podle novely Margaret Mazzatiny. (topr harley)
  • Aska (Saadet Aksoy) je vášnivou fanúšičkou skupiny Nirvana. Jedným z jej zakladajúcich členov, ktorého by chcela napodobniť a ktorý pochádza z bývalej Juhoslávie, je basgitarista Krist Novoselic. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama