Reklama

Reklama

La cara oculta

  • Kolumbie La cara oculta (více)
Trailer 1

Španělský dirigent Adrian pobývá pracovně v Bogotě, kde si pronajal spolu s přítelkyní Belén velký osamělý dům. Belén od něj kvůli jeho nevěře odejde, Adrian však rychle nachází náhradu v servírce Fabiene. Ta se k němu dokonce nastěhuje a záhy objeví, že se v domě ozývají podivné zvuky. Po Belén začne jako po zmizelé pátrat policie, brzy se však ukáže, že s jejím odchodem od Adriana to bylo trochu jinak. (lola3121)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (639)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Další skvostný návrh španělského štryhu! Na tohle by se měly podívat všecky žarlivý a vypočítavý kravky, protože jedněm by mrzl úsměv v prostřední části, druhým na konci filmu. Žánr bych označil spíše jako thriller/drama/romantický, s hororem to moc společného nemá, což je ale v tomto případě detail, jelikož film staví na skvělém nápadu, perfektně ušité orchestrialní hudbě a uvěřitelných hercích (hlavní hrdina je od začátku nečitelný slizoun s kamenným xichtem). Za pomalé tempo a poměrně otevřený konec dávám 4*. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Neviem či horor je správne zaradenie, ale povedzme, že v druhej polovici má k nemu tento film veľmi blízko. Všetkých, ktorých prvá pol hodina veľmi nechytí, musím upokojiť, pretože potom to stojí za to. Zrazu to do seba začína pekne zapadať ako skladačka od Iňaritta, pribudne niekoľko napínavých scén a film je čoraz temnejší. Akonáhle sa v Južnej Amerike spomenul Nemec, bolo mi jasné, že pôjde o bývalého nacistu. Jeho nedobitný bunker má čosi do seba. Španieli si pochvalu určite zaslúžia. Film mi pripadal napínavý, svieži a na dnešné pomery celkom originálny. Jedli by ste staré konzervy z povojnových 50-tych rokov? Isteže, museli by ste...80%. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Zaprvé, vyhněte se všem galeriím a hlavně trailerům. Za druhé, nevím, který hlupák tady na čsfd přidal k thrilleru ještě horor, protože je to blbost, i na imdb nic takového není a jde o chybu, protože jak si někdo spojí Španělsko právě s tímto žánrem, má hned jiná očekávání. K samotnému filmu: Zatraceně milé překvapení! Čekal jsem nadprůměrnou zábavu, ale dostal ještě o něco navíc: výbornou (a pro mě osobně) hodně originální pointu. V dnešní době, kdy snad v každém hororu/thrilleru řádí buď duchové, nebo schizofrenici, působí tento film jako zjevení a jiskra naděje do budoucna, že se v těchto žánrech ještě lze obejít bez hloupých a tisíckrát použitých klišé. Film má slušné tempo, je obalený nejistotou a podezřením, nechybí mu napětí, atmosféra, perfektně padnoucí hudba, jedna výborně gradovaná sekvence, tvrdé prozření a trochu nevyužitý potenciál v podobě konce. Pravděpodobně mírně nadhodnocuju (většina uživatelů dá asi jen 4*), ale kvůli výše vypsaným přednostem si plný počet z mého pohledu tenhle film zaslouží (a až na lehce úsměvnou scénu s nepřirozeně upravenou/dobře vypadající Belén se zde nevyskytují do očí bijící hlouposti). ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Miluji filmy s takhle úderným námětem. To to jde pak všechno samo. Hlavní pointa filmu mě naprosto dostala. Tohle jsem fakt nečekal. Bylo mi hrozně líto, že film skončil v nejlepším, ale kdyby pokračoval dál, tak už možná v tom nejlepším neskončil :-). Ale co, stejně to chci delší! A vám povrchním pitomcům, co si stěžují na malá prsa hlavních protagonistek, vzpamatujte se! Taky byste asi nebylo zrovna rádi, kdyby vám nedali práci kvůli vašemu malému penisu. A navíc, Clara Lago je nádherná po všech stránkách a Martina García je, když už nic, hezká v obličeji. A je to vlastně tak trochu záporňačka, takže jestli to, že má prsa po tatínkovi, vám na ní vadí, tak to aspoň splnilo účel, protože jí přece nemáme mít rádi a máme mít rádi Belén! Btw. i začátek mě bavil, buďte taky trochu žánrově flexibilní, no ne! ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Bunkr aneb milostný trojúhelník jen o dvou odvěsnách. Já to manželce říkám pořád, aby nezapomínala klíče. Slušný nápad, vcelku dobře zahrané, byť oba ženské charaktery jsou nesnesitelně hloupé. Konec jsem moc nepobral - to jako fakt?? Ale ten nápad se cení, první polovinu sledujeme nahatou Fabianu, v druhé půlce se dovídáme, že jsme ji nesledovali jen my.... ()

Galerie (31)

Zajímavosti (5)

  • Svastika na nacistické uniformě ve skříni je převrácená. (BlackJoanna)
  • Filmové jméno hlavní hrdinky Belén (Clara Lago) v překladu ze španělštiny znamená "betlém", případně lze jméno v návaznosti na filmovou skutečnost přeložit jako "šlamastyka" či "potíž". (herr_carter)
  • Film si okrajově pohrává s událostmi po druhé světové válce, kdy někteří nacističtí vůdci uprchli do zemí Jižní Ameriky, včetně Kolumbie. Ve scéně v bunkru, když Belén (Clara Lago) otevře skříň, je vidět bývalá nacistický uniforma se svastikou. (AloeB)

Reklama

Reklama