Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ed Harris hraje kapitána sovětské raketové ponorky v době studené války. Snaží se tajit, že trpí záchvaty, které mění jeho vnímání reality. Je donucen opustit svou ženu a dceru, aby se vrhnul do tajné mise, při které je pronásledován svou minulostí a napadán nebezpečnou skupinou z KGB vedenou Davidem Duchovnym. Ta usiluje o převzetí kontroly nad jadernou střelou. S osudem lidstva ve svých rukou Harris zjistí, že byl vybrán pro tuto misi navzdory riziku, že by v ní nemusel obstát. (Xanthe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (58)

verbal 

všechny recenze uživatele

Vřele doporučuji si místo toho raději znovu Pohonit Rudý říjen! Fox neFox, je to jen další stísněná, ponorková nuda o tom, jak udělat ze studené války teplou, a jak hrdinný kapitán NEMOvič zabránil masivnímu štěpení uranu. Užvaněných sto minut v ocelovém trupu mi akorát tak způsobilo ponorkovou nemoc, až jsem měl téměř neodolatelnou chuť vypustit jadernou střelu a vyhladit své nezletilé spolubydlící, kteří mě u toho navíc neustále prudili věčnými žádostmi o pití a jiné kraviny, i když už měli v devět večer dávno spát. Ještěže má polovinu odpalovacích kódů moje stará, která zrovna žíznila někde v suchém doku. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Poctivý thriller, ktorého zápletka si zaslúžila kvalitnejší scenár a zručnejšieho režiséra. Atmosféra ponorkových filmov je jednou z najtypickejších vo filmovom priemysle a tu som ju (až na pár scén) vôbec necítil. Potenciál filmu podkopávajú niektoré absurdnosti (spoiler): technik ponorky je klaustrofobik (?!), epilepsia kapitána ponorky (?!) a pár prešľapov v oblasti uniforiem. Všetko zachraňovali kvalitní herci a rýchly spád filmu. 55%. ()

Reklama

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Kvůli tématu jsem do toho šel i přes spíše podprůměrné hodnocení. No a ono to bylo ještě horší. Rozhodně nejhorší film o dění na ponorce, který jsem kdy viděl (jsou horší, ale ty si nikdy doufám nepustím). Nudné stojaté vody prořízne občas neskutečně debilní dialog a konec je jak z říše snů. Ale těch utopických, kdy se ani nedá uvěřit, že to někdo myslí vážně. ()

Movie Gourmet 

všechny recenze uživatele

Když film s ponorkou, tak vzpoura. To je jasné. Prvek, kterému se téměř nejde vyhnout. Stísněné prostory pak výslednou atmosféru jen dotváří. Na film jsem koukl hlavně proto, že Ed Harris je můj oblíbený herec. Je to přesně ten herec, který se hodí do rolí kapitánů ponorek, zkušených veteránů a ostřílených "pardů". David Duchovny, který je mu zde rivalem zvládá jak role klaďasů, tak "záporáků" a ukazuje, že není nadosmrti ocejchovaným "speciálním agentem FBI Foxem Mulderem" (nově Hankem Moodym z Californication), Řekl bych, že nálepky ze sebe umí celkem snadno setřást :-) Film není na škodu vidět, ale něco mu prostě chybí a nestačí ani Ed Harris nebo D. Duchovny, aby z něj udělali něco nadprůměrného. Verdikt: 2,5* a 60 - 70 %. ()

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Tenhle film bude strašně jednoduchý nenávidět. Už samotná premisa o ztracené ruské jaderné ponorce nesoucí jaderné hlavice je hrozně cheesy. A bude hůř. Ano, opravdu se kdysi ztratila ruská jaderná ponorka nesoucí jaderné hlavice a opravdu to byl jeden z nejzávažnějších incidentů studené války. Ale to je asi tak vše, co je s jistotou o tomto incidentu známo. Film je samozřejmě umělecká licence, ale pokud se jeden z možných scénářů rozhodně nestal, tak je to ten, co nám nabízí tento film. Je to chvílemi neskutečná fantasmagorie, který se ale bohužel maskuje jako jedna z možností průběhu incidentu, a ne jako cheesy skoro sci-fi z kulis studené války. Tohle nečtěte, pokud se na film chcete podívat SPOILER SPOILER SPOILER Ve zkratce. David Duchovny je na ponorku "nenápadně" nasazen jako jeden z elitních agentů KGB. Na Ponorku donese tajné zařízení. Po vyplutí nařídí kapitánovi, aby se příbližil k tankeru. Ten se k němu přiblíží. Duchovnymu to nestačí, a tak prakticky donutí kapitána, aby do tankeru ponorkou naboural. Následně s ponorkou plují dál a narazí na americkou ponorku. Ta je už už delokuje, když Duchovny dá příkaz ke spuštění toho tajného zařízení, Phantoma. Ten se díky naražení do tankeru reklaibroval na tankerovské vlny a začne vysílat vlny jako ten tanker. Americká ponorka se nechá přesvědčit, že před nimi pluje tanker a ne ruská ponorka. Duchovny je spokojen a rozhodne se rozpoutat třetí světovou... Stačí? :D KONEC SPOILERU KONEC SPOILERU KONEC SPOILERU Proč teda 7/10 a relativní spokojenost místo hateu? Protože je to ponorkovej film, kterej jako kdyby vypadl z devadesátejch let. Starej kapitán v důchodu je povolán na poslední plavbu rezavějící dieselové ponorky a bere s sebou svojí starou známou posádku. Na palubu se přisere Duchovny, kterýho tam nasadili s tajným úkolem přímo z KGB (Fakt! :D ). Dočkáte se klasickejch propriet ponorkovejch filmů. Uhýbání torpéd, potopení se pod maximální možnou hladinu, únikové manévry, hrátky se sonarem. A to obsazení.... Ed Harris je klasickej kapitán s vnitřními démony, které utápí v alkoholu. William Fichtner se pro tyhle role prakticky narodil. Sean Patrick Flannery neměl od mladýho Indiana Jonese pořádnou roli a tady je konečně vidět... Lance Henriksen no comment, uvidíte sami. Jenom ten Duchovny je naprostej castingovej fail. Toho agenta OSNAZU mu fakt věřit nebudete. Kolem a kolem je to cheesy výlet do devadesátek, kterýmu se můžete po dvaceti minutách vysmát, nebo si ho užít. Doporučuji to druhé. Další šanci už mít nebudete. S rozpočtem skoro 20 milionů dolarů to v Americe nevydělalo ani jeden a celosvětové uvedení v kinech bylo zrušeno. Na další ponorkovej film si tak počkáme dalších dobře deset let. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v americkom štáte Kalifornia. Konkrétne v mestách San Diego, vrátane tamojšieho Námorného tréningového centra, a tiež v mestách Long Beach a Sun Valley. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama