Reklama

Reklama

La cara oculta

  • Kolumbie La cara oculta (více)
Trailer 2

Španělský dirigent Adrian pobývá pracovně v Bogotě, kde si pronajal spolu s přítelkyní Belén velký osamělý dům. Belén od něj kvůli jeho nevěře odejde, Adrian však rychle nachází náhradu v servírce Fabiene. Ta se k němu dokonce nastěhuje a záhy objeví, že se v domě ozývají podivné zvuky. Po Belén začne jako po zmizelé pátrat policie, brzy se však ukáže, že s jejím odchodem od Adriana to bylo trochu jinak. (lola3121)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (639)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Amdrés Baiz / Predloha: Hatem Khraiche / Príbeh: Arturo Infante | Hudba: Federico Jusid | Produkcia: Andres Calderon, Andrés Fernando Calderón, Cristina Conti | Distribúcia: 20th Century Fox, Fox | Štúdio: Avalon, Cactus Flower, Dynamo, Fox Internation Productions | Rozpočet: 2,6 miliónov $ | Tržby: ? $ || Asi najatmosferickejší film, ktorý som tento rok videl. K dokonalosti mu chýba veľmi málo. Možno je to tým, že je úplne iný, než všetko naokolo. Je inak natočený, zrežírovaný a hlavne, zahraný. Musí sa vidieť. 85% | Blu-Ray, THX, ES DTS | ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Naprostá pecka! Každou minutu se něco děje a divák se rozhodně nenudí. Celkový příběh je vymyšlen vážně skvěle a závěrečná výměna je celkem nečekaná. Nicméně já osobně moc nemusím tvorbu ze Španělska, jelikož mi připadá trochu zaostalá, jak kamerou, tak kvalitou a hereckými výkony. Ale to už je jen maličkost a na kvalitě snímku to nic nemění, jen nemůžu dát plný počet hvězd. ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Výborně! Jsem velký příznivec filmů tohoto druhu. S pár herci, velkým domem, skvělou hudbou a dobrým nápadem se dají dělat divy! Upřímně - nečekala jsem zrovna takový vývoj, a to je dobře, protože hned ze začátku se nabízející řešení by byla dost nuda, tohle je mnohem lepší. A svoje udělala i velmi dobře zvolená vážná hudba, některé scény skutečně moc hezky zdramatizovala. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Bez trailerů, bez čtení obsahů a jakýchkoliv informací (doporučuji) jsem se do téhle nenápadné španělské thrillerové lahůdky bez krve pustil, a právě oproti jiným jsem si naplno užíval (některými) odsuzované i první desítky minut, kdy si s námi tvůrce spíš pohrává. Jenže právě tahle červená knihovna báječně naladí na to, co bude následovat. Nečekal bych, že mě další minuty čerstvé originality tak pohltí. Atmosféra honosného osamoceného sídla funguje na jedničku, herci jsou patřičně sympatičtí, a i když jsou některé zvraty už lehce čitelné, maestro Adrian a jeho dvě (tři) kočičky se úderným příběhem prodírají s takovou lehkostí, až tuzemský divák závidí, že se něco takového netočí u nás. Pohled z druhé strany, skvěle vygradované scény, hudba, hodně tvrdé prozření, minimum nelogických záchvěvů. Jen ten závěr si žádal o krapet lepší péči. Snad Američané nebudou chtít natočit remake. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Prvých 30 minút režisér neskutočne šponuje atmosféru prostredníctvom veľkého domu, čudného vlčiaka, ustavičných výpadkov elektriky, búrok, temných nocí a čudného pocitu, že s domom nie je všetko v poriadku... ale neviete povedať ČO presne. Napriek nulovej krvi a zdanlivej absencii nadprirodzených efektov (aj keď čašníčka je presvedčená, že v dome je duch) super horor. Potom sa ale "niečo" stane, prestáva to byť horor/triler a začína to byť čosi medzi drámou, survivalom a neviem čím ešte. Na jednej strane je to geniálny zvrat, na strane druhej po jeho prezradení atmosféra čiastočne povoľuje a už to proste nie je taká šupa, ako na začiatku. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (5)

  • Svastika na nacistické uniformě ve skříni je převrácená. (BlackJoanna)
  • Film si okrajově pohrává s událostmi po druhé světové válce, kdy někteří nacističtí vůdci uprchli do zemí Jižní Ameriky, včetně Kolumbie. Ve scéně v bunkru, když Belén (Clara Lago) otevře skříň, je vidět bývalá nacistický uniforma se svastikou. (AloeB)
  • Alterntívnymi názvami filmu sú aj Bunker či Inside. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama