Reklama

Reklama

La cara oculta

  • Kolumbie La cara oculta (více)
Trailer 1

Španělský dirigent Adrian pobývá pracovně v Bogotě, kde si pronajal spolu s přítelkyní Belén velký osamělý dům. Belén od něj kvůli jeho nevěře odejde, Adrian však rychle nachází náhradu v servírce Fabiene. Ta se k němu dokonce nastěhuje a záhy objeví, že se v domě ozývají podivné zvuky. Po Belén začne jako po zmizelé pátrat policie, brzy se však ukáže, že s jejím odchodem od Adriana to bylo trochu jinak. (lola3121)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (639)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to vydarený mierne mysteriózne ladený thriller. Má celkom dobrý príbeh o úspešnom dirigentovi, ktorého opustí priateľka a tak si rýchlo nájde náhradu, peknú čašníčku, ktorá sa do neho zamiluje a rovno aj k nemu nasťahuje. Lenže v dome sa deje niečo podivné a tak si ona začne uvedomovať, že musí zistiť, čo sa v skutočnosti stalo s jeho bývalou priateľkou. So spracovaním som veľmi spokojný, spočiatku to vyzerá, ako klasický predstaviteľ tohto žánru, ktorý tu už bol mnohokrát, síce to prakticky celú prvú polovicu pôsobí až príliš civilne, film sa venuje obzvlášť hlavnej dvojici a len občas sa objaví aj niečo aspoň trochu tajomné, ale nenudil som sa ani tu, za čo môže asi hlavne veľmi príjemná postava čašníčky. Ale v polovici film získa skvelý zvrat, ktorý všetky predchádzajúce udalosti ukáže v úplne inom pohľade, čo mám veľmi rád a toto ma veľmi bavilo. Získala si ma hlavne skvelá scéna komunikácie. Ale spokojný som aj so záverom, síce sa časom dal očakávať, ale presne niečo takéto som aj chcel. O hororových scénach sa až tak moc hovoriť nedá, ani ich tu moc nie je, ale aj tých pár ma bavilo, hlavne scéna vo vani a film má občas aj celkom slušnú atmosféru. Herecké obsadenie sa mi páči, krásna Martina García, ktorá tento film veľmi spríjemnila, sympatická postava dirigenta, aj keď som polovicu filmu nevedel, čo si mám o ňom myslieť, ale bavilo ma aj tých pár zvyšných postáv. Réžia a technická stránka sú vydarené, Španielom tento žáner v poslednej dobe ide veľmi dobre a to vidno aj v tomto prípade. O tomto filme som vopred prakticky nič nevedel, ale žáner, krajina pôvodu a dobré hodnotenie ma jasne presvedčilo, že sa to oplatí a urobil som dobre, aspoň som si mohol užiť skvelý zvrat v strede filmu a bavil som sa nadmieru dobre. 78% ()

vteco 

všechny recenze uživatele

Výborný španělský thriller, který opravdu potěší každého fanouška napětí a dobrých scénářů. La Cara oculta se zpočátku projevuje jako tuctové a nezajímavé romantické drama, které předkládá divákům záludně skryté návnady a stopy. V polovině své příjemně krátké stopáže se vše naprosto převrátí a pohled na události z druhé strany je předveden opravdu ukázkově. Stejně tak musím vyzdvihnout samotný příběh, napětí, zvraty či fantastickou hudbu. /80%/ (Kino) ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Poněkud zvláštní kolumbijský snímek. Rozjezd je dost pomalý. V podstatě se první polovinu filmu nic zajímavého nestane. Pak ale nastane onen zvrat a věci naberou pořádný spád. Dirigentu Adrianovi se ztratí přítelkyně. Po nějaké době se s tím srovná a najde si novou. Stále ale neví, jestli ta původní žije nebo ne. Dál zůstává v nejistotě. Víc asi nemá smysl prozrazovat. Herečky jsou jinak docela šikovné a je tam i temná atmosféra. :) "Tak otevři!" ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Ale jo, nakonec hezky poskládaná pohádka o 'pomstě ze záhrobí', s níž jsem měl problém především z toho důvodu, že je asi třeba fandit postavě, která si to vůbec nezaslouží a je hrozně hloupá a nesympatická. To však nic nemění na tom, že druhá polovina má šťávu a množství soběstačných nápadů, které to vytáhnou k uspokojivému finále. Čtvrtá hvězda ale jen o prsa té plošší (a hezčí a sympatičtější) z hrdinek. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Naprostá pecka! Každou minutu se něco děje a divák se rozhodně nenudí. Celkový příběh je vymyšlen vážně skvěle a závěrečná výměna je celkem nečekaná. Nicméně já osobně moc nemusím tvorbu ze Španělska, jelikož mi připadá trochu zaostalá, jak kamerou, tak kvalitou a hereckými výkony. Ale to už je jen maličkost a na kvalitě snímku to nic nemění, jen nemůžu dát plný počet hvězd. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (5)

  • Svastika na nacistické uniformě ve skříni je převrácená. (BlackJoanna)
  • Filmové jméno hlavní hrdinky Belén (Clara Lago) v překladu ze španělštiny znamená "betlém", případně lze jméno v návaznosti na filmovou skutečnost přeložit jako "šlamastyka" či "potíž". (herr_carter)
  • Film si okrajově pohrává s událostmi po druhé světové válce, kdy někteří nacističtí vůdci uprchli do zemí Jižní Ameriky, včetně Kolumbie. Ve scéně v bunkru, když Belén (Clara Lago) otevře skříň, je vidět bývalá nacistický uniforma se svastikou. (AloeB)

Reklama

Reklama