Reklama

Reklama

La cara oculta

  • Kolumbie La cara oculta (více)
Trailer 1

Španělský dirigent Adrian pobývá pracovně v Bogotě, kde si pronajal spolu s přítelkyní Belén velký osamělý dům. Belén od něj kvůli jeho nevěře odejde, Adrian však rychle nachází náhradu v servírce Fabiene. Ta se k němu dokonce nastěhuje a záhy objeví, že se v domě ozývají podivné zvuky. Po Belén začne jako po zmizelé pátrat policie, brzy se však ukáže, že s jejím odchodem od Adriana to bylo trochu jinak. (lola3121)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (639)

ORIN 

všechny recenze uživatele

Film mě nemálo zaskočil svou strukturou. Když odhlédnu od pointy, tak jsem čekal vyprávění souvislé, rozvinuté někam jiným směrem, nikoli rozdělené na tři úseky - pohled Adriana/Fabiene - pohled Belén - pohled všech/závěr, přičemž druhá část se téměř celá (bez úvodní vysvětlující pasáže) odehrává souběžně s první, jen z pohledu jiné postavy. Ono do sebe sice (téměř) všechno pěkně logicky zapadá (nacistická "vsuvka" i potěší), ale v mnoha případech jde už jen o čirou repetetivnost, která divákův zážitek už nikterak neobohatí. Nicméně za nápad a koneckonců i za provedení 4*. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Našťastie som pred projekciou nepozeral na trailer (a logicky ho ani neodporúčam vidieť), takže som si myslel, že to bude ďalšia španielska duchárina typu "psychopat zabil svoju starú a jej duch straší v dome, aby niekto odhalil pravdu". Napokon to bolo o niečom inom a dopadlo to výborne. Zaujímavý thriller, ktorý mi pripomenul môj obľúbený El habitante incierto, si po celú dobu udržuje výbornú dávku atmosféry, námet je fantastický s niekoľkými fajnovými zvratmi a predovšetkým mi sadli aj sympatickí herci. Opäť som však uhádol záver, čo ma trochu mrzí. Ináč kvalitka, k dokonalosti mi chýbal len nejaký naozaj silný moment, ktorý by stál za zapamätanie. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Film, co tady nemá v době mého shlédnutí ani český překlad, tudíž se k němu nedostala česká distribuce, a přesto ho tady ohodnotilo na více jak 4 tisíce uživatelů. To už samo o sobě něco značí. Minimálně to, že se tady mezi lidmi o tomto filmu asi docela dost mluví. No a není se vůbec čemu divit. Tenhle španělsko-kolumbijský film je totiž tak vydařený thriller, že by to vůbec nikdo nečekal. A o to je lepší, že vlastně bez varování okamžitě udeří. Ono totiž dobrých thrillerů není zase tolik, aby si člověk mohl vybírat a tady se ještě k tomu každých div ne dvacet minut přetočí příběh o sto osmdesát stupňů, což je jenom k užitku. Příběhově jsem si ho užíval, jako hodně dlouho žádný jiný film. A věřím, že nejsem a do budoucna nebudu jediný. Česká distribuce v tomto případě silně pohořela. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Bez trailerů, bez čtení obsahů a jakýchkoliv informací (doporučuji) jsem se do téhle nenápadné španělské thrillerové lahůdky bez krve pustil, a právě oproti jiným jsem si naplno užíval (některými) odsuzované i první desítky minut, kdy si s námi tvůrce spíš pohrává. Jenže právě tahle červená knihovna báječně naladí na to, co bude následovat. Nečekal bych, že mě další minuty čerstvé originality tak pohltí. Atmosféra honosného osamoceného sídla funguje na jedničku, herci jsou patřičně sympatičtí, a i když jsou některé zvraty už lehce čitelné, maestro Adrian a jeho dvě (tři) kočičky se úderným příběhem prodírají s takovou lehkostí, až tuzemský divák závidí, že se něco takového netočí u nás. Pohled z druhé strany, skvěle vygradované scény, hudba, hodně tvrdé prozření, minimum nelogických záchvěvů. Jen ten závěr si žádal o krapet lepší péči. Snad Američané nebudou chtít natočit remake. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Miluji filmy s takhle úderným námětem. To to jde pak všechno samo. Hlavní pointa filmu mě naprosto dostala. Tohle jsem fakt nečekal. Bylo mi hrozně líto, že film skončil v nejlepším, ale kdyby pokračoval dál, tak už možná v tom nejlepším neskončil :-). Ale co, stejně to chci delší! A vám povrchním pitomcům, co si stěžují na malá prsa hlavních protagonistek, vzpamatujte se! Taky byste asi nebylo zrovna rádi, kdyby vám nedali práci kvůli vašemu malému penisu. A navíc, Clara Lago je nádherná po všech stránkách a Martina García je, když už nic, hezká v obličeji. A je to vlastně tak trochu záporňačka, takže jestli to, že má prsa po tatínkovi, vám na ní vadí, tak to aspoň splnilo účel, protože jí přece nemáme mít rádi a máme mít rádi Belén! Btw. i začátek mě bavil, buďte taky trochu žánrově flexibilní, no ne! ()

Galerie (31)

Zajímavosti (5)

  • Natáčanie tohto filmu prebiehalo v kolumbijskej metropole Bogota a katalánskej Barcelone. (MikaelSVK)
  • Svastika na nacistické uniformě ve skříni je převrácená. (BlackJoanna)
  • Film si okrajově pohrává s událostmi po druhé světové válce, kdy někteří nacističtí vůdci uprchli do zemí Jižní Ameriky, včetně Kolumbie. Ve scéně v bunkru, když Belén (Clara Lago) otevře skříň, je vidět bývalá nacistický uniforma se svastikou. (AloeB)

Reklama

Reklama