foto

Jason Gray-Stanford

  • nar. 19.5.1970 (48 let)
    Vancouver, British Columbia, Kanada
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jason Gray-Stanford se narodil dne devatenáctého května roku 1970 ve Vancouveru v Britské Kolumbii v severním americkém státě Kanadě. Je to filmový a televizní herec a především dabér kanadského původu.

Aktivním dabérem je již od roku 1986, kdy se objevil v Maison Ikkoku jako Yusaku Godai, či v Yoroiden Samurai Troopers, kde vstupoval jako Gash/Kento, čili roninský válečník. Jeho největší a nejznámější dabérský počin pochází ale až z roku 1989, kde daboval postavu Raditze v populárním kultovním anime Dragon Ball Z.

Hercem se stal až o něco později a to konkrétně roku 1995, kdy si střihl několik rolí převážně v amerických filmech. Bylo tomu kupříkladu v The Surrogate, Mystery Alaska, A Beautiful Mind, či snímku hollywoodské megahvězdy ověnčené cenami Clinta Eastwooda Flags of our Fathers, kde si zahrál Lt. Schriera.

Nejznámějším se ale u nás stal díky seriálu Monk, v němž účinkoval v letech 2002 až 2009 jako Lt. Randall Disher ve 121 epizodách.

Pavel "P. J. D." Dovhanič

Herecká filmografie

Filmy

2018 Summer of 84
The Middle of X
The Miracle Season
2015 Pearly Gates
2014 Earth to Echo
Rudé nebe
2013 Phantom
The Husband She Met Online (TV film)
2012 Caroline and Jackie
2011 Being Bin Laden (TV film)
Lucky Christmas (TV film)
2009 Otis E.
2007 Ztracena ve tmě (TV film)
2006 Vlajky našich otců
Zabijáci osamělých srdcí
2001 Last Wedding
Čistá duše
1999 Mystery, Aljaška
1998 Mighty Kong, The
Mummies Alive! The Legend Begins
Útěk (TV film)
1997 Hostile Force (TV film)
Nákaza (TV film)
Smrtící asteroid (TV film)
1995 Dangerous Indiscretion
Náhradní matka (TV film)
1993 Ningyo no kizu

TV seriály

2018 Akta X (TV seriál)
Nic netrvá věčně (S11E09)
2016 Aftermath (TV seriál)
RVL 6768 (E01)
Cestovatelé časem (TV seriál)
Donner (S01E08)
Supergirl (TV seriál)
Changing (S02E06)
2015 Námořní vyšetřovací služba: New Orleans (TV seriál)
Temná hodina (S02E09)
Sběratelé kostí (TV seriál)
Muž v cele smrti (S10E18)
Mrtvý v dole (S10E13)
2014 Mistresses (TV seriál)
'Til Death Do Us Part (S02E13)
Surprise (S02E12)
Choices (S02E11)
další epizody (5)
Strážce pořádku (TV seriál)
A Murder of Crowes (S05E01)
2013 Mezi životem a smrtí (TV seriál)
Family Ties (E10)
Truth or Consequences (E08)
Forks Over Knives (E04)
další epizody (5)
2012 Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
V prachu (S09E23)
2008 Puppy Love (TV seriál)
2006 Můj přítel Monk (TV seriál)
Pan Monk členem poroty (S04E16)
Pan Monk u zubaře (S04E15)
Pan Monk a astronaut (S04E14)
další epizody (7)
2005 Můj přítel Monk (TV seriál)
Pan Monk a tajný Santa (S04E09)
Pan Monk a malý Monk (S04E08)
Pan Monk jde na svatbu (S04E07)
další epizody (15)
2004 Collector, The (TV seriál)
Můj přítel Monk (TV seriál)
Pan Monk začal brát léky (S03E09)
Pan Monk a zaměstnanec měsíce (S03E07)
Pan Monk a dívka, která dělala zbytečný poplach (S03E06)
další epizody (15)
2003 Můj přítel Monk (TV seriál)
Pan Monk a dvanáctý muž (S02E09)
Pan Monk se střetne s playboyem (S02E08)
Pan Monk a spící podezřelý (S02E07)
další epizody (9)
2002 Můj přítel Monk (TV seriál)
Pan Monk a letadlo (S01E12)
Pan Monk a rusovlasý cizinec (S01E11)
Pan Monk a zemětřesení (S01E10)
další epizody (11)
Uneseni (TV seriál)
2000 Queer as Folk (TV seriál)
1999 Krutá říše (TV seriál)
Hvězdná brána (TV seriál)
Minulost a přítomnost (S03E11)
1998 First Wave (TV seriál)
Jednotka zpětného nasazení (TV seriál)
Pocket Dragon Adventures (TV seriál)
Milénium (TV seriál)
Closure (S03E04)
1997 Extreme Dinosaurs (TV seriál)
Mummies Alive! (TV seriál)
Ninja Turtles: The Next Mutation (TV seriál)
1996 Ochránce (TV seriál)
1995 Cesta do neznáma (TV seriál)
Výhra (S01E09)
Krajní meze (TV seriál)
Podivné náhody (TV seriál)
1994 M.A.N.T.I.S. (TV seriál)
Sokolí oko (TV seriál)
1993 Akta X (TV seriál)
Čert z Jersey (S01E05)
1992 Highlander (TV seriál)
1991 The Commish (TV seriál)
1989 Neon Rider (TV seriál)

TV pořady

2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace