Reklama

Reklama

Záblesky chladné neděle

  • angličtina Cold Sunday
Trailer

Obsahy(1)

V lidech se ukrývají mnohá tajemství. A jedno děsivější než druhé... Na jedné cestě v mlžných a sychravých severních Čechách se během všední jízdy pohádá Tereza (A. Petřeková) se svým přítelem Richardem (K. Rímský) a vystoupí na silnici, kde stávají prostitutky. Zde v rychlosti nastoupí do auta neznámého Adama (R. Jašków), co zde hledal společnici pro svého bratra Martina (J. Plouhar). Chtěl totiž nalézt, dívku, jež by na dnešní rodinné oslavě dokázala udělat dobrý dojem. Tereza jej zaujme a nabídne jí několik tisíc, za předstírání, že je bratrovou přítelkyní. Dívka, jež je ráda, že uprchla před umanutým Richardem, přijímá. Zaveze ji tedy za svým bratrem do odlehlé vilky na vesnici a již během příjezdu se jí něco nezdá a začíná být nervózní – není to ani tak ponurým domem či odříznutím od světa jako spíše samotným Martinem, o kterém má mnoho pochybností. Adam však vzápětí odjíždí a nechá Terezu a Martina o samotě… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Spomedzi všetkých žánrov patrí práve thriller medzi tie, ktoré v českej kinematografii a najmä v kvalitnom prevedení nemajú početné zastúpenie. Každá podobná snaha o podobne čistokrvnú žánrovku potom poteší, ale u Pokorného to potešenie nevydrží dlhšie než pár minút. Vzrastajúca demencia krkolomných zvratov a postáv v rozličných štádiách mentálnej retardácie (útek na bicykli v lodičkách tomu nasadzuje parohy) si podáva ruku so zameniteľným prostredím, absurdne načrtnutými vzťahmi a neexistujúcim pozadím, ktoré mimo dosahu diváka zázračným spôsobom prostredníctvom dedinských klebiet vplýva na priebeh jednej nedele v náhodne zvolenom zapadákove. Nesporne televízne spracovanie by nevadilo, ale Hájekova hudobná kulisa ma bude ešte dlho naháňať v nočných morách. Už fakt, že najsympatickejším z celého filmu je predstaviteľ domnelého hlavného záporáka Jan Plouhar, ktorý dokonca v niektorých scénach hrá, naznačuje, že tu niečo nehrá. A nie, nejednoznačnou mrazivou atmosférou ani nepredvídateľnosťou deja to nebude. 40% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak dobré to mohlo být, dostat to do ruky šikovný scenárista... Ivana Pokorného znám a je úžasný člověk. Ale tak nějak u věcí, jež natočil, mi vždy chyběla ta spolupráce s divákem - jeho inscenace jsou tak svébytné, až si mnohdy člověk řekne, no a co a jako chtěl básník říci? Přitom tam vždycky to zrnko zajímavého je, jenže samotné podání bývá trošku zvláštní. Záblesky chladné neděle vypadají ze všeho nejvíc jako jeden z dílů Černých andělů nebo Kriminálky Anděl, které Ivan Pokorný rovněž spolurežíroval. Vše je zahaleno do podzimního hávu okolí Ústí nad Labem (jen Střekov jsem nějak nezahlédl). Ani ten děj není vymyšlen zcela špatně. Jenže jsou tu různá ale. Adéla Petřeková neumí hrát, nezlobte se na mne. Její postava je jen hysterická, skoro v každé scéně. MOŽNÉ SPOILERY. Proč má holka na sobě podvazky jako prostitutka, i když není, to nějak vysvětleno nebylo. Co přesně sledovali policajti, když nakonec nezasáhli, taky vysvětleno nebylo. Postavy se kolikrát chovají nelogicky - někdo vám řekne, že ženská, s níž jste nechal o samotě bratra, je šílený maniak s vražednými sklony. A vy místo abyste za bráchou vyrazili, si vše vyříkáváte s jejím manželem, v klidu, žádný spěch. Nebo vám bratr chce říct něco důležitého, a vy ho furt odmítáte, odcházíte, nechcete, aby něco řekl. A co ten závěr? Ve chvíli, kdy se schyluje k dramatickému finále, zatmívačka, střih, nic nevidíme, a pak už si jen bratr s policajtem odvyprávějí pár slov, vše oukej, nazdar, jedu pro cukr. Celkově vůbec chybějí dramatické situace, a jednotlivé zvraty jsou pojaty jako jen tak mezi řečí, a jedeme dál. Škoda, že nakonec vůbec není využito téma oslavy narozenin, tam se mohly dít věci! ... Chápu komornější ladění, ty dva tři vtípky, trochu mne nadzvedla nekrofilie (to jako proč?! Chvílemi to dokonce vypadá, že spal i se svým psem!... Zbytečné úlety...), líbila se mi krajina, hudba ušla, ale neměla co dělat tajuplného, herecké výkony až na Jaškowa a samotného Pokorného nemastné neslané. ()

Reklama

rt12 

všechny recenze uživatele

Vše fungovalo opravdu překvapivě slušně,kamera, režie i zajímavý scénář. Všichni kluci herecký to rozjeli ve velkém tempu a Taťjana je držák. Člověk by byl i na rozpacích, kdo tedy bude v tom pletenci rozervanců největší křivák. Nebýt toho, že se objeví chudák Kryštof a mně hned bliká žárovička s nápisem To bude lump.( Chudák, protože je ve škatulce gauner a režisér si ho z ní jen vytáhne, jak snadné). Zpátky k filmu. Bylo to příjemně napínavé, chladné a ponuré. Nebýt nevyrovnaného výkonu slečny Petry s pěknou figurkou a sladkého pohádkového konce šla bych určitě výš. 3,75 ()

boblig 

všechny recenze uživatele

Hodně nevydařený pokus o český krimithriller, který v první půlce spíš nudí a v té druhé už jen baví nechtěným humorem. Smutné je, že film selhává nejen ve vykonstruovaném scénáři, ale i v hereckých výkonech, pro něž je typická topornost a až divadelní přehrávání. Ale aspoň jedna hvězdička za jakous takous atmosféru díky hudbě a kameře a druhá za prdelku Adély Petřekové. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Dve hvezdy za to, ze jsem to dokoukal... Cekal jsem totiz na nejake to slibovane "thrillerovstvi" nebo nejaky sokujici zaver, ale nic z toho se nedostavilo. Presne jak tady okolo nekdo zminuje, hlavne se tam mluvi a mluvi a mluvi... hlavni herecka mi nevadila, i kdyz ji vubec neznam... Nametem zajimave, scenar a rezie katastrofalni (rozumej - bezny, soucasny cesky...) Sobota vecer v televizi. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (11)

  • Režisér Ivan Pokorný hledal vhodný dům k natáčení celých šest měsíců. Nakonec objevil starý statek nedaleko Okoře. (chelseaman22)
  • Režisér h Ivan Pokorný si ve filmu zahrál policistu z kriminálky. (chelseaman22)
  • Natáčelo se v krajině Labe a Českého Středohoří. [Zdroj: zableskychladnenedele.com] (hippyman)

Reklama

Reklama