Reklama

Reklama

Antiviral

  • USA Antiviral (více)
Trailer

Obsahy(1)

Satira na současnou společnost a její posedlost slávou sleduje Syda Marche (Caleb Landry Jones), který pracuje jako pašerák nemocí pro lékařskou kliniku zprostředkovávající posedlým fanouškům patogenní viry a bakterie svých glorifikovaných celebrit. Když je Syd nakažen neznámou formou nemoci, na kterou později umírá jedna z populárních hvězd Hannah Geist (Sarah Gadon), mění se jeho tělo v časovanou bombu, jejíž tikot musí Syd zastavit, než ho dožene nevyhnutelná smrt. (Brousitch)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Po prvním zhlédnutí mám velice smíšené pocity, spíše v negativním smyslu. Ale nejdříve klady. Úžasný vizuál, hudba vynikající, některé momenty přímo úchvatně šokující, a navíc hořkosladký Caleb Jones. Na tento snímek jsem se nesmírně těšila a v deníčku si škrtala dny do vypuštění premiéry. První pokus se ale nezdařil. Docela mi to pomotalo hlavu, i když je pravda, že mám tendenci věci příliš řešit a hrabat se v detailech. Antiviral jsem ale už předem pojala za hororovou senzaci a nakonec mi ustavičné kolíbání hlavního hrdiny lezlo trochu na nervy. Tento film proto neohodnotím do té doby, než si dám druhou projekci a budu se na to koukat stále dokola, dokud se mi to nezačne líbit, protože mé prvotní hodnocení by mě určitě samotnou hluboce zklamalo. Po druhém zhlédnutí. Ač by se do druhé projekce Antiviral spousta lidí jistě nehrnula, já jsem se dokázala donutit a nakonec jsem druhý pokus uskutečnila. A světe, div se, pomohlo to! Lépe jsem se už dostala do příběhu a vyrovnala jsem se s faktem, že je to sci-fi jako hrom. Sem tam mám ještě nějaké nesrovnalosti, ale házím to za hlavu. Dávám 4 hvězdy a zatím je tu dlouho ponechám. ()

Popluh 

všechny recenze uživatele

Brandon se potatil. Vizuálně chladné a podmanivé psychologické drama které rozhodně není myšlenkově prázdné. Jediné, co mě ale trošku zaráží (a možná i zklamává) je fakt, že Antiviral působivou psychologickou stránku nedoplňuje fyziologickou nepříjemností. Což by Cronenbergovi staršímu (a že se Brandon ani srovnání vyhnout nemůže) na začátku kariéry rozhodně problém nedělalo. I tak ale podařený film a velký příslib do budoucna, zvlášť poté co se tatínek pomalu ale jistě přesunul spíše na akademické pole. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Hodně úchylné, hodně nedivácké a hodně cronenbergovské. Přirovnání k ranému dílu Davida Cronenberga by se v souvislosti s Antiviral jistě objevovalo i tehdy, kdyby ho natočil někdo úplně jiný. Má to mnoho styčných ploch, ačkoli vizuální dojem je jiný. A právě ten vizuální dojem (bílá klinická načančanost kontra hnus, který sem tam probublá ven) a zvrácená atmosféra jsou to hlavní, o co prozatím své hodnocení filmu opírám. Pustil jsem si ho až někdy po půlnoci a tak trochu jsem u něj klimbal (není to zrovna akční věc :-D). Bude to chtít minimálně ještě jednu projekci, ale film je to rozhodně zajímavý. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Už teraz mi je jasné, že k tomuto sa viac v živote nevrátim. Je to možno jeden z tých lepších hororov, ktoré nesú prívlastok psychologická podivnosť, ale na môj vkus príliš rozťahané, príliš nudné (takže celkom v tomto súhlasím s Flipnicom), a aj keď je to bravúrne nakrútené s peknou podmanivou hudbou, pôsobil na mňa ten film pomaly až hypnotickým dojmom, takže som si pri tom aj párkrát zdriemol. Asi ešte pár rokov potrvá, kým prídem na chuť takýmto spomaleným hororom. Záver sa mi síce pozdával a celkovo to malo niečo do seba (aspoň z toho vyžarovala pekná, depresívna atmosféra), len ja v tých hororoch hľadám aj poriadnu dávku niečoho iného (kto ma pozná, určite vie, na čo myslím). ()

Hoyt 

všechny recenze uživatele

V první řadě je hrozně těžké ohodnotit tento snímek ale spíše zůstanu u toho průměru i když to vůbec nezačalo špatně. Hned první záběr mě velice nadchnul a já si říkal, že budu sledovat něco nadprůměrného. Úchylný scénář je sice originální a obsahuje mnoho zajímavých nápadů ale na můj vkus je až moc překombinovaný a chvílemi i zmatený. Sarah Gadon mi připadalo, že ve filmu sloužila spíše jako takový vizuál ale s tím jsem byl víc než spokojen a pěkně se na ní koukalo. Caleb Landry Jones předvedl určitě přesvědčivý výkon ale já bych si na místě jeho postavy představil o trochu staršího herce. Film není dokonalý ale na to, že to byl Cronenbergův první celovečerní film špatný také ne a jsem velmi zvědavý co bude následovat dál. Hodnocení zde budu asi často měnit. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • V průběhu natáčení navrhli oba hlavní herci, aby se navzájem společně s režisérem nevídali a dodali celému snímku pocit odcizenosti. Až po skončení produkce se všichni tři blíže poznali. (Brousitch)
  • l Nápad na film vznikl v hlavě Brandona Cronenberga v době, kdy procházel těžkou formou chřipky a přemítal tak nad původem viru, který se do jeho těla musel dostat z těla jiného člověka, a v zásadě nad celou zvláštní formou intimity, která toto nakažení doprovází. (Brousitch)

Reklama

Reklama