Reklama

Reklama

La cara oculta

  • Kolumbie La cara oculta (více)
Trailer 2

Španělský dirigent Adrian pobývá pracovně v Bogotě, kde si pronajal spolu s přítelkyní Belén velký osamělý dům. Belén od něj kvůli jeho nevěře odejde, Adrian však rychle nachází náhradu v servírce Fabiene. Ta se k němu dokonce nastěhuje a záhy objeví, že se v domě ozývají podivné zvuky. Po Belén začne jako po zmizelé pátrat policie, brzy se však ukáže, že s jejím odchodem od Adriana to bylo trochu jinak. (lola3121)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (639)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Amdrés Baiz / Predloha: Hatem Khraiche / Príbeh: Arturo Infante | Hudba: Federico Jusid | Produkcia: Andres Calderon, Andrés Fernando Calderón, Cristina Conti | Distribúcia: 20th Century Fox, Fox | Štúdio: Avalon, Cactus Flower, Dynamo, Fox Internation Productions | Rozpočet: 2,6 miliónov $ | Tržby: ? $ || Asi najatmosferickejší film, ktorý som tento rok videl. K dokonalosti mu chýba veľmi málo. Možno je to tým, že je úplne iný, než všetko naokolo. Je inak natočený, zrežírovaný a hlavne, zahraný. Musí sa vidieť. 85% | Blu-Ray, THX, ES DTS | ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Film je dokonalým vyobrazením toho čo mi chlapi už dávno vieme. A to je "fakt", že ženská blbosť nepozná hranice. Čo je aj jediným "hororovým" motívom, lebo tento film z hororom nemal spoločné absolútne nič. Len vďaka originalite príbehu a samotnému záveru, udeľujem tri hviezdy. Samotný snímok ma totiž dosť nudil. Až na pár momentov, bol úplne bez napätia - 65%. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Adaptace hned tří přísloví za blbost se platí, příležitost dělá zloděje a... a jmenovat i to třetí by bylo příliš velkým spoilerem. Výtečná práce s hudbou a hravé pohrávání si se žánrovými klišé, které poněkud ztrácí na působivosti tím, že autoři vyloží karty na stůl přeci jen poněkud brzo. Což má za následek, že jednotlivé zvraty v závěrečné třetině jsou čitelné dlouho dopředu. Na druhou stranu nutno uznat, že jsou zároveň i jediným logickým důsledkem toho, jak se po celou dobu ty výtečně prokreslené; a silně nesympatické; postavy chovají čili ani tak nejde o žádný velký problém, jen to zbytečně ztrácí na údernosti. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Prvních padesát minut se jenom souloží a ve zbývajících čtyřiceti se sem tam něco děje s to dost předvídatelně a vtipně. Na druhou stranu musím uznat, že jsem se několikrát zasmála tak, jak se mi ani u komediálního žánru moc nepoštěstí. Španělská verze Sophie Marceau každopádně ladila oku. A horor? Nenašla jsem ho tam. 50% ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Kvalitný španielsky thriller o mladom dirigentovi, ktorému jedného dňa náhle zmizne priateľka. V presvedčení, že od neho odišla si časom nájde novú známosť, ktorá si však počas pobytu v jeho sídle začne všímať podozrivé veci... Film má od začiatku príjemné, voľné tempo, zoznamuje diváka so sympatickými postavami a okolitým prostredím, na ktorom sa nenápadne rozprestiera záhada zmiznutej dirigentovej ex-priateľky. V polovici stopáže ale nečakane priklincuje do sedačky nápaditým a nepredvídateľným zvratom (!nepozerať trailery, nečítať obsahy!), ktorým však zároveň už dosiahne predčasný filmový vrchol. Od tejto chvíle následne ponúkne pohľad na príbeh z tzv. druhej strany, kedy je divákovi krok po kroku všetko objasnené, čo je síce fajn z hľadiska komplexnosti príbehu, no na druhej strane to už nenecháva priestor predstavivosti ani ďalšiemu rozvoju potenciálu, keďže pomaly prichádza samotné finále, ktoré je však po tomto už predvídateľné. To sú ale asi jediné rozpory, ktoré by som filmu mohol vytknúť. Ináč je všetko ako má byť; kvalitní herci, zručné spracovanie, štýlová audiovizuálna stránka a výborná, znepokojivá atmosféra s niekoľkými hororovými elementmi vytvárajú znamenitú žánrovú pochutinu, akých nie je nikdy dosť. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (5)

  • Natáčanie tohto filmu prebiehalo v kolumbijskej metropole Bogota a katalánskej Barcelone. (MikaelSVK)
  • Alterntívnymi názvami filmu sú aj Bunker či Inside. (MikaelSVK)
  • Filmové jméno hlavní hrdinky Belén (Clara Lago) v překladu ze španělštiny znamená "betlém", případně lze jméno v návaznosti na filmovou skutečnost přeložit jako "šlamastyka" či "potíž". (herr_carter)

Reklama

Reklama